Navbar sticky

nedelja, 10. december 2017

Blogmas #10 Nega kože z olji

Suha, pusta in luskasta koža nobenemu ni všeč, kajne? Pa vendar zaradi trenutnih okoljskih razmer postane hitreje izsušena, vidni so lišaji in luskice, koža je na splošno bolj pusta in utrujena... Naštetim kožnim stanjem, ki se pojavljajo na moji koži med drugim kljubujem tudi z uporabo olj, ki so v negovalni kozmetiki nepogrešljiva in jih uporabljam že leta. Še posebej jih imam rada v hladejših mesecih, največ pa jih zagotovo uporabljam v trenutnem letnem času. 


Trenutno izmenično uporabljam tri različna olja...

The Ordinary skvalen uporabljam zadnje pol leta in prvo flaško sem ravno porabila. Gre za olje, ki po sestavi najbolj spominja na sebum, ki ga koža tudi naravno izloča. Primeren je za vse tipe oziroma stanja kož, saj se zelo hitro vpije in je lahke, izredno redke konsistence. Izmed vseh treh še najmanj spominja na tipično mastno olje in je vsekakor nekaj posebnega. Jaz ga plastim čez hialuronsko kislino, občasno pa ga uporabljam tudi samostojno ali ga primešam v puder. Cena: 8€


Trilogy šipkovo olje* je moj letošnji favorit. Izmed vseh olj na moji koži deluje najbolj hranilno, všeč pa mi je tudi nežen vonj. Izmed vseh treh je najbolj goste konsistence in se zelo hitro vpije v mojo suho kožo. Uporabljam ga samostojno, predvsem zvečer pred spanjem. kadar imam res zelo suho kožo pa ga kapljico zmešam s pudrom - prekrivnost in obstojnost se sicer nekoliko zmanjšata, videz kože pa je bolj sijoč. Cena: 21€, najdete ga tukaj.

Melvita olje mareličnih jedrc* mi je všeč zaradi prijetnega, sladkega vonja in učinkovitosti. Dobro nahrani in poživi kožo, vendar se mi ne vpije tako hitro kot šipkovo olje ali skvalen, zato ga uporabljam samo zvečer. Pusti masten lesk in na moji koži bolj obleži kot prejšnja dva, saj se tudi zjutraj zbudim z mastnim sijajem. Porabila ga bom do konca, vendar novega ne bom kupila, saj sta mi prejšnja dva bolj všeč. Tudi zaradi temne embalaže, ki zagotavlja daljšo obstojnost olja. Cena:17€


Ali si vedela, da...

- obstaja veliko različnih olj, ki se med sabo razlikujejo v mastnosti, teksturi, komedogenosti in učinkovanju.  Moja koža ne prenese avokadovega olja, saj mi maši pore. 
-  prav vsaka koža prenese uporabo olj. Zmotno je mišljenje, da se olja ne ujamejo z mastno kožo -  tudi ta je kljub večjemu izločanju sebuma lahko na določenih predelih suha/izsušena. Za tako kožo je še posebej priporočljivo jojobino olje, mislim da bi se dobro ujela tudi s skvalenom.
- lahko olje uporabiš tudi na drugih predelih in ne samo na obrazu. Pete, komolci in obnohtna kožica  ti bodo hvaležni!
- so olja odlična preventiva gubicam - sploh če ga pred spanjem dobro vmasiraš v predel pod očmi, okoli ust oziroma povsod, kjer se ti koža najprej izsuši.
- olivno olje ni dobro samo za na solato! Jaz si nekaj žlic približno enkrat mesečno  nanesem na zadnjo tretjino las in počakam dve uri ter jih nato umijem. Rezultat so svetleči in nahranjeni lasje.
- so najbolj kvalitetna hladno stiskana in ekološka olja.  Rafiniranim oljem, ki so navadno cenejša se izogibam, saj jim med postopkom prečiščevanja odstranijo vonj, barvo, lahko pa tudi vitamine.
- Olja ne marajo svetlobe, kisika in toplote. Veliko obstojnejša bodo, če jih boš shranjevala v temnem  in suhem prostoru. Ko dobijo tipičen vonj po žarkem, so za v smeti!


Pozdravček, *izdelke sem prejela v test

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...