Navbar sticky

nedelja, 10. junij 2018

Original ali fejk?

Pred nekaj meseci sem bila povabljena na lepotni dogodek znamke Herbio, ki slovi po svojih kvalitetnih negovalnih izdelkih za obraz in telo. Tokrat so se žal lotili drugačnega projekta in na trg ponudili dišave ter s tem po mojem mnenju brcnili v temo. 


Pri parfumih sem pač snob. Nobenega problema nimam z uporabo cenejšega tuš gela, maskare in podobnih zadev, ampak parfume želim imeti dizajnerske. Ker mi je poleg same vsebine pomemben tudi izgled, predvsem steklenička, (ki predstavlja 80% cene, ne slepimo se) reklama, kje mi ga bodo prodali ...

Herbio parfum name ni naredil vtisa. Steklenička je za moj okus preprosto grda. Čudno se zapira, je težka in daje nek starinski, vintage vtis. Not my cup of tea.

 Na voljo je 12 vonjev, ki jih najdemo pod različnimi številkami  (lahko bi jih opremili vsaj z imeni). Vsaka predstavlja kopijo določenega dizajnerskega parfuma. 

Sama imam kopijo parfuma Chanel - Mademoiselle z imenom H7002. Pri madmozelčku me ne morete pretentati, saj ga z vmesnimi pavzami uporabljam že veliko let. Vseeno lahko rečem, da sta si vonja presenetljivo podobna. Herbio je sicer mnogo bolj intenziven, kar mu ne štejem v prednost, saj me po njem začne boleti glava. Zazna se tudi močan vonj po alkoholu, ki čez čas izgine. 

Ponaredkov ne podpiram. Če bi vedela, za kakšen dogodek gre, se ga zagotovo je bi udeležila. V zelo globoke filozofske debate se na tem mestu ne bom  spuščala. Rekla bom samo, da se mi zdi izredno nespoštljivo, da se znamki ukrade celotno idejo in koncept ter stvar prodaja s sumljivo podobno embalažo in imenom. Tudi s strani kupca se mi zdi igranje luksuza nesmiselno, če si ga v resnici ne moreš privoščiti. Če sama nimam za Kenzo, grem pač v Zaro in tam kupim podoben kos, ki nosi ime španske znamke, ne pa izmaličenega poliesterskega tigra, katerega izvor bi večina ljudi prepoznala še iz letala. Mislim da je večini jasno katerega tigra imam v mislih in o čem govorim, kot tudi da sem malce zašla. 

Če zaključim, mi Herbio parfum ni všeč in ga ne priporočam. Če ste ljubitelji originalov, picajzlasti in pozorni na malenkosti tako kot sem sama, menim da vas ne bo navdušil. Ker je alkoholna bomba, povzroča glavobol, je estetsko nedovršen in enostavno ni to-to.  


Po primerljivi ceni (mislim da ta znaša okoli 18€) lahko dišečkote najdete recimo v Zari (čeprav jo že drugič omenjam me ne sponzorira - ko bi me le!) ali S.Oliver, Naomi Campbell, Victoria's Secret in podobnih. Po mojih izkušnjah se kvaliteta tovrstnih znamk srednjega cenovnega razreda iz leta v leto izboljšuje.

Herbio bom še naprej uporabljala pri negovalni kozmetiki. Parfuma zagotovo ne bom porabila, mogoče pa ga podarim kakšni prijateljici z drugačnimi pogledi.
Sicer pa še vedno stavim na kvaliteto pred kvantiteto in ostajam zvesta originalom. 

 

Pozdravček,


* Herbio dišava je del PR materiala, ostale parfume iz fotografij sem kupila sama

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...