Navbar sticky

sobota, 12. avgust 2017

Najboljša krema za roke

Imam kar nekaj kriterijev, ki morajo biti izpolnjeni, da bom kremo redno kupovala. Pomembno mi je, da kožo dobro navlaži in nahrani, se ne lepi oziroma ne pusti na koži čudnega filma. Vedno preverim tudi seznam sestavin

Z alkoholom, parafinom in parfumi nismo najboljši prijatelji, zato se kremam z omenjenimi sestavinami (še posebej če so na prvih mestih) izognem. Rada imam hranilne sestavine kot so karitejevo in kokosovo maslo, olivno olje, glicerin in drugi negovalni elementi, ki kožo mehčajo in obnavljajo. Prijeten vonj in embalaža sta samo še dodaten plus. Pa tudi sprejemljiva cena, saj se pri naši hiši porabi skoraj n-število krem na leto. Zakaj, razložim v nadaljevanju. 


Kreme za roke pri nas spadajo pod potrošni material. Dobesedno. Pozimi, ko mi suh in mrzel zrak poškoduje kožo in izsuši roke jih sama uporabljam redno in ves čas tovorim s sabo, poleti pa dlje časa preživim brez, saj nimam težav s suho kožo. To pa ne velja za mojega dragega. 

Zaradi narave njegovega dela (zaposlen je v Kliničnem centru v intenzivni terapiji, kjer si roke razkuži več kot 100 x na dan) so njegove roke zelo boge. Dnevno utapljanje v alkoholu pač pusti posledice, nimamo kaj. Prav zato je odličen kandidat za resno testiranje. Če pri svojih rokah, za katere lepo skrbim in niso nikoli izpostavljane kakšnim ekstremnim zunanjim dejavnikom, kdaj težko opazim razlike med določenimi kremami, za fanta to ne drži. On potrebuje najkvalitetnejše kreme z dobrimi hranilnimi sestavinami in takoj opaziva, če je krema dobra ali ne. 

Tole je bil kar dosežek, da sva po tako smešni ceni našla tako dobro kremo. Na embalaži Essence  kreme je zapisano, da gre za "24 urni zaščitni balzam namenjen zelo suhim rokam. Obnovitvena formula s karitejevim maslom in kokosovim oljem nudi zaščito za 24 ur in ne pušča mastnega filma".

Vse zapisano drži! Krema je res odlična. Lepo mazljiva, negovalna, se ne svaljka ali pušča mastnega filma. V kožo se zelo hitro vpije in ne pušča nikakršnega čudnega sloja. Kožo nahrani in pomiri, poleg tega pa ima tudi nežen in prijeten vonj. 

Če bi bila še malo bolj spolno nevtralnega videza, bi dobila s strani mojega dragega še dodatno točko. Roko na srce, bolj babjo-kremo težko najdeš, ampak to bo pač prebolel :)

Prej sem kupovala veliko dražje kreme. Nekako si res nisem predstavljala, da lahko za dober evro kupiš tako dobro kremo. Pa ne samo po samem učinku, ampak tudi sestavinah (no, saj gre tako ali tako eno z drugim). 

Krema na prvih mestih vsebuje karitejevo maslo, kokosovo olje, vlažilni alkohol in glicerin. Same top sestavine, ki so v kremi torej najbolj koncetrirane. Proti koncu seznama se najde še nekaj stabilizatorjev in parfuma, ampak nič groznega. Sestavinsko gre za res zelo kvalitetno kremo in se z lahkoto postavi ob bok Loccitane kultnim kremicam. Te imam tudi rada, ampak 8 € za 30 ml se z 1,20 € za 75 ml pač ne more primerjati :)

Essence kreme za roke najdemo v treh linijah. Ena je še rumena in druga modra. Rzadeljene so v tri intenzivnosti. Roza je namenjena najbolj suhi koži, rumena je druga po intenzivnosti, modra pa zadnja. Nobena mi ni bila tako všeč kot ta, tako da roza ostaja stalnica in zmagovalka. Za oba :) Ste jo že poskusile?
Imate še kakšno priporočilo?

Pozdravček,

2 komentarja :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Moram jo preizkusiti! <3

Krema za roke je pri meni najbolj potrošni material poleg micelarne vodice, haha.

Povsod jih imam, ampak te še nisem probala :)

So mi pa tudi od Nivee všeč za 2 eur :D

Alenka pravi ...

Zdravo,

potem, ko sem prebrala vse o kremici malo podebatirala o njej na Aninem blogu sem jo koncno kupila, sedaj jo kaksne tri dni uporabljam in ne vem kaj naj recem. Super se vpije, res ne pusca mastnih madezev, za sluzbo bo ta boljsa.
Zvecer sem si vedno namazala roke z Garnier kremo za roke (v rdeci tubi) super mi je, ampak kaj ko je knjiga, telefon nocna omarica vse bilo mastno. Sedaj sem nekaj casa uporabljala klasicno Niveino iz cisto nostalgije ampak mastni madezi so problem.
Pri tej Essence mi manjka tisti obcutek, ki ga daje glicerin sploh na zgornji strani dlani.
L'Occitanove so za mene sicer (ce odstejem ceno) tudi super ampak njih ne morem imeti v sluzbi. Tako, da Essence Repair bo moja za vsakodnevno uporabo, za v sluzbo, obcasno za razvajanje zvecer bo L''Occitanova.
Alenka

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...