Navbar sticky

petek, 22. junij 2018

Zakaj NE BOM kupila Afroditine Marmelade?! 3.del

Zakaj je po treh letih, kolikor je od moje "marmelada-objave" minilo, ta še vedno med najbolj branimi na blogu, mi verjetno nikoli ne bo jasno. Nikjer je ne promoviram, pa jo bralci vseeno vztrajno dvigujete med najbolj frekventne. Upala bi si trditi, da lahko na blogu najdete veliko kvalitetnejših objav z boljšo strukturo, slovnično sestavo in fotografijo. Omenjena je nastala čisto naključno v manj kot pol ure in povsem spontano, kot odziv na promocijo sončenja, (ali kožnega raka, interpretacijo vam prepuščam) ki so jo tako vztrajno širile soblogerke. 

Čeprav sem v njenem nadaljevanju (klik) napisala, da je to zadnjič, ko o tej temi razpravljam, bom danes prekršila svoje pravilo. Slavna marmelada bo dobila še tretji del. Ker vem, da boste prebrale in ker ozaveščanja o posledicah namernega izpostavljanja soncu z namenom večje porjavelosti kože ni nikoli preveč. 

Nič revolucionarnega ne bom tokrat napisala, ker vse že veste. Sonce je zdravju škodljivo. Poleg tega povzroča fotopoškodbe, izgubo tonusa in elastičnosti kože ter jo stara. Dokazano. Kožni rak je še vedno eden najpogostejših rakavih obolenj v Sloveniji (vir) in eden izmed dejavnikov zanj je prav prekomerno izpostavljanjue soncu. Rada bi, da to ozavestite preden se boste morale sprehajati po oknološkemu inštitutu. Senca je veliko prijetnejša od bolnišnic, prisežem. 

Vir: moja Tanita (klik)

Letos je na voljo prenovljena linija marmelade. Ki vsebuje faktor 10. Pohvale za trud, a to je vseeno mnogo premalo. Produkt še vedno promovira nezdravo izpostavljanje soncu, saj od ležanja v senci pač ne morete prav grozno porjaveti, ne glede na to s katero žaubo se namažete. 

Znamkam kot je Afrodita ne gre zameriti. Izkoristili so priložnost za dober zaslužek na podlagi ljudi, ki so v veliki večini še vedno ovce in nekritično verjamejo vsemu kar se dobro prodaja. Ne bodite med njimi. Med 10.00 in 15.00 se zadržujte v senci in uporabljajte zaščitni faktor najmanj 30, za obraz 50. Tisti v pudru nikakor ni dovolj, saj nihče ne nanese podlage za dve čajni žlički, kolikor je potrebna količina za navedeno zaščito. Če si res tako močno želite zagorele kože, pojdite na teniranje telesa ali pa nabavite dobro samoporjavitveno kremo. Predlogov zanjo vam ne morem dati, ker je porjavela koža za moj okus preprosto grda, vendar vem, da so estetske preference različne.

Lepo poletje vam želim! 

Pozdravček,
 

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...