Navbar sticky

torek, 05. december 2017

Blogmas #5: Zimsko crkljanje z Lushem

Moja Lush obsesija še vedno ostajajo maslene in masažne ploščice. Naj vas ime ne zavede, saj niso primerne le za masažo, ampak jih jaz večinoma uporabljam drugače, kar namesto olja, bogate kreme, ali losjona. Po analizi sestavin mi je postalo jasno, da gre za kepice v obliki srčkov, živalic in drugih oblik s samimi čudovitimi sestavinami!

Karitejevo in kakavovo maslo, kokosovo olje in druge hranilne učinkovine nahranijo suho in razpokano kožo ter jo čudovito nadišavijo. Nekaj kar v zimskih dneh pač potrebujemo, a ne? Že pet let je moja najljubša Lush masažna ploščica Hottie (vsako zimo porabim vsaj eno), ki me je prepričala s krasnim orientalskim vonjem, dobrimi sestavinami in učinkovitostjo. Od suhega, mrzlega zraka in depilacije izsušena koža postane v trenutku mehka in nahranjena, neprijetnega zategovanja pa ne čutim več.

Masažne ploščice moraš tudi ti preizkusiti, če:

- Imaš rada naravne hranilne sestavine, kot so različna olja in masla.
- Imaš suho kožo in ti pri tem noben losjon ne pomaga.
- Rada lepo dišiš! ob tem te opozarjam, da je vonj precej intenziven in že v trgovini dobro preizkusi kateri ti ustreza, saj se obdrži kar dolgo.
- Uporabljaš kozmetiko, ki ni testirana na živalih (večina izdelkov pa je tudi primernih za vegane, torej ne vsebujejo sestavin živalskega izvora)
- Ti je blizu tudi ekološki vidik in z odvečno embalažo ne želiš obremenjevati okolja.

Takole si depilirane noge pred spanjem dobro namažem s ploščico Theraphy, ki vsebuje zgolj organske sestavine kot so kakavovo in karitejevo maslo iz pravične trgovine, olje sladke pomaranče in sivkino ter nerolijevo olje.  


Pred uporabo bodi pozorna,da:

- Se ne namažeš tik pred oblačenjem (bog-ne-daj skinny) kavbojk. Misija nemogoče, preverjeno! Bogata oljnata tekstura potrebuje kar nekaj časa, da se vpije, zato je bolje, če se maziljenja lotiš zvečer in potem smukneš v udobno pižamo, ki bo še dneve prijetno dišala.
- Si ljubiteljica bogatih tekstur, ki na koži sicer lahko delujejo nekoliko težko. Poleti se zato s ploščicami ne razumem najbolje, saj že tako kar teče od mene. Takrat posežem po lažjih kremah in losjonih, kot je recimo Lush Karma.
- Ploščico po uporabi shraniš na primerno mesto. Meni se najbolje obnesejo kovinske škatlice, ki varujejo pred prahom, vlago in toploto. Se mi je že zgodilo, da sem ploščico pustila na radiatorju (lahko si predstavljaš rezultat), ali jo brez zaščite neprimerno pospravila, zaradi česar je razpadla. Pazi torej na shranjevanje!


S tako krasnimi negovalnimi izdelki me je Lush presenetil letos.... Z dišečo piling masleno čebelico Scrubee, ki je priletela na mojo roko se že spogledujeva!


Še en must-have zimski negovalni Lush izdelek pa predstavim v eni od prihodnjih objav!

Pozdravček,


Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...