Navbar sticky

sobota, 16. junij 2018

Velik test tekočih podlag

 
Danes bom z vami delila glavne značilnosti tekočih podlag, ki sem jih v zadnjem času uporabljala. Da sem bela kot stena, je vsem poznano dejstvo. Tudi poleti ne porjavim,  niti to ni moj cilj. Večina drogerijskih pudrov mi ne ustreza, saj težko najdem dovolj svetel odtenek za svojo bledo polt, črta med vratom in obrazom pa je že zdavnaj out! Vem, ta-pravi puder je kdaj težje najti kot prilegajoče kavbojke ali ustreznega partnerja. Zato upam, da vam ta hiter pregled desetih podlag vsaj malo olajša iskanje prave zase. Na kratko še nekaj o moji koži - suha z nevtralno do rozkastim podtonom,  brez pretiranih nepravilnosti. Želim srednjo prekrivnost in svež, sijoč, nikakor mat zaključek. 

Naj še takoj na začetku povem, da sem vse podlage kupila sama in da objava ni sponzorirana. Navedene cene so okvirne in se med različnimi prodajalnami malo razlikujejo.  Sedaj pa k ocenam ...

Missha - Perfect Cover BB SPF 42 (No.21)

Korejska BB krema, ki me je očarala. Azijci pač vedo, da BB krema ne pomeni malce obarvane podlage, ampak BB ponuja dobro prekrivnost (boljšo od večine drogerijskih bb/cc krem), solidno obstojnost in dobro zaščito pred soncem. Večina odtenkov je primernih za hladne podtone (zelo rumene in olivne boste težko našle primernega). Formulacija je primerna za normalno do suho kožo in nudi naravno svež zaključek. Missha je moja najljubša BB krema in jo zelo rada uporabljam.

Ocena: 5/5
Prekrivnost: 3/5
Obstojnost: 10 ur
Cena: 20€

L'Occitane - Pivoine Sublime CC cream SPF 20 light/clair

Gre za rahlo obarvano podlago, ki nudi zelo rahlo prekrivnost. Namenjena je izenačenju polti in kakšnih večjih nepravilnosti ne bo prekrila. Ima prijetno teksturo, ki se ne svaljka in na koži pusti prijeten občutek. Ponovno je ne bi kupila, ker se mi zdi glede na učinek predraga

Ocena: 3/5
Prekrivnost: 1/5
Obstojnost: 8 ur
Cena: 30€Bourjois - Healthy Mix BB cream 01 light/clair

Podlaga je primerna za osnovno izenačenje polti in daje rahlo prekrivnost. Odtenek ni primeren za zelo svetlo kožo, vendar se zaradi rahle prekrivnosti lahko lepo zabriše. Uporabljam ga za vsakodnevne opravke, ko ne rabim pretirane fasade. Za takšne priložnosti je čisto okej, saj daje naraven in svež videz.

Ocena: 4/5
Prekrivnost: 2/5
Obstojnost: 8 ur
Cena: 14€

Revlon - Colorstay combination/oily in normal/dry SPF 15 (110 ivory in 150 buff)
 
Moj prvi ta-zaresni puder, ki ga uporabljam že dolgih deset let. Po xy porabljenih stekleničkah ostaja moj najljubši puder, na katerega se lahko vedno zanesem. Ponuja najboljšo prekrivnost in obstojnost hkrati. Da se ga lepo slojiti in stopnjevati prekrivost vse do polne. Vseeno po mojih kriterijih ne zgleda maskasto, če je pravilno nanešen in koža pred nanosom ustrezno pripravljena. Je ena redkih drogerijskih podlag, ki je dovolj svetla tudi za prave Sneguljčice. Na voljo je tako za topel kot tudi hladen podton kože. Meni najbolj ustreza mešanje ivory in buff. Da sem še malo bolj extra, mešam tudi formulacijo za mastno in suho kožo - kombinacija obeh mi je najbolj všeč, vendar oba data precej mat zaključek. Prvi je samostojno za mojo kožo preroza, drugi pa prerumen. Puder ponuja najboljšo razmerje med kakovostjo in ceno ter je pri meni vedno na zalogi.

