Navbar sticky

sreda, 18. oktober 2017

AVON Mark tekoče šminke

Avon je z linijo Mark ustvaril tekoče šminke v mat in sijoči različici. Pri vsaki kategoriji lahko najdemo 10 odtenkov vse od nežno nude do močnih rdečih in fuksija tonov.  Avon mi jih je v testiranje poslal prejšnji teden. Če pri ostalih lepotilih lahko nekoliko odlašam in ne preizkušam vsega isti hip, je to pri šminkah nemogoče - odprla takoj in se našminkala še isti dan. Od tedaj sem Mark tekoče šminke uporabljala vsak dan. Preberi, kaj sem ugotovila.Matte ali shine?

Verjele ali ne, mat šmink sem se malo naveličala. V zadnjem letu veliko raje nosim sijoče ustnice, saj so bolj udobne, ustnice pa izgledajo bolj polne. Gre samo za osebno preferenco, ki se lahko že naslednji teden spremeni, saj imajo tudi mat ustnice številne prednosti in ena glavnih je vsekakor obstojnost

To boste našle tudi pri Avon tekočih šminkah. Matte se na ustnicah obdrži precej dlje kot shine formula, kar je seveda razumljivo. Vseeno je obstojnost obeh zelo dobra.  Po prigrizkih (še posebej, če so mastni) je potrebno nanos nekoliko dopolniti, vendar se ne zbriše v celoti. Pri matte verziji so to le notranji kotički, pri shine tudi notranjost. Odvisno, kako pazljive smo. 

Pri sijoči šminki cenim predvsem dobro pigmentiranost (običajni lipglossi jim nikakor niso kos), visok sijaj in dobro teksuro, ki je dovolj gosta in viskozna, da je obstojnost daljša. Šminka ni lepljiva in je zelo udobna za nošenje. Love spell je hladno vijolična barva, ki mi je zelo všeč in jo bom z veseljem nosila. Nudetitude ima prav tako hladnejši podton pudrasto - rjavkaste barve. Kombinirala jo bom s kakšno temnejšo barvico, saj  svetle nude ustnice niso moja najljubša izbira. 

(Love spell, Nudetitude, Orange you happy, Passion it)


Matte verzija je odlično pigmentirana in prijetna za nanos. Ko se posuši ima žameteno-mat finish, ki je veliko bolj udoben kot absolutno mat. Do ustnic ni tako izsušujoča in ne razpoka kot  se lahko zgodi pri šminkah s popolnoma suhim mat zaključkom, podobnemu nanosu barvice.  
Šminka ni popolnoma brez transferja, odtisi na kozarcu se bodo vsekakor poznali. Kljub kakšnemu požirku ali manjšemu prigrizku pa se obstojnost ne bo zmanjšala, saj gre za izjemno gosto in obstojno formulo. Odtenka Orange you happy in Passion it sta me popolnoma prevzela, saj sta ravno pravšnja za jesen. Temnejši je za nanos nekoliko zahtevnejši in je potrebno kar nekaj potrpljenja. Če ga namažem samo v enem sloju so ustnice lisaste, zato sta za lepo in enakomerno barvo  potrebna dva sloja. Podobno kot velja za nekatere lake za nohte - medtem ko je pri prvi barvi dovolj en sloj, je pri drugem odtenku iste linije potrebno nanos ponoviti. Nimamo kaj.  Katera je moja najljubša?

Vsekakor Orange you happy! Gre za popoln rdečkast odtenek, ki ga v moji zbirki do sedaj še nisem imela. Všeč mi je živahna, izstopajoča barva, ki poživi in sveži celoten obraz. Ob taki barvi podočnjakov še opazili ne bodo 😉

Imela bi tudi sijočo šminko v fuksija/vijolični barvi. Bom prelistala in morda še kakšno naročila. Na voljo bodo v novem katalogu od jutri naprej po akcijski - polovični ceni, ki znaša 4.50€. Menim, da so vredne svojega denarja, priporočam! So ti všeč take objave?
 Si že imela tekoče šminke in si z njimi zadovoljna?
 Kateri pa je tvoj najljubši odtenek?

Pozdravček,

2 komentarja :

Rose Touch Blog pravi ...

Izgledajo čudovito! <3

xx

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Super izgledajo :)

Ja, veš da sem jaz zadnjič po več kot 1 letu uporabila normalno šminko (da ni bila matte) in se ponovno zaljubila v to! Matte šminke res niso najbolj udobne na svetu, ampak so pa obstojne, zato ostajam pri njih.

Ampak prav "paše" navadna šminka sem ter tja :)

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...