Navbar sticky

Pozdravljena in dobrodošla na mojem blogu Mademoiselle Eva!


Če iščeš uporabne nasvete o negi in ličenju, ideje ter namige za stajling ali bi rada le pregnala dolgčas in ob tem prebrala kaj zanimivega in koristnega, si na pravem naslovu. Če se tudi ti sprašuješ, ali je tista, povsod videna krema res vredna svoje cene in ali je lak resnično tako vzdržljiv kot trdi proizvajalec, beri dalje. Tukaj boš našla kritično analizo kozmetičnih produktov in modne nasvete. Čisto vsakodnevne prebliske in razmišljanja. Kako privarčevati pri nakupih? Kdo te malo vleče za nos in kdo ne?

 

K zapisu popolnoma necenzuriranih uporabnih izkušenj me je nagovorila močna želja po iskrenosti in avtentičnosti, ki sta moji glavni vodili pri ustvarjanju. Tukaj ne boste našle praznega besedičenja ali prodaje izdelkov. Že od samega začetka pisanja, ki sega v leto 2014, se želim osredotočiti na konkretne, realne ljudi in njihove dileme. Kot sva jaz in ti. Ki sva v poplavi tega in onega že malo zmedeni in iščeva zrno resnice.  

Pri ustvarjanju sodelujem z nekaterimi podjetji ali pa izdelke kupim sama. Ali gre za eno ali drugo, ti v vsakem zapisu dajem jasno vedeti.

Moj blog ti bo všeč, če si samostojna in  neodvisna oseba, ki išče uporabne informacije ter nasvete. Te zanimajo sestavine in ne reklamne nalepke. Ne nasedaš plačanim oglasom, ki so sami sebi namen, ampak iščeš nekaj več, ki ti bo olajašalo nakup in marsikatero lepotno ali modno zagato. Svoje vsebine vedno podajam iskreno, uporabno in z veliko mero znanja ter izkušenj.

Moj blog ti ne bo po godu, če si ljubiteljica profesionalnih fotografij brez dodane vrednosti, ki so same sebi namen. Če želiš brati o množičnih kampanijah, narekovanih tekstih in medijsko stimuliranih vsebinah. Tega pri Mademoiselle Eva pač ne boš našla. 

To je torej golo ozadje in načela, ki jim pri ustvarjanju objav sledim. Kdo pa se skriva za zapisanim?


Eva, 20 (plus-nekaj) let. Lepotni in modni entuziast že od mladih let. Svet lepote me je očaral pred mnogimi leti, ko spletnih blogov še ni bilo. Ko je bilo za lepotne nasvete potrebno pobrskati po forumih in revijah ali vprašati prijateljico. 
Od nekdaj me je zanimalo dejansko stanje in ne to, kar je prikazano navzven. Zakaj je x krema učinkovita, y pa ne? Kakšna je sestava in kaj bo ustrezalo določenemu tipu kože?  Pa je dražje tudi boljše? 
Zato sem še pred zaključkom srednje šole zgrabila ponujeno priložnost in se zaposlila v kozmetičnem salonu, kjer sem ostala dobri dve leti in svoje znanje, ki je do tedaj izviralo zgolj iz radovednosti, strokovno nadgradila. Izvajala sem nege obraza, radiofrekvenco, kavitacijo, limfno drenažo, ustvarjala gelish nohte, ličila, masirala, ter še in še... Ker mi želja po dodatnih znanjih ni dala miru, sem se v tem času izšolala tudi za certificirano make up artistko v šoli Makeup Designory (MUD). 

Začutila sem, da si karierno želim več in bi rada razvijala tudi svojo drugo močno področje, ki me poleg lepote še navdušuje. To je vzgoja in izobraževanje. Po srednješolski izobrazbi sem vzgojiteljica predšolskih otrok in s študijem sem nadaljevala na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot frišna diplomantka pedagogike trenutno študij nadaljujem še na magisterski stopnji.  