Ocena: 5/5
Prekrivnost: 5/5
Obstojnost: 16 ur
Cena: 12€
 

Mac - Mineralize Moisture SPF 15 (NC15)

Ena mojih najljubših podlag, ki je res nekaj posebnega. Koži daje sijoč zaključek in je primerna za zelo suho kožo, saj sicer iz nje kar spolzi. Med drugih vsebuje tudi karitejevo maslo, kar je že samo po sebi dovolj zgovoren podatek. Redko ga uporabljam samostojno, navadno ga dodam čisto na koncu, (super se ujame z Revlonom) da ima koža lepši, bolj naraven zaključek. Obstojnost in prekrivnost sta čisto spodobni, vseeno pa ne gre za težko ali večerno podlago, ki bi zdržala v različnih razmerah. Kljub višji ceni ga bom še kupila, saj česa podobnega v drogerijskem razredu še nisem zasledila.

Ocena: 5/5
Prekrivnost: 3/5
Obstojnost: 10ur
Cena: 38€

Maybelline - Dream Satin liquid SPF 13 (fair beige 02)
 
Puder sem kupila v Londonu, saj pri nas ne prodajajo dovolj svetlih odtenkov. Je srednje prekriven, vendar se ga ne da lepo slojiti, ker hitro izpade težko in umetno. Obstojnost ni najboljša, saj začne po nekaj urah kar izginjati iz obraza. Daje svež zaključek in je primeren za normalno ali suho kožo. Ni me prav posebno impresioniral, vseeno pa ga bom porabila do konca. 

Ocena: 2.5/5
Prekrivnost: 3/5
Obstojnost: 8ur
Cena: 9€
L'oreal - True match  SPF 17 (rose vanilla)

Ena srednja žalost, bi lahko temu pudru rekla. Za podobno ceno lahko vsekakor najdemo boljšo podlago. Izbira odtenkov je slaba. Prekrivnost srednja, obstojnost ne preveč dobra. Občutek imam, da mi poudari luske in suhe predele, zato zahteva kožo v precej dobrem stanju. Ne bom ga ponovno kupila.

Opis: 2/5
Prekrivnost: 3/5
Obstojnost: 8ur
Cena: 12€Bell HYPOAllergenic -  Skin adapting makeup (01)

Nič posebnega. Podoben true matchu, a manj prekriven. Lepše se sloji, a ne doseže več kot srednje prekrivnosti. Bolj kot prekrivnost me moti obstojnost, ki ni najboljša.  Primeren za naravne dni, ko skočim do trgovine in podobno. Ne bom ga ponovno kupila.

Ocena: 2/5
Prekrivnost: 2/5
Obstojnost: 6ur
Cena:  10€

Bell HYPOAllergenic - Nude liquid powder intense cover (01 porcelain)

Dobro prekriven in super obstojen. Ne maram ga preveč, ker imam suho kožo in mi mat podlage ne ustrezajo več. Mislim, da se bo veliko boljše obnesel na mešani ali mastni koži. Na voljo tudi v zelo svetlem, skoraj belem odtenku, kar mu štejem v velik plus. Poleg Revlona je to najsvetlejša podlaga za normalno ceno. 

Ocena: 3/5
Prekrivnost: 4/5
Obstojnost: 12ur
Cena: 13€

 (Na sliki nosim Revlon + Mac)


Tako, pa smo prišli do konca. Če bi morala izbrati tri, ki jih najraje uporabljam, bi vzela MAC, Revlon in Missho. Prvega zaradi zaključka, drugega zaradi obstojnosti in tretjo zaradi dobre sončne zaščite.

Kateri pa je tvoj najljubši?
Pozdravček,

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...