Navbar sticky

sreda, 9. avgust 2017

The Ordinary - ocena izdelkov

Že dobre tri mesece je minilo, odkar sem začela uporabljati negovalno kozmetiko The Ordinary in mislim da je čas, da poročam o rezultatih ter ocenim izdelke, ki sem jih od takrat redno uporabljala. V prejšnji objavi (klik) sem napisala kakšna je filozofija znamke, zakaj so izdelki tako posebni in kje se jih lahko najbolj ugodno kupi, zato teh informacij ne bom ponavljala in gremo kar k analizi produktov. Za začetek naj povem, da je verjetno precej zgovorno dejstvo, da sem v zadnjih treh mesecih uporabljala zgolj in samo The Ordinary. Drugih kremic, serumov in olj se nisem niti dotaknila, saj sem želela res dobro preizkusiti, kako se bo moja koža na novo linijo odzvala in v vmesnem času nisem eksperimentirala z drugimi izdelki. 

Hyaluronic Acid 2% + B5

Po čiščenju in toniranju kože sem na obraz vsako jutro in vsak večer nanesla hialuronsko kislino. To je vsestranski produkt, namenjen prav vsem tipom kože v vseh starostih. Hialuronska kislina ima izjemno dobro spodobnost zadrževanja vode v tkivih in lahko zadrži tudi do 1000-kratno maso vode glede na lastno težo. Naša koža jo že naravno vsebuje, njeno pomanjkanje pa se kaže v obliki gubic in suhe, dehidrirane kože. In v tem primeru jo je smiselno v nego dodajati in tako vzdrževati lepo, zdravo in navlaženo kožo. 
Prav to je bil razlog, da sem jo kupila. Ker je moja koža suha in ji primanjkuje vlage ter je v samostojni obliki še nisem imela, (vedno je predstavljala le določen % v serumih), sem želela preizkusiti to famozno sestavino.


Obnesla se je odlično! Nanesem jo po celem obrazu in dekolteju, 2-3 večje kapljice in koža jo kar posrka vase. Že takoj sem imela dober občutek, saj ni bila lepljiva (kot nekateri drugi serumi) in mi je kožo lepo pomirila. Kakšne drastične razlike v stanju kože na začetku nisem opazila, koža se mi je začela izboljševati šele po kakšnem mesecu uporabe. 

Ker je bil maj zame zelo kaotičen mesec, ko sem zaključevala še zadnje izpite pred diplomo, premalo spala, se preveč sekirala in popila veliko premalo vode, se mi je vse skupaj pokazalo tudi na obrazu. Moja koža res ni bila v dobrem stanju. Bila sem polna mozoljčkov, lišajev, izsušene povrhnjice in na splošno sem imela "grdo" kožo iz katere se nisem mogla preleviti kar čez noč. 
Roko na srce, sem v tistem času tudi nego precej zanemarila, po 12 urnem učenju sem bila vesela, če sem našla čas za tuš in večerjo. (Oh, kako sem vesela, da je vse za mano... Vrnimo se nazaj k objavi :) )

Po dobrem mesecu uporabe se je koža že malo obnovila in opazila sem, da je vedno lepša. Grdih suhih luskic, ki so še bolj grozno izgledale po nanešenem korektorju in pudru, ni bilo več. Koža je postajala vedno bolj elastična, prožna in sijoča, za kar je bila najbolj odgovorna prav hialuronska kislina. Ne glede na to ali imate mastno ali suho kožo, je hialuronska kislina nepogrešljiva. Vsaka koža potrebuje vlago, zato bi ta izdelek resnično priporočala vsem. 
Steklenična vsebuje 30 ml in ima priročno kapalko, ki poskrbi tudi za bolj higiensko doziranje. Jaz sem stekleničko  porabila v dobrih dveh mesecih in sem si že naredila novo zalogo. 

