Navbar sticky

četrtek, 14. december 2017

Blogmas #14 Primerjava tonikov

Nekateri nanje prisegajo, drugi jim kakšne posebne vloge v negovalni rutini ne pripisujejo. Predstavljajo zadnji korak v čiščenju kože, uravnavajo Ph, vlažijo in pomirjajo. Govora je seveda o tonikih. Meni so všeč in jih rada uporabljam. Kakšen dan, ko se mi mudi toniziranje sicer izpustim in lažje kot če bi preskočila čiščenje ali kremo, preživim brez tega koraka v lepotni rutini. Lastim si jih kar nekaj, ki so sestavinsko povsem različni in služijo različnim namenom.  Pa si poglejmo...


Za toniziranje kože lahko uporabimo različne rastlinske hidrolate ali bolj aktivne sestavine


Poparki različnih rastlin v obliki vodice so mi še posebej všeč, saj so univerzalni, večinoma primerni za vse tipe kože in jih lahko uporabimo v različnih korakih negovalne rutine.

Trenutno uporabljam Melvita rožna vodica z demaščansko vrtnico in Malinca hidrolat kamilice. Uporabim ju po čiščenju, kot zaključek nege, za fiksiranje ličil ali pa kar tako čez dan, da malo osvežim obraz. Ker gre za nežna, sestavinsko enostavna produkta, je možnosti res ogromno. Hidrolati ne dražijo oči in ne zlepijo obraza, zato z nanosom ni potrebno varčevati. Kakšnih čudežev jim ne gre pripisovati, saj ne vsebujejo nobene aktivne sestavine, ki bi vplivala na gubice, hranjenje ali vlaženje. Vseeno so nepogrešljivi in ko se enkrat navadiš na njihovo uporabo, greš težko nazaj. Tako Melvita kot Malinca sta mi zelo všeč. Moj favorit pa je vsekakor Malinca, predvsem zaradi vonja, ki mi ustreza veliko bolj kot vrtnica. Vonj kamilice naravnost obožujem! Pršilka razpršifine vodne delce in se hitro vpije/izhlapi. Kožo pomiri in nežno odišavi. Poleg tega ga zaradi čudovitega vonja uporabim tudi za osvežitev prostora, namig sem našla na spletni strani Malince.  100ml stane 8€, najdeš pa ga tukaj.


Afrodita Clean up tonik uporabljam že od lanskega decembra, ko sem ga prejela na lepotnem blogerskem dogodku. Ni mi preveč všeč, ker mi draži oči in kakšnega posebnega efekta ne prinese, pa tudi sestavinsko se mi zdi precej povprečen. Verjetno ga bom porabila, vendar se ponovno zanj ne bi odločila. 


Pixi tonik sem si želela zelo dolgo! Verjetno gre za enega najbolj odmevnih izdelkov v negovalni lepotni sceni in spraševala sem se, če je njegov sloves upravičen. Sestavinsko je odličen, prepriča pa me tudi s samo učinkovitostjo! 5% AHA (glikolna) kislina, glicerin in aloe vera so visoko koncentrirani in moji koži noro ustrezajo! Tonik deluje kot blagi eksfolinat in lušči odmrle kožne celice ter pomaga pri odpravljanju zamašenih por. Kožo osveži in poživi, uporabljam pa ga predvsem ko se me lotijo ogrci in mozoljčki. Izdelki za nego problematične kože so pogosto polni alkohola in kožo izsušijo. To ne velja za Pixi tonik, ki s kvalitetno formulacijo napade zamašene pore hkrati pa deluje tudi vlažilno, kar predstavlja čudovito kombinacijo za stanje moje kože! Ker nimam večjih težav z mozolji, ga uporabim nekajkrat tedensko in ne vsak dan. Za vsakodnevno uporabo se mi zdi nekoliko premočan, saj se mi je ob pogostejši uporabi pojavila rdečica. Morda je za to kriv tudi parfum, ki je v toniku precej zaznaven in zame predstavlja edini minus.
Kupila sem ga na Cult beauty, kjer stane 22€. Cena ni nizka, ampak je tonik vsekakor vreden svoje cene. Imela ga bom za približno pol leta, nakup pa bom zagotovo ponovila!


Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...