Navbar sticky

četrtek, 29. oktober 2020

Na testu: Erborian korejska lepotila

Korejska kozmetika (ali K-beauty) v zadnjem času pridobiva na priljubljenosti in je pogosto sinonim za dobra, kvalitetna lepotila. Od konvencionalne evropske kozmetike jo ločijo naprednješe tehnologije in uporaba preverjenih rastlinskih izvlečkov. Tako se med sestavinami pogosto znajdejo naravni vlažilci, peptidi, esence in nekatere luksuzne sestavine, ki so v konvencvionalni kozmetiki redke. Korejke so rade lepe in so v svoje ritualne pripravljene tudi veliko vložiti. Toniki, vodice, esence, pa naraven sijaj kože, več sofisticiranosti in manj maske so asociacije, na katere se najprej spomnim ob K-beauty.  Tudi sheet mask nismo izumili tu, ampak prihajajo iz daljnjega vzhoda ...

Ena od azijskih znamk, ki me trenutno navdušuje in se pogosto znajde na mojem obrazu je Erborian. Gre za korejsko kozmetiko kreirano v Seulu. Erborian me je navdušil s kvalitetnimi sestavinami, dovršeniom izgledom in samim učinkom na koži. Večina izdelkov deluje kot hibrid in opravlja več funkcij hkrati. Ne gre samo za obljube, ampak to izdelkom dejansko uspe! BB/CC krema deluje tako negovalno kot tudi dekorativno in mi lahko nadomesti tako kremo kot puder. Super in praktično za potovanja in dni ko nimam toliko časa ali pa želim preprosto poenostaviti svojo lepotno rutino. Velik srček iz moje strani dobijo tudi, ker ne testirajo na živalih, niti ne prodajajo na kitajskem trgu, ki testiranje žal še vedno zahteva. 

Pa poglejmo, kaj testiram zadnji mesec in kaj sem ugotovila  ... 
Erborian BB krema zagotavlja srednjo do polno prekrivnost in daje koži čudovit sijoč zaključek. Prav to me pri njej najbolj navdušuje, saj ne deluje težko in matirajoče. Koža še vedno izgleda kot koža. Ne prekrije vsake nepravilnost, izenači pa ten in poskrbi za radiranje rdečice, manjših mozoljčkov. Še ena prednost je ta, da se odlično sloji in za dodatno mero prekrivnosti z lahkoto dodamo še eno plast, koža pa ne bo izpadla maskasto. Uporabljam odtenek clair, ki je najsvetlejši in se poda svetli roži z roza (mogoče tudi nevtralnim) podtonom. 
Vsebuje tudi SPF 20 s kombinacijo mineralnih in kemičnih filtrov. 

Erborian CC krema je manj prekrivna, pa tudi manj sijoča, za uporabo pa zelo zanimiva! Ko jo stisneš iz pumpice je popolnoma bele barve. Mikrokapsule se pod vplivom toplote sprostijo in obarvajo kožo. Kakšne hude prekrivnosti ne gre pričakovati, saj cc krema ni tako močno pigmentirana in  zgolj poenoti ten. Jaz je ne uporabljam samostojno, temveč v kombinaciji z bb kremo ali kakšnim korektorjem. Bolj kot dekorativni, mi je všeč njen negovalni učinek. Kožo dobro navlaži in neguje ter ne maši por, pogrešam le nekoliko višjo prekrivnost. 
Tako BB kot CC kremica spadata k Erborian best seller-jem, kar me ne preseneča. Mene je še posebno navdušila BB krema, ki mojo suho kožo dobro navlaži in nahrani ter ji nudi dobro prekrivnost in naravno sijoč videz.


Glow creme daje koži naravno sijoč videz s holografskim leskom. Ne uporabljam je za cel obraz, ampak za osvetljevanje ključnih točk obraza: zgornji del ličnic, nad ustnico, pod obrvjo. Izgled je veliko bolj naraven od klasičnih osvetljevalcev v kamnu. Kremen, nekoliko bolj subtilen in umirjen, a še vedno lep. 

Medtem ko sta BB in CC krema na tržišču že kar dolgo, pa je Pink primer najnovejša Erborian pridobitev. Silikonasta bariera med kožo in ličili prispeva k lepšemu nanosu in daljši obstojnosti ličil. Pore so optično zmanjšane in tekstura kože manj opazna. Primer ne uporabljam na dnevni bazi, ampak predvsem v dveh primerih: po njem posežem, ko sem dlje časa od doma in želim podaljšano obstojnost ličil ali pa takrat, ko me napadejo mozoljčki. Primer namreč izboljša teksturo in tako je sam relief kože z raznimi izboklinicami  manj opazen. 

brez ličil - kombinacija pink primerja, bb in cc kreme - še malo šminke in ostalih lišparij 
Erborian me je pozitivno presenetil. Vesela sem, da nekoliko drugačen, hibridni princip izdelkov v praksi funkcionira. Všeč mi je sestava in sam učinek na koži. Verjetno ni nobena skrivnost kaj me je najbolj navdušilo: to je vsekakor BB krema! 

Ker gre za cenovno nekoliko višji rang kozmetike bom za konec s tabo delila še en nasvet, da ne boš kupovala na blef. V izrnih prodajalnah Erborian izdelkov (jaz sem jih največkrat šla šnjofat v Namo in Muller) promotorke povprašaj za tresterje, saj so z njimi večinoma dobro založene, pa tudi z veseljem ti jih bodo dale. Tako se boš lahko doma najprej prepričala o odtenkih in kompatibilnosti s kožo še pred nakupom. 

Če te zanima tudi video prikaz nanosa posameznih izdelkov skoči na moj instagram, kjer sem delila tudi video vodič!

Pozdravček, 


Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...