Navbar sticky

sobota, 4. november 2017

7 youtube kanalov, ki jim sledim

Poleg blogov spremljam lepotne vsebine tudi na vse bolj uveljavljenem Youtubu. Tako kot pri blogih imam tudi za posnetke podobna merila in kriterije zaradi katerih osebo rada spremljam. Seveda mi mora biti v osnovi simpatična, kar je zelo subjektivni faktor -  vsem preprostro ne morejo biti vsi všeč. Cenim pa tudi konkretno uporabno izkušnjo. Ne maram populističnih vsebin ustvarjenih (le) za klike ali nasvetov za 13-letnice s katerimi si s svojim znanjem in izkušnjami ne morem kaj veliko pomagati.  Prav tako mi številke ne igrajo kakšne velike vloge - kdaj celo raje poiščem novejše, manj uveljavljene kanale, ki se trudijo s svojo vsebino kot nekatere ustaljene zvezde, ki temeljijo na challengih in sponzorirano-vprašljivih vsebinah. Moje opažanje je pač takšno, verjamem da komu zoprno, ampak kaj 'čmo, ane? 
Pred nekaj časa sem z vami delila bloge ki jih rada spremljam (klik), danes pa vstopam v svet youtuba.Z Liso se je pravzaprav vse skupaj zares začelo, saj pred petimi leti youtube lepotna scena še ni bila tako uveljavljena kot je danes. Resen prodor je začela Lisa in sestri Pixiwoo, ki pa mi nista tako blizu. Liso rada spremljam, ker ličenje osvetli iz strokovnega vidika, saj že 20 let dela v lepotni industriji kot makeup artistka. Na svojem kanalu lepotiči sebe in druge (slavne) osebe. Ceni naravno lepotno in se ne utaplja v toni Tarte Shape Tapa ali promovira račka-ust. Všeč mi je da se ne zlije z množično in sledi svojemu načinu ustvarjanja, ki ni prav nič populističen in preprosto izstopa. Prvih dveh minut za razliko od nekaterih ne porabi za novačenje  novih naročnikov in ne prireja izzivov ki so tisti hip popularni in prinašajo množične oglede (v resnici pa od njih nihče nima nič). To pri njej cenim in jo zato spremljam že veliko let!
 

Ena najpopularnejših youtuberk je tudi mene očarala s svojo sproščenostjo, iskrenostjo in neposrednostjo. Je prava lepotna navdušenka, ki skoraj vsako novo kolekcijo do potankosti analizira in pove svoje mnenje - tudi ko izdelki ne dosežejo njenih meril. Všeč mi je njena raznovrstnost (ocenjuje tako La praire kot Essence kozmetiko) konsistentnost (objavlja petkrat na teden) in dostopnost. Opazi se, da v svoje vsebine vloži ogromno truda in energije in ima zelo korekten odnos do svojih naročnikov. Še posebej mi je všeč njena rubrika WTF.Mislim da je Neva pri nas ena prvih če ne celo prva, ki se je makeup vodičev in ocenjevanja kozmetike pri nas resno lotila. Tudi pri njej cenim, da ocenjuje konkretne izdelke in točno pove kaj in zakaj ji nekaj je/ni všeč. Simpatična in zelo pozitivna punca!
Super se mi zdi, da se v zadnjem času tudi toliko naših lepotnih navdušenk odloča za objavljanje na youtubu. Maestra je sicer tudi bloggerka, ki  jo skupaj z Gabi najdemo na Parokeets blogu, v zadnjem času pa navdušuje tudi s posnetki. Všeč mi je, da ima njen kanal uporabno vrednost in mi dejansko osvetli karakteristike nekega izdelka iz več perspektiv. Z oceno "to šminko priporočam, ker je lepe rdeče barve in lepo diši" si jaz osebno ne morem nič pomagati in Maja vedno ponudi še nekaj več ter točno izpostavi kakšen je določen izdelek in olajša marsikatero dilemo. Malo sem jezna na njo, ker si zaradi nje želim prestižno paletko Viseart. Moram še malo premisliti!Vse Skincare navdušenke morate nujno-obvezno-takoj preveriti njen kanal! Gothamista je mojstrica nege obraza in o samem delovanju kože in različnih aktivnih sestavinah ve zelo veliko. Pod drobnogled vzame tako dražje kot dostopnejše znamke, med drugim lahko najdete tudi podrobnejšo oceno in primerjavo The Ordinary negovalnih izdelkov. Vrhunska kvaliteta posnetkov, ki je prav sproščujoča, jaz rada gledam kako maže svoj obraz za lahko noč!Naša lepotička Passing Fancy je začela tudi s svojim youtube kanalom in nam za začetek pokazala odpiranje Lush paketka in zbirko najljubših MAC šmink. Všeč mi je njen pomirjujoč glas in sama kvaliteta videa. Komaj čakam naslednjega!


Anja ne spada med lepotne blogerke in čeprav mi marsikatera tematika na njenem kanalu ni blizu, jo zelo rada spremljam! Tako kot Neva je tudi Anja iz goriškega konca s prav posebno energijo in sproščenostjo. Njenih videi so zabavni, zanimivi in sproščeni, našle pa boste različne projekte, vaje in spodbude za zdrav življenski slog. 

Ali se nameravam youtube vsebin lotiti tudi sama?

Odgovor je NE! Sicer se zarečenega kruha lahko kdaj največ poje, ampak mislim da snemanje res ni zame in se ne bom namerno sramotila. Veliko raje pišem kot govorim, poleg tega pa nimam kakšne posebne energije ali tistega faktorja-x, zaradi katerega bi me radi spremljali. Verjamite, ostanimo raje kar pri blogu.

Bom pa morda v prihodnosti vseeno naredila en posnetek, ker ga enostavno ne morem dovolj slikovito opisati, poleg tega pa se mi zdi najbolj uporabna stvar zadnjega leta . To je striženje las doma, ki sem ga na facebooku že delila, ampak bi rada ponovila in dodala navodila!


Koga pa ve rade spremljate?

Pozdravček,

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...