Navbar sticky

petek, 01. december 2017

Blogmas #1 : Manikura in nega z Jessico

Pa nemenimo kakšno besedo tudi nohtom. Priznam, na mojem blogu je to precej zanemarjena tema. Rada imam urejene nohte, to je dejstvo. Vendar imam po naravi zelo mehke in lomljive, ki s težavo dosežejo zavidljivo dolžino. Že od nekdaj so moji nohti krhki in se mi hitro začnejo cepiti. Menim, da pri tem genetika igra glavno vlogo. Redkim in tankim lasem preparati in različni (prehranski) dodatki ne bodo spremenili strukture las, ampak bodo le v določeni meri pripomogli k izboljšanju. Mislim, da je podobno tudi pri nohtih. Jaz sem se že sprijaznila, da dolgih naravnih nohtov ne bom dočakala in me  to niti pretirano ne moti, saj so tudi krajši lepi in lažji za vzdrževanje ter vsakodnevna opravila. Umetni, gel nohti me sploh ne mikajo. Ne zdijo se mi dovolj higienski in preprosto mi umeten videz ni všeč.


Tako kot pri šminkah tudi pri lakih za nohte posegam po živahnih barvah. Najraje imam rožnate in hladno-vijolične, občasno pa tudi rdeče odtenke. 

Nedvomno je ena izmed mojih najljubših znamk, ki jo uporabljam pri manikuri in negi nohtov Jessica

Prepričala me je, ker:

-je uveljavljena znamka z dolgoletno tradicijo in se osredotoča le na lake in nego nohtov in rok
- ponuja pestro izbiro lakov različnih odtenkov z zanimivimi imeni in dobro obstojnostjo
- veliko pozornosti namenja tudi negi nohtov, obnohtne kožice in rok.
- lahko izbiramo med različnimi linijami za različne potrebe nohtov: normalne, krhke, dolgo obstojnost...
- mi je všeč minimalističen dizajn in estetska dovršenost stekleničk
- so cene glede na kvaliteto primerne - ne najnižje, a tudi ne astronomsko visoke (laki stanejo okoli 12€)

Še posebej rada imam linijo lakov Phenom. Ponuja daljšo obstojnost laka (do 14 dni), se hitro suši in sijoč gel-zaključek brez uporabe lučke. Set vsebuje podlak, lak in nadlak.


Vse opisano drži! Zaključek je gelasto sijoč, sušenje je ob uporabi nadlaka zelo hitro (recimo 10 minut), obstojnost pa je tudi dobra. 14 dni na mojih nohtih sicer ne zdrži, vseeno pa je lak veliko obstojnejši od ostalih linij in znamk. 5 dni mi obstane brez popravkov, potem dopolnim zlizane konice in obstojnost podaljšam še za kakšen dan. Ob vsakodnevnem pomivanju, pospravljanju in podobnih opravilih, ki nohtom ne delajo nobene usluge, se mi zdi to več kot odlično. Tako ali tako se laka po kakšnem tednu naveličam in barvo rada zemenjam.

Pri lakiranju poskrbim da:

1. Nohte najprej popilim in uredim obnohtno kožico.
2. Roke dobro namilim in umijem, saj mastne sledi krajšajo obstojnost.
3. Nadaljujem z uporabo podlaka in dvema slojema barvnega laka.
4. Zaključim z nadlakom, ki doda sijaj in daljša obstojnost.
5. Obnohtno kožico namažem z oljem ali kremico, prav tako roke.


Na današnji manikuri nosim lak v odtenku Lap Of Luxury, eden mojih najljubših odtenkov nasploh pa je tudi hladna svetlo-vijolična barva Pretty in pearls Phenom linije.Pozdravček,


*izdelke sem prejela v test

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...