Navbar sticky

sobota, 16. september 2017

Oddih v Rogaški Slatini


Grand hotel Rogaška s štirimi zvezdicami je že na zunanji pogled zelo šik. Mogočna, arhitekturno zanimiva stavba s skrbno urejenim parkom in lepo posajenim cvetjem je prava paša za oči. Že kar pogrešam sproščujoče sprehode po turističnem kompleksu, ki je čist in estetsko dovršen. Končno me enkrat ni skrbelo ali bo iz kakšnega ovinka pritekel razigran kuža in vznemiril našo malo boječko in ali bo kje kakšen otrok, ki ga bo na vsak način želel pobožati. Teh namreč ni bilo. 

Saj vem, saj vem... Večina mojih vrstnikov zadnje brezskrbne počitniške dni raje preživlja s ponočevanjem v glasnih diskotekah in pridobivanjem zagorele kože na kakšni izmed obmorskih plaž. Verjetno bodo tipična turistična destinacija 23 letne mladenke prej turbolentne Zrče kot toplice, "v katere pa itak hodijo samo babice po operaciji kolkov". S to izjavo me je nasmejala prijateljica ko sem ji povedala, kam se odpravljava. Ta stereotip se je tokrat potrdil! V celotnem kompleksu nisva srečala niti enega samega vrstnika, tudi mlade družine z otroki bi lahko preštela na prste ene roke. Ne vem čemu bi pripisala tako nezainteresiranost do zdravilišč in toplic. Morda je  preživljanje časa tukaj res bolj umirjeno, vendar nikakor dolgočasno! Sproščanje v bazenih, savnah, masaže in beauty centri, prijazno ter udobno bivanje in odlična hrana so vsekakor moja definicija  popolnosti in nekaj kar od oddiha pričakujem. 


S samim bivanjem sva bila zadovoljna. Čeprav notranjost hotela ni najbolj moderna in ima nekakšen retro pridih, je skrbno urejena. Soba je bila čista, prav tako ostali prostori. Osebje prijazno. Mir in tišina sta bila zagotovljena. Verjetno smo ravno mi sosedom povzročili kakšen siv las, saj je Gal precej glasno izražal svoje nestrinjanje s čakanjem v hotelski sobi. Na srečo se je po kakšnih 10 minutah umiril in sprijaznil s situacijo. Pohvalim lahko torej tudi dejstvo, da so manjše živali (ob doplačilu) dobrodošle. Za boljše hotele je to namreč precejšnja redkost, saj sem pred tem poklicala kar nekaj ponudnikov in bila zavrnjena.

V sklopu Grand hotela Rogaška je gostom na voljo tudi Spa&Beauty center, fitness ter bazen in savne. Jaz sem koristila predvsem slednje. Najprej sem se dobro skurila na 75 stopinjah v finski in nadaljevala v turški, ki ima večjo stopnjo vlažnosti ter nižjo temperaturo.  

Malo manj sem bila zadovoljna z Rogaško riviero, ki je od hotela oddaljena nekaj minut hoje. V vročih jacuzzijih sem sicer uživala, vendar je na splošno kompleks precej zanemarjen. Polomljene omarice, nedelujoči tuši z zame prehladno vodo ter neurejena okolica jim vsekakor niso v pretiran ponos.  Na splošno vse skupaj deluje precej zastarelo in potrebno obnove. Ker namakanje v bazenih ni moja najljubša stvar, nisem bila pretirano slabe volje. Verjamem pa da bi tisti, ki bazenom pripisujejo večji pomen, lahko bili razočarani. 


Hrana

Hrana je bila božanska! Eden od razlogov zakaj rada obiskujem hotele, so prav zagotovo bogati samopostrežni bifeji. Velika možnost izbire in meni, ki ga lahko oblikujem sama, je nedvomno nekaj čudovitega. Da ne omenjam, da mi enkrat za spremembo ni potrebno kuhati in pomivati ter se lahko osredotočim le na to, kaj ustreza mojemu želodčku ... 

Na voljo imajo skoraj vse, kar bi se človek spomnil. Zelenjava na žaru? Popečene gobice in tenstan krompir? Ovsena kaša z domačo marmelado, ogromno namazov in napitkov, suho sadje, vaflji in palačinke, sadni bar in oh, najbolj njami sladice! Tudi vegetarijanci in vegani ne boste prikrajšani, saj je ponudbe dovolj, poleg tega pa je osebje zelo prijazno in ustrežljivo. Tako so nama ob večerji z veseljem dodatno pripravili ajdovo kašo in pečen tofu.


Kot ti je verjetno že jasno, sva bila z najinim tridnevnim oddihom zelo zadovoljna! Za vse skupaj sva (z Galom vred) plačala okoli 200€.

Če ste tudi sami ljubitelji sproščujočih, umirjenih oddihov z urejeno okolico in dobro hrano, vam obisk Grand hotela Rogaška toplo priporočam! V Rogaški Slatini je doma tudi naša kozmetika Afrodita, ki sem jo seveda obiskala! Več o tem, pa v eni od naslednjih objav.

Pozdravček, 

2 komentarja :

Anonimni pravi ...

Hvala za odlično predstavitev, med blogerkami res nimaš konkurence! Opažam da si ena redkih ki poroča o svojih doživetjih tudi če jih sama plača in hkrati držiš nivo! Že guglam ponudbe za zimski oddih v Rogaški in upam da tudi Neliko pustijo zraven. Saj veš, ni ravno majhna! ;)

Pozdrav, Nina

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Super objava :)

Sem bila v Rogaški z Afrodito, ampak prespala pa še nisem. Hotel je na zunaj čudovit in tudi na znotraj nisem pričakovala nečesa ekstra modernega :)

Lepo, da sta uživala. Meni terme noro pašejo pozimi, da se malo pregrejem <3

Se že veselim Rimskih letos! <3

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...