Navbar sticky

sreda, 13. december 2017

Blogerka za en dan #13 Pot do lepe, čiste kože še nikoli ni bila lažja! - Soraya

Tako se glasi slogan linije Care & Control znamke Soraya, ki sem jo prejela v testiranje. Dober mesec sem preizkušala Care & Control kremo in črno masko proti mozoljem. Eva je za omenjena izdelka izbrala zelo primerno osebo, saj se borim s problematično aknasto kožo že… hmm od nekdaj.  Pa poglejmo, kaj omenjena izdelka sploh sta , kakšne so obljube in kakšna je bila moja izkušnja.  


 Soraya Care & Control črna maska proti mozoljem in ogrcem
Maska obljublja globinsko čiščenje, manj vidne pore in manj mastnega sijaja. Aktivne sestavine, ki naj bi vse to zagotavljale pa so salicilna kislina (deluje proti bakterijam, odpira pore in preprečuje nastajanje mozoljev in ogrcev), aktivno oglje (preprečuje prekomerno izločanje sebuma, deluje antibakterijsko, vitamin B (normalizira delovanje žlez lojnic) in izvlečki sadja ( vir vitaminov B1, B2 in C).

Če te je k nadaljnjemu branju odvrnilo ime črna maska, naj poudarim, da to ni peell off maska, ki čudežno odstrani vse ogrce in naredi zastonj depilacijo obraza ampak, da gre za masko, ki se po 15 minutah na obrazu posuši in se spere z vodo.


Proizvajalec priporoča uporabo maske do 2x tedensko, tega sem se bolj ali manj držala ter ugotovila, da … je po uporabi maske koža neverjetno mehka (kot po pilingu, to pripisujem salicilni kislini) in matirana. Po uporabi je občutiti 'kakor da koža diha'.
Masko sta preizkusili tudi sestra in prijateljica, in obe sta opazili enak učinek. 

 

 Primerna je za vse mastnokožke in  tiste z mastno T-cono (naneseš samo na mastne predele),  odsvetovala bi jo tistim, ki nimate težav z prekomernim izločanjem sebuma, saj bi vam kožo zagotovo izsušila. Tudi sama sem po uporabi potrebovala dodatno vlaženje, da sem preprečila občutek zategovanja.

Velik plus je, da je priročna embalaža, saj namesto mučenja z maskami za enkratno uporabo v vrečkah in packanja s prsti vsebino enostavno stisnemo iz tube in jo lahko nanesemo s čopičem.

Care & Control krema proti mozoljem
Aktivne učinkovine kreme so sadne kisline: glikolna kislina, mlečna, citronska, vinska in jabolčna kislina (odmašijo pore, odstranijo odmrle celice, pomirjajo izločanje sebuma, odpravijo nečistoče in madeže, kožo pa puščajo gladko, sijočo in zdravo).  In kompleks Anti-Pollution (pomaga zaščititi pred nečistočami iz okolja).
''Krema Care&Control pri večini uporabnikov že v nekaj dneh vidno izboljša stanje kože, zmanjša število in velikost mozoljev ter pomiri tudi večje akne in ogrce''
Že ob branju teh obljub se bodoči kupec zamisli ''a se ne sliši prelepo, da bi bilo res''?
Opisanega vsekakor ne morem v celoti potrditi, ker učinek zagotovo po nekaj dneh (!?) ni viden in tudi ni tako drastičen, da bi izbrisal vse mozolje in nečistoče in konec koncev tega niti ne  bi bilo realno od enega samega izdelka pričakovati.
Kar lahko potrdim je, da krema kožo dobro navlaži, kar je za kreme namenjene mastni koži zelo presenetljivo. Kar se tiče nečistoč lahko potrdim, da mi je stanje izbruhov uspela umiriti in ''posušila'' kakšen mozolj v nastanku.
 Pri uporabi izdelkov s sadnimi kislinami se je potrebno zavedati, da je lahko v prvem obdobju po začetku uporabe stanje na koži še slabše. Sadne kisline lahko namreč med procesom čiščenja spodbudijo vnetja, ki bi se tako ali tako zgodila, le v kasnejšem času. Proces čiščenja traja okoli štiri tedne, nato pa izdelke potrebno uporabljati naprej, da se nečistoče ne vrnejo. Tega se tudi sama zavedam, zato bom kremo še naprej pridno uporabljala.
Testirala sem jo tudi kot kremo za vlaženje pred ličenjem in se je dobro odnesla, saj se po nanosu zelo hitro vpije in ne pušča čudnega finish-a.
Kar je pri kremi zanimivo je njej zeliščni vonj, ki pa je zelo močen. Diši podobno kakšni otroški zobni pasti.
Cena
Za nakup maske (50 ml) boste odšteli 12,40 € , kreme (50 ml) pa 13,50 € . Nakup priporočam, ker sta izdelka za svoj cenovni rang sestavinsko bogata in ne vsebujeta dražilnega alkohola.  Krema in maska se v primerjavi s podobnimi drogerijskimi izdelki za mastno kožo z mozolji dosti boljše odneseta.

 Lona

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...