Osebnostno sem zelo odločna, karakterna in na trenutke samosvoja. Bolj kot popularnost cenim avtentičnost in osebnostni napredek. Blizu so mi psihološke teme in uvid v notranjost. Pravijo, da se pri pisanju  to kar malo pozna.

Moja najljubša barva je roza, ki je na ustnicah ne zamenjam za nobeno drugo. Hladne barve pred toplimi, srebrna pred zlato. Obožujem unikatne dodatke, obroče, nahrbtnike. Vse kar je malo drugačno, lepo in posebno.

Bolj kot vse materialne stvari me osrečujeta moj dragi in kuža Gal, s katerima sem največja zaveznica in najboljša prijateljica. No, tako sem se opisala sama. Za povratno informacijo pa sem prosila tudi bralke, ki pravijo:


"Spremljam te od samega začetka in mi je všeč tvoja drugačnost in iskrenost. Vsi so hvalili marmelado in jo na veliko kupovali, izjema si bila samo ti, ki si javno in glasno povedala kako in kaj in sem se s to objavo najbolj strinjala! Zakaj? Ker je res.. najprej je pomembno zdravje kože šele nato porjavelost in zato si se mi dobesedno s to objavo nekako "prikupila" ali kako bi rekla sama sem izredno bele polti in ne moreš verjeti vsi jo hvalijo ampak ti si na belo polt še ponosna - BRAVO
In še objava, ki mi je bila res všeč je bila tista ko si kupila Karl Lagerfeld torbico, kjer si povedala, da trdo delaš in si sem ter tja kakšno drago stvar tudi privoščiš in tukaj si dobila moj respect! Vsak misli "aha ta pa ima bogate starše" pa povsod ni tako..

Res da je komentar dolg samo sem morala povdarit te dve objavi!
Tako naprej!" Urška


"Prva stvar, ki je pred dolgimi meseci pritegnila moj pogled je bilo tvoje ime, to pa zato, ker je moja boljša polovica že nekaj let istoimenski parfum.
Z inovativnim in karizmatičnim imenom je tvoj blog pridobil mojo pozornost, že po nekaj objavah pa sem ugotovila, da ni samo lep blog z še lepšimi slikami, pač pa tudi oseben in subjektiven projekt mlade, kritične in odločne pune.
Nvdušila si me s svojo objavo "Moje prestižno življenje" v kateri si pokazala, da tvoja edina prednost ni samo pošteno ocenjevanje izdelkov, pač pa tudi izjemen in kar malce humoren besedni zaklad, ki omogoča, da bralec vsemu napisanemu kima, z nasmeškom na obrazu.
Všeč mi je tvoja razgledanost in to, da niti približno nisi 'ovca', ki bi sledila množici, kar si dokazala z objavo o marmeladi. Navdušila si me tudi z objavo o Afroditini anticellulite body wrapping kremi, kjer si dokazala, da ti je delo v salonu prineslo izjemne in dragocene izkušnje, saj je tista objava tako strokovna in precizna, da bi ji z lahkoto pripisala, da je ustvarjena pod peresom izurjene kozmetičarke ali dermatologinje. Z objavo o make up šoli pa si me kupila. Ne rabiš obiskati vojnih prizorišč ali obiskati najvišjega ledenika, pa si človek lahko vseeno reče : Tako mlada, pa tako drzna! Najdem se v tvojih pogledih in razmišljanjih, tudi sama ne podpiram ponaredkov in imam raje en original, kot deset kopij. Všeč mi je tvoja jedrnatost in odločnost, s katero daš vedeti, da nisi nikoli mlačna in da vedno zavzameš svoje stališče.
Še zadnji velik plus pa ti dam, ker si mi vedno do sedaj prijazno in z veseljem odgovorila na vprašanja o tem in onem. Zaradi tebe sem se končno opogumila in šla na podaljševanje trepalnic in bila noro navdušena ! (dokler mi nisi zatrdila da so trepalnice prej in potem enake sem se bala, da mi odpadejo že tako redke, ki so mi še ostale).
Torej draga blogerka, hvala za možnost sodelovanja v nagradni igri. Darila gor ali dol, zaradi takšnih kot si ti je vredno brati bloge in širiti svoja obzorja. Želim ti še veliko suverenih, direktnih in dobrih objav. Srečno!" Rebeka

