Navbar sticky

torek, 23. februar 2021

Izbira kvalitetnega hranilnega seruma


Izbira seruma je pomembna. Večinoma serume povezujemo z vlaženjem, vendar obstaja tudi hranilna različica. Wake up (klik) je še en odličen Miss Alice serum, ki ga vsakodnevno uporabljam že mesece. Čeprav gre za serum, ni tipične serumske konsistence, prav tako pa je občutek na koži drugačen kot pri večini serumov. Sestava Wake up  je namreč mešanica različnih olj, ki jo nadgradijo antioksidanti in dajo serumu dodatno vrednost. 

Čeprav gre za oljnat serum, ki ga moja suha koža obožuje, je Wake up primeren za vse tipe in se lahko dobro obnese tudi na normalni in celo mastni koži. 


Nabor olj je fantastičen, osnovo seruma pa predstavlja jojoba (ta pravzaprav sploh ni olje, ampak vosek), ki se odlično obnese tudi na koži, ki proizvaja več sebuma. V serum je namešano še olje acai jagod, organsko sončnično olje in squalane, ki je v zadnjem času obnorel lepotni svet. Skvalan je močan vlažilec, podoben naravnemu olju (sebumu) naše kože,  ki ima vse koristne lastnosti olivnega olja, vendar  hitreje prodira v kožo in je bolj obstojen.

Ker serum slovi po svojem antioksidantivnem delovanju, si na hitro poglejmo kaj antioksidanti sploh so, zakaj so v negovalni rutini pomembni in katere vsebuje Wake up. 

Antioksidanti kožo varujejo pred škodljivimi posledicami oksidativnega stresa, saj lovijo proste radikale, ki poškodujejo kožo. Antioksidanti proste radikale uničijo ter tako spodbudijo naravno funkcijo kože, da ostaja zdrava in brez ponavljajočih vnetij. 

Druga pomembna lastnost antioksidantov je torej preprečevanje  vnetja. ter z njim povezanih stanj: izgubo elastičnosti kože, sončne pigmentacije, vidne kapilarice, rozaceo in  splošno občutljivost kože. Antioksidanti so zato ena od pomembnih sestavin kvalitetne kreme ali seruma, na katero je vredno biti pozoren. 

Veseli me, da je Wake up sedaj na voljo s svojo izboljšamo formulo, ki po novem vsebuje paradnega konja med antioksidanti - astaksantin v rastlinski obliki. Vem, čudno ime. Velja si zapomniti, da gre za enega najmočnejših antioksidantov, ki kožo ščiti pred oksidativnim stresom in prezgodnjim staranjem kože.

Serumu sta dodana še vitamin C (v obliki askorbil palmitat), ki deluje v boju proti hiperpigmentacijam in je znan po svojem pomlajevalnem učinku ter vitamin E (tokoferol), ki s svojim antioksidantivnim delovanjem ohranjanja zdrav videz kože. 


Vidimo torej, da ne gre za tipični serum, ki kožo vlaži in potrebuje slojenje. Wake up je močnejši serum, ki zaradi svoje bogate sestave deluje kot okluziv in lahko celo nadomesti kremo. 

Jaz ga uporabljam na dva načina:

🌸Samostojno kot večerno nego. Nobenega tonika, seruma, kreme več ... Nanesem zgolj Wake up, v nekoliko bogatejšem sloju (2-3 kapljice), dobro vmasiram v kožo in grem spat. Koža je zjutraj nahranjena in sijoča, saj mi Wake up zradira vse lišaje in suhe predele. 

🌸Kot del dnevne negovalne rutine. Wake up slojim čez vlažilni serum (recimo Hey Gorgeous (klik)), vendar uporabim manjšo količino, saj mi tako ne vpliva na obstojnost ličil. Bil je moja rešitev za hladne zimske dni, ko sem ga nanesla kar namesto kreme. Wake up je veliko bolj hranilen, še posebno po ličkih in drugih suhih predelih. Svoj lepotni ritual zaključim še z nanosom SPF in ličil. 

Že dolgo vemo, da reklamni napisi na embalaži ne pomenijo kvalitete, ki jo v največjem delu pogojuje INCI (seznam sestavin) ter seveda ujemanje s kožo. Kot smo že ugotovili, je sestava v Wake up fantastična! Nič alkohola, brezveznih barvil, polnil in podobnega.

Čeprav vas učim, kako zelo pomembno je, da vemo KAJ nanašamo na svojo kožo in se o izdelkih dobro informiramo, se kakšen kiks še vedno zgodi tudi meni! Ne vem kako točno se je The body Shop Vitamin E night serum znašel v moji kopalnici, mislim pa, da je bil del blogerskega PR materiala.


Navzven čisto lušten, praktičen, podoba skoraj malo spominja na Wake up, saj je tudi TBS oljni serum z dodanimi vitamini. Slednje bi lahko napisala le v narekovajih, saj me je uporaba razočarala. Nobenega hranilnega občutka. Draženje in neugoden občutek na koži, parfumiranost pa tako visoka, da mi je povzročila glavobol ... Šele kasneje sem preverila seznam sestavin, ki je za kozmetiko takega ranga naravnost porazen, zato me učinek na koži ni več presenečal.Moj favorit je jasen. Wake up me je prepričal s kvalitetnim naborom sestavin, saj vsebuje le dragocena olja in antioksidante. Vonj je omamen, pridobljen iz eteričnih olj. Cena glede na porabo razumna, a vseeno ne najnižja, saj gre za slovensko naravno kozmetiko. The body shop je alkoholna bomba s poraznimi sestavinami, zato ga bom uporabljala za predel, kjer neslavno pristane večina produktov, ki me je razočarala - moja nezahtevna stopala mu bodo hvaležna. 


Pozdravček,


*objava je nastala v sodelovanju z Miss Alice.

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...