Navbar sticky

četrtek, 29. marec 2018

5 razlogov, zakaj NE potrebuješ intimnega olja

Dajmo danes eno reči o nečem malo netipičnem za ta lepotno obarvan blog. Ne, ne bomo se pogovarjale o senčilih, lakih ali modnih dodatkih. Pod drobnogled bom vzela intimno olje Li Quandisa, katerega v zadnjem letu skoraj ni bilo moč spregledati, saj se o njem piše in govori praktično povsod. Hvalijo ga mnoge vsaj povprečno znane ali zanimive domače influencerke. Kolumnistka Ula Furlan na primer baje prav s tem oljčkom izkazuje spoštovanje svoji Yoni. Vsekakor vse pohvale marketingu podjetja, ki se je oglaševanja lotil več kot odlično. 


Gre za inovativen domač produkt, naravno formulacijo, lepo embalažo. Vse to podpiram in menim, da je vse našteto popotnica za dobro poslovno pot. Ampak jaz seveda ne bi bila jaz, če ne bi opozorila tudi na drugo plat.

Moti me pritisk, ki se ustvarja. Slogani kot so "če se imaš rada boš pa ja kupila, neguj svojo ženstvenost, poveži se sama s sabo" in podobni zapisi, ki kampaniji sledijo.
Aha, ker drugače kot z oljem za tamalo, ki po tej logiki postaja nujni, če že ne temeljni element ženstvenosti, se sama s sabo res ne morem povezati?
Ne samo, da moramo biti urejene od glave do pet, imeti sveže umite lase, nalakirane nohte in popoln outfit. A-a, to ni več dovolj. Da bomo res taprave ženske, vredne svojega imena, moramo po novem kupiti še to. Tokrat so nas nasrali, da za svojo samouresničitev potrebujemo pač še olje. Dokler na trg seveda ne pride kaj novega, kar nam bodo prodali enako pretkano. Mogoče pa bomo tako kot za naše dragocene obraze, ki zjutraj potrebujejo pet serum in kremic za vsaj spodoben izgled, začele skrbeti tudi za tvoje intimne predele, kdo ve. Trend ima vsekako svoj potencial.


Pa pojdimo od filozofskih vprašanj še k moji konkretni izkušnji. Olje sem imela priložnost tudi sama preizkusiti. Občutek je sicer čisto okej, nič ne draži ali peče, poraba je majhna. Vonj mi ni všeč. Sicer čisto naraven, ampak precej močan, zeliščen in meni osebno neprijeten. Embalaža lepa in funkcionalna. 

Kaj me torej pravzaprav moti? 

To, da izdelka sploh ne potrebujem. Ne opravlja nobene pomembne funkcije in se mi zdi popolnoma nepotreben opravek v moji rutini. Čeprav imam najmanjšo flaško, v kateri se skriva zgolj 5 ml (za katerih boste odštele 14.99€), je ne bom porabila. Ne ker bi me karkoli konkretnega pri izdelku tako zelo zmotilo, ampak ker gre preprosto za nepotrebno stvar v mojem življenju. 

Morda bi ga sicer lahko uporabila za obnohtno kožico, ampak me vonj preveč moti, zato bom ostala zvesta Jessici.


Če imaš zdravstvene težave, mislim da bi se bilo bolj smiselno odpraviti do ginekologa ali v bližnjo lekarno po Canesten. Če imaš težave pri spolnem življenju pa ti bo verjetno v večjo pomoč lubrikant in podobne zadeve, ki so kompatibilne tudi s kondomi. Olje seveda ni. 


Torej, ali današnja ženska poleg cele skladovnice negovalnih izdelkov za obraz, nešteto lakov, mat šmink, palet ter vsega ostalega kar nam sodobni čas ponuja in je baje nujno potrebno za naš obstoj, potrebuje še intimno olje? Mislim, da ne. Vseh možnih tegob ti zagotovo ne bo rešilo. Niti razmerja. Preverjeno. 

Pozdravček,
 

3 komentarji :

Anonimni pravi ...

Se popolnoma strinjam glede oglaševanja. Glede olja pa ga lahko mogoče uporabiš za po depilaciji. 😉 fajn umiri kožo po depilaciji, celo z voskom.

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Kot sem napisala že na FB.

Se strinjam s tem delom, da produkt ni nujen - in da ga ni nujno imeti.

Meni je produkt všeč, se po uporabi boljše počutim in s tem je moj razlog - da ga imam na polički, čisto pravšnji.

Meni je vonj všeč in predvsem to, da se res počasi porablja.

To, kako ga vsak oglašuje pa je njegova stvar :)

Jaz sem pisala točno o stvareh, ki si jih pokritizirala - ampak, ker sem jih sama tako dojela. Kot me poznaš, veš da se me ne da kupiti :)

In se mi zdi res super, da je produkt - ki je namenjen izključno negi. Mil je ogromno, ampak za nego - nisem še zasledila ničesar.

Meni paše :)

Je pa tako, da ima vsak svoje potrebe in okus :)

Anonimni pravi ...

Noben canasten niti antibiotik ni pomagal, tole olje mi je. Torej, če ima ženska vnetje, ta zadeva pomaga dosti bolj kot ginekolog, pa še naravno je in ne poruši nikakršnega ravnovesja v telesu :) Če dol "vse štima" pa verjetno res ni potrebe po tem izdelku.

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...