Navbar sticky

nedelja, 24. december 2017

Blogmas #19 Najljubša negovalna kozmetika leta 2017

Pa sem zbrala na kup še najljubše negovalne izdelke letošnjega leta. Osredotočila sem se samo na tiste, ki sem jih res največ uporabljala in nakup večinoma že večkrat ponovila. Opažam, da se vse bolj držim preverjenih izdelkov, ki nato ostajajo moje stalnice več let, nekaj pa je tudi novih odkritij. Pa poglejmo...

 
Zanimivo, kako sem svoj najljubši "gel za čiščenje obraza" odkrila čisto po naključju - pred tremi leti sem ga na morje pozabila vzeti in zato namesto gela namenjenega obrazu uporabljala intimno milo. Na začetku s kar malo težkim srcem, saj se mi je v teoriji zdelo preprosto malo čudno in neprimerno. Jessa intimno milo ostaja stalnica vse od takrat in sem ga tudi v letošnjem letu največkrat uporabljala za čiščenje obraza. Zelo trdovratnih ličil sicer ne odstrani, zato takrat uporabim še olje/micelarno vodo/čistilno mleko in nato nadaljujem z Jessa gelom. Predvsem mi je všeč, ker je zelo nežen, ima nižji Ph , ni parfumiran in pusti kožo čisto in mehko. Več o njem sem pisala tukaj. Najdete ga v Dm za slaba 2€. Jaz ga imam za vsaj 4 mesece - poleg tega da je najboljši, je tudi najcenejši. Navdušil je kar nekaj lepotnih navdušenk, med drugim tudi zdravnico Ano, ki je o njem pisala tukaj


Sploh v hladnejših mesecih, ko je moja koža še bolj suha kot sicer, imam za čiščenje rada tudi čistilna mleka. Še vedno vztrajam pri Afrodita kamilici (klik), ki svojo nalogo opravi odlično. Mleko ne draži oči, je nežno, poleg tega pa ga rada uporabljam tudi zaradi prijetnega, nežnega vonja. 

Pixi tonik sem odkrila letos. Navdušil me je z dobro sestavo in učinkovitostjo. Je sicer nekoliko dražji, ampak vreden svoje cene. O njem sem pred kratkim pisala tukaj

Ko se me lotijo mozolji in ostale nepravilnosti, jih napadem s kombinacijo Skinorena in tonika s salicilno kislino. Skinoren ima visoko koncentrirano azelaično kislino ter deluje tako na aktivne mozolje kot hitrejše celjenje ter  odstranjevanje rdečice. Na žalost ni na voljo v prosti prodaji, lahko pa vam recept napiše osebni zdravnik ali dermatolog. 

Pri boju z nepravilnostmi se je uspešno izkazal tudi Paula's Choice tonik s salicilno kislino. Gre za aktivno sestavino, ki prodre v poro in jo očisti. Toliko na hitro, bom pa ločeno objavo o mozoljih in ohranjanju čist kože kmalu napisala ločeno objavo in bolj podrobno predstavila izdelke.


Da je moja najljubša, novo odkrita negovalna znamka kozmetike The Ordinary, je verjetno že jasno. Všeč mi je njihova filozofija, sestava, cene... Skvalen, vlažilna krema, hialuronska kislina in niacinamid so postale moje stalnice, tukaj in tukaj pa najdeš podrobnejše zapise o omenjenih izdelkih. V zadnjem času je The Ordinary ponudil kar nekaj novosti, ki jih bom v prihodnje tudi preizkusila in poročala. Spletno stran, kjer ti priporočam nakup, najdeš tukaj - tudi zato, ker ti s preglednostjo že sama ponudi primerne izdelke glede na stanje kože.

Opažam, da se vedno raje držim preverjenih izdelkov in veliko revolucij pravzaprav nisem odkrila. 
Tudi naj mleko za telo, ki ga že leta uporabljam ostaja enako. To je Just Malva (klik) Sestavinsko sicer precej porazno, ampak oh, ta vonj... Ne menjam ga!

Super se ujame tudi z S.Oliver parfumom. Odlična sveža, pudrasta  kombinacija, ki se na koži obdrži ves dan. Zanimivo, da je glede na mojo snobovsko naravo pri izbiri parfuma moj letošnji favorit nič kaj prestižni S.Oliver, ki ne nosi kakšnega posebnega imena. Zagotovo sem ga največkrat uporablila, saj je to že tretja steklenička. Všeč mi je pudrasto-svež vonj, ki glede na cenovni razred res izstopa. Kupujem ga v Dm, ko boste kje blizu preverite, ker je res čudovit. Stane pa okoli 20€. 

Nelipot je deodorant, ki me je v zadnjem obdobju najbolj navdušil in kljub temu, da ga uporabljam šele dober mesec, ga lahko uvrstim na seznam. Čeprav gre za naraven deodorant, je zelo učinkovit -  nič manj kot kakšen bolj agresiven antiperspirant. Všeč mi je, da pazduh ne izsuši ali draži ter da je zelo prijetnega vonja. Nobenih pripomb nimam! Na lepotni konferenci sem dobila v testiranje različne verzije, ko vse dobro stestiram, napišem objavo.  

Jessica mi je všeč tako pri lakih kot negovalnih produktih. Maslo za obnohtno kožico je moj naj izdelek, ki poskrbi za lepo, "nescefrano" obnohtno kožico. Pa še lepo diši! Maslo imam tako v lončku kot v tubi in slednji mi je še nekoliko bolj všeč - zaradi bolj higienične uporabe. 


Pa še za en izdelek bi vam povedala, ki s kozmetiko sicer ni neposredno povezan. Gre za električno zobno ščetko Oral B Pro 770, ki sem jo prejela na blogerskem dogodku. Do sedaj sem bila zvesta klasični krtački, vendar sem ugotovila, da električna še boljše opravi svojo nalogo - zobe pusti čiste in gladke ter je prav tako nežna do dlesni. Meni je všeč!1 komentar :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Super izdelki :)

Moram malo pogeldat za tale tonik, ga še ne poznam <3

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...