Navbar sticky

sobota, 16. december 2017

Blogerka za en dan #16 Jesensko-zimsko razvajanje s kremo Egyptian magic

Hladnejša polovica leta je čas, ko marsikdo poseže po bolj bogatih in hranljivih izdelkih, sploh za nego kože. Sama čedalje raje posegam po bolj naravnih produktih in krema Egyptian magic to zagotovo je. Gre za 100% naravno kremo za kožo, sestavljeno iz šestih sestavin (oljčno olje, čebelji vosek, med, cvetni prah, matični mleček in čebelji propolis), dodanih ni nikakršnih dišav, parabenov, kemikalij, prav tako izdelek ni testiran na živalih. 

 
Ker sem za kremico slišala prvič, sem najprej malo raziskovala po spletu in spletna stran dobavitelja izdelka za Slovenijo ponuja veliko informacij. Kremo so med drugim v preteklosti testirale že številne blogerke, danes pa je na vrsti še moja ocena.  


Egyptian Magic je vsestransko uporabna krema, ki se jo da uporabljati na »magičen – tisoč in en način«, in sicer kot kremo za kožo (vlaženje, nego izsušene kože, za kožne poškodbe in rane), kot kremo za obraz, kot pomoč pri celjenju brazgotin, ureznin, odrgnin, kot masko za lase, kot balzam za ustnice, za blaženje sončnih opeklin, kot kremo za roke in obnohtno kožico, kot balzam po britju, nosečkam pride prav kot krema za nego kože med nosečnostjo in mamicam kasneje kot krema za dojenčke ... skratka, nabor uporabe kreme je zelo pester.
Sama sem v test prejela kremico v plastični posodici (59 ml) in po dobrem mesecu uporabe je vsebina posodice ... prazna.

 
Kremo sem uporabljala:

-       za nego suhe, občutljive kože na nogah: kremo sem zvečer po tuširanju izdatno nanesla in vmasirala v kožo, pustila, da se je nekoliko vpila in nato sem skočila v pižamo. O belih luskicah (»sneženju« kože) in/ali srbečici ni bilo sledu. Takšno nego sem ponavljala vsak večer, moja koža je bila mehka in nahranjena, nisem čutila nikakršnega zategovanja ali neprijetnega občutka. Mogoče malce dlje traja, da se krema vpije v kožo v primerjavi s kakšnim mlekom/losjonom, ampak mene to ne moti.
-      na obrazu, predel okoli nosu – ker sem se v tem času zbolela, mi je bila kremica v pomoč pri lajšanju prehladnih težav (zamašen nos, nato pa sem od konstantnega brisanja imela kožo rdečo, suho in razdraženo). Kremico sem si v tankem sloju namazala pod nosom in nosna votlina se mi je takoj »odprla«, da sem lažje zadihala, okoli nosu pa mi kožo pomirila, čutila sem olajšanje, saj me koža ni več zategovala in pekla.
-     kot kremo/olje za masažo – ker v določenem momentu (na dopustu) nisem imela pri roki nobenega drugega olja oz. ploščice, sem za masažo uporabila kar kremo Egyptian magic. Priznati moram, da se je odlično obnesla. Krema ima trdno strukturo, vendar se v stiku s toploto raztopi in preide v tekočo, oljnato obliko. Zdi se mi, da kremica sama po sebi rabi nekoliko več časa, da se vpije/posuši, tako da je bila odličen nadomestek masažnim ploščicam, ki jih običajno uporabljam.
-     kot balzam za ustnice – sem oseba, ki ne grem nikamor, če nimam pri sebi vsaj dveh label, sploh pa zdaj v tem mrazu. Ker sem prebrala, da se da kremo uporabljati tudi kot balzam za ustnice, sem si kremico čisto od začetka parkrat nanesla na ustnice, vendar priznam, mi je bila preveč »tekoča« in sem si jo prehitro zlizala iz ustnic, tako da pri meni ni bilo nobenega efekta.


      Krema nima nekega posebnega vonja, ima nežen, komaj zaznaven vonj po »domači žavbi«. Krema ob moji uporabi ni povzročila nikakršne reakcije – če bi jo, bi glede na dejstvo, da sama nisem alergik in da vse sestavine vsebovane v kremi dobro prenašam, priznam, bila zelo razočarana.

Za konec  … še moje opazke … Krema je narejena iz samih naravnih in zgolj šestih sestavih, ki jih imamo v našem lokalnem, domačem, slovenskem okolju na dosegu roke, zato menim, da bi se brez težav dalo narediti kakšno podobno »home made« varianto. Verjamem, da tovrstne domače (in cenejše) različice kreme obstajajo, konkretno pa Egyptian magic kremo izdelujejo v Ameriki. Kar se cenovnega ranga tiče, bi kremo uvrstila med nekoliko dražje produkte, saj je za 59 ml verzijo potrebno odšteti okrog 28 eur, za 119 ml pa 41 eur. Izdelek je pakiran v preprosti plastični posodici. Morda me je malenkost zmotilo to, da kremica ni zapakirana v embalažo malo boljše kvalitete in zapakirana v kakšno lično škatlico, kamor bi lahko dodali tudi navodila za uporabo. Namesto tega je kratek prevod z osnovnimi dejstvi samo nalepljen na pokrovček. Kaj čmo, je tudi nekaj esteta v meni :)


Imejte rade sebe in druge, dajte in pustite se razvajati.
Bodite in ostanite sončki :)

Tanja

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...