Ocena: 5/5

Squalane

Hialuronska kislina zelo hitro hlapi iz kože, zato potrebuje okluzivo - nekaj da "jo zaklenemo v kožo", če najbolj preprosto razložim. Samostojna ni dovolj in ne prinese želenih rezultatov, zato je takoj po nanosu potrebno nadaljevati s kremo ali oljem. 

Zvečer sem na (od hialuronske kisline) še vlažen obraz nanesla squalane (ali po naše - skvalan). To je izjemno vlažilna sestavina, ki jo pridobivajo iz olivnega olja. Ne deluje tako mastno kot olje, saj hitreje prodira v kožo in je najboljši približek sebuma (ki ga izloča naša koža), zato je primeren za vse tipe kože, tudi mastno. 


Vseeno ga sama ne bi priporočala za čez dan, sploh ne v poletnih mesecih. Čeprav se res dokaj hitro vpije, še vedno deluje rahlo mastno in težko, zato po mojih izkušnjah za pod puder ni primeren (razen majhna kapljica okoli oči).
V večerni negi pa je čudovit! Polovico kapalke nanesem na obraz, dobro vmasiram in počakam, da se vpije. Koža je še bolj navlažena in o suhih predelih na moji koži ni več sledu. Natural Moisturazing Factors + HA

Zjutraj, ko po negi nadaljujem s pudrom in ostalimi ličili, po hialuronski kislini nanesem vlažilno kremo. Tudi s kremo imam pozitivne izkušnje. 
Lepo navlaži kožo, ni mastna in se hitro vpije. Edina stvar ki me moti je ta, da če jo nanesem v malo večjem sloju, potrebuje več vtiranja, da se lepo vpije in se zabriše bel sloj. Lepo se obnaša pod pudrom, se ne svaljka, ne maši por. Je res univerzalna vlažilna kremica, vredna nakupa. 

Ocena: 4/5

Nianciamid 10% + Zinc 1%

Niacinamid v kombinaciji s cinkom nanašam bolj lokalno, na predele kjer imam razširjene pore (saj jih nekoliko zoži) ali mozoljčke in ogrce, saj deluje protivnetno. Ker v tem času kakšnih groznih izbruhov mozoljev nisem imela, ne morem potrditi kako se izdelek bori z njimi. 
Kakšen manjši mozoljček se mi je res hitreje posušil, poleg tega pa so pore manj vidne in je zato primeren za pod puder, saj vse skupaj izgleda veliko lepše. Zdi se mi, kot da kožo malo "zategne". Saj ne vem kako bi to opisala, občutek imam, da na koži pusti nekakšen sloj, (ki ni lepljiv ali moteč) ki zgladi površino kože in preprečuje mastenje kože. Meni je učinek všeč in ga bom še naprej uporabljala.

Ocena: 5/5


Vem, redko so moje objave tako pozitive in polne hvalospevov. Ampak nimam kaj, The Ordinary me je res "sezul" , zato ga bom redno uporabljala in v prihodosti preizkusila še kakšen njihov izdelek. 

Hvalnice po Youtubu, blogih in ostalem spletu niso brez razloga.

 Izdelki so sestavinsko kvalitetni, učinkoviti, poleg tega pa še cenovno ugodni. (6€-15€) 

In to je pravzaprav to, kar v resnici šteje, kaj ne? :)


5 komentarjev :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Zdaj me pa že bolj zanima :D

Unknown pravi ...

top, to oceno sem čakala... :D

Anonimni pravi ...

Ok ...kje pa nabavimo?

Eva* pravi ...

Katja in Kristina, vama priporočam. Vem kako zahtevni sta, pa mislim da vseeno ne bosta razočarani :)

Anonimni, kot sem napisala v prejšnji objavi, jaz naročam na Deciem.com. Zadovoljna s hitro dostavo in brezplačno poštnino :)

Eva* pravi ...

Katja in Kristina, vama priporočam. Vem kako zahtevni sta, pa mislim da vseeno ne bosta razočarani :)

Anonimni, kot sem napisala v prejšnji objavi, jaz naročam na Deciem.com. Zadovoljna s hitro dostavo in brezplačno poštnino :)

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...