"Živjo Eva,
najprej naj povem, da teh modnih blogov nisem nikoli brala. Vsi blogi so mi bili nezanimivi, še sama ne vem, zakaj točno hihi. Enostavno se nisem našla v teh vodah. Do trenutka ko sem na Facebook zidu videla tvojo objavo o zloglasni Marmeladi. Priznam, da s to objavo si me prepričala. Edina, ki je napisala točno to, kar sem si tudi sama mislila o tej »sladki razvadi«   Od takrat te redno spremljam in rada prebiram tvoj blog. Sploh mi je zanimivo, ker tudi sama še vedno kak kos oblačila kupim na otroškem oddelku H&M In tudi pri teh objavah dobim sama kako idejo za nakup. No in da ne bom predolga , želim ti še naprej veliko bralk tvojih objav in ostani takšna kot si, ker si super! Lp, Sabina"


"Pozdravljena!
Tvoj blog spremljam že lep čas. Najprej me je pritegnilo ime le tega, kasneje tudi vsebina. Všeč mi je, da se na blogu najde vsega po malo. Lepota, makeup, moda.. Všeč mi je, da ocenjuješ ter uporabljaš izdelke različnih cenovnih rangov. Za vsakega nekaj. Osebno me najbolj zanima makeup, zato sem teh objav tudi najbolj vesela. Tako kot so napisale tudi druge bralke, cenimo tvojo odkritost, izvirnost ter dostopnost. Zasledila sem, da na kar nekaj komentarjev na blogu tudi odgovoriš, kar kaže na to koliko ti pomeni mnenje bralcev bloga, kar je za pohvalo. Sama bi izpostavila objavo o šolah ličenja, saj me je ta prepričala. Javno govoriti o tem v tako majhni državi, kot je naša, v kateri je že tako malo priložnosti zahteva jajca - excuse my french
Želim ti veliko uspehov." Violeta

"Hei... morem priznat, tvoj blog sem začela spremljati kaki mesec ali dva nazaj in morem rečt da mi je ful všeč... sploh se moje oko rado ustavi na tvojih outfitih, ki so res lepi in skrbno izbrani. Všeč mi je pa tudi, da opaziš cenejše znamke, na primer zelo mi je blo všeč ko si ocenila ombia vodico za obraz, ki jo uporabljam tudi sama in je super, na sploh mi je všeč ker ne pišeš samo o high end ličilih tudi tvoje slikice se krasne ! Le tako naprej!" Rebeka Mislim, da si o meni in mojem delu izvedela kar veliko. Če te še kaj zanima, me lahko kontaktiraš in z veseljem ti odgovorim.


Brez zvestih bralk ne bi bila tako uspešna zato hvala ti, ker me spremljaš!
 

2 komentarja :

Rose Touch Blog pravi ...

Odlična objava! Eva tebe prav začutiš v tvojih objavah, kar je res super fajn, saj je dandanes tega malo oz. se mi zdi, da res tega v blogerskem svetu primanjkuje. Tudi sama sem vedno iskrena in včasih tudi malo kritična, tako, da imava definitivno nekaj skupnega. <3

xx

Jessie Fairytale pravi ...

Eva, nisem vedela, dasi certificirana MUD. Vsakič izvem kaj novega. ;) Pridno, iskreno in delovno dekle. Res rada berem tvoje zapise. :) Pozdravček. *

Objavite komentar