Navbar sticky

sreda, 16. oktober 2019

Balayage preobrazba las s FakiLasje so moj bonbonček. Vedno sem jih rada negovala, skrbela da so zdravi in lepi. Še vedno sem na lovu za najboljšimi prudukti, tretmaji, saloni. O tem tudi (več kot očitno) rada poročam ( klik, klik, klik, klik ) in tudi tokrat ne bo nič drugače.
 

Kako se je vse začelo ... 

S svojim naglavnim okrasjem nikoli nisem imela večjih problemov, svoje temne in dolge grive pa sem se v zadnjem času preprosto naveličala. Z njo sem vztrajala zadnjih sedem let in res sem si želela spremembo. Žal sem tukaj naredila veliko napako in se impulzivno odločila, da drastično spremenim barvo. To samo po sebi še ne bi bilo slabo, če bi se ponjo odpravila k profesionalcu. Tako pa sem "iz danes na jutri" želela spremembo, vse saloni, ki slovijo po dobrih koloristih pa so seveda bili zasedeni vsaj nekaj tednov vnaprej. Odpravila sem se v salon, s katerim sem sicer imela dobre izkušnje glede striženja in temnenja las in le upala, da obvladajo tudi balayage in druge novejše tehnike barvanja. Žal sem se zmotila. Domov sem odšla v nekakšni golaž-bograč barvi (tako jo je poimenovala Faki, ko me je prvič videla), dejansko stanje pa sem ugotovila šele naslednji dan, na pravi svetlobi. Luči res lahko zavajajo! Z mešanico bakreno-zlatih neenakomernih debelih prog sem zdržala točno tri dni. Nobene želje nisem imela, da bi se šla popravljat v isti salon, saj sem želela nekam, kjer resnično obvladajo svoj posel.

Na različnih forumih in portalih sem že pogosto zasledila salon Top si s Faki iz Šiške, ki slovi po odličnih koloracijah, salon pa mi je priporočala tudi zadovoljna prijateljica, ki Faki obiskuje že leta. "Nič, to je to" sem si rekla in že čez nekaj dni sem imela svoj termin, kjer so mi rešili trenutno stanje in lase tonirali na prejšnji temno rjav odtenek. Največ, kar smo v tistem trenutku lahko naredili. Veliko olajšanje! Spet pa sem bila na začetni točki in nič bližje hladnemu prelivajočemu balayagu, ki sem si ga pravzaprav želela. No, sedaj sem vsaj vedela, kje obvladajo svoje delo in bom dobila kar si resnično želim.

Čez dobra dva meseca sva se s Faki lotili prave preobrazbe las. Po šestih urah, svetlenju, nevtralizaciji rumenega pigmenta, toniranju in striženju sem imela na glavi to, kar sem želela.  Prelivajoče hladne pramene naravnega izgleda. In čisto nič rdečega pigmenta, kar je bilo z mojo osnovo zelo težko doseči, vendar nama je uspelo. Že samo svetlenje je velik korak, prehod med podtoni pa še veliko težja naloga, ki potrebuje veliko znanja, materiala in potrpljenja.  Rdečkast pigment in toplejše barve se težko spravi v hladne tone v enem samem obisku, zato je barvanje največkrat potrebno ponoviti. Jaz sem bila noro vesela, da na mojih laseh ni ostalo niti sledu rdeče.  Prav tako moji lasje niso nič uničeni. Res je, da imam že po naravi močne, goste in zdrave lase, vendar je imela tudi primerna nega in uporaba Olaplexa med samim barvanjem svoj učinek, da je las ostal nepoškodovan. 

Kaj je balayage? 

Gre za tehniko barvanja las, ki je primerna tako za svetle kot temne lase in pri kateri je v ospredju nežno prelivanje iz temnejšega v svetlejši odtenek. Čeprav je balayage tehnika zahtevna, zamudna in draga, se mi zdi sam rezultat vreden potrpljenja. Debele svetle proge ali barvanje na pramena, ki je bilo aktualno še kakšnih deset let nazaj je že čisto passé in se po mojem mnenju ne more primerjati s tankimi prelivajočimi pramenčki, ki delujejo veliko bolj naravno. Velika prednost balayage barvanja je tudi ta, da ne potrebuje vsakomesečne obnove, saj narastka ni! Na korenu las se ohrani naša naravna barva zato je vzdrževanje veliko manj zahtevno kot pri pramenih ali klasičnem barvanju.Foto: Marko Razpet (klik)

Za konec ... 

Na napakah se učimo in ali ni fino, da kdaj tudi samo na tujih?😝 Če smo se danes kaj naučile je to, da nas nepotrpežljivost lahko veliko stane! Dobri frizerji niso brez razloga zasedeni in če si želite spremembo, je vredno tudi malce počakati. Dobri frizerji  nimajo brez razloga višje cene. Investicija v znanje, dober material in pripomočke se pokažejo tudi v končnem rezultatu. Če vas nekdo zafuša in se boste šle drugam popravljat, boste zagotovo plačale veliko več kot, če bi se ze takoj odpravile k profesionalcu. Vredno torej časa, denarja in živcev. 

Če iščete dobrega frizerja, ki je strokoven, pozoren na detajle, si za vas vzame čas in vas posluša ter realno pove, če so vaše želje izvedljive, vam salon Top si resnično priporočam. Pa še same luštne punce so notri, energija in počutje pri njih je resnično prijetno. Če nekje preživiš skoraj cel šiht (jaz sem sedela več kot šest ur) je tudi to še kako pomembno. Malo kofetkaš, kaj prebereš in se sprostiš. Vam prilepim še  Instagram (klik) in Facebook (klik) salona, kjer najdete njihovo ustvarjanje in morda tudi navdih.

Jaz sem s svojo novo barvo in dolžino las končno zadovoljna, juhu!
Pozdravček, Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...