Navbar sticky

sreda, 23. avgust 2017

Kritike, komentarji, lajki in podpora

Nasveti, predlogi, komentarji, (konstruktivne) kritike...

Če si blogger jih pač dobiš. Če izraziš mnenje na facebook ali twitter (ki se po možnosti še ne sklada s stališči večine) spet. Vsa po mojem mnenju niso slaba in jih prehitro vzamemo za "hejt", škodoželjnost itd... Ker je seveda lažje vse skupaj negirati in zaščititi svojo idealno podobo o sebi. 

Seveda pa kdaj pa kdaj prileti kakšna taka cvetka, ki je drugače kot nevoščljivost pač ne moreš vzeti, če se še tako trudiš, pa vendar. Odjadrali smo, spet. 


Kako se s kritikami soočati? 

Lahko si blogger z 200 lajki, lahko si Kim Kardashian z nekaj milijon le temi ali preprosto posameznih, ki jè, diha in odpira usta ter kdaj tudi kaj pove (to običajno delamo, ane). 
Prepoznavnost ali slava tukaj pravzaprav ne igrata nobene vloge. Lahko da so tisti, ki so kritikam izpostavljeni v malo večji meri nanje tudi bolje pripravljeni, to je pa tudi to.
Ker spadam med tiste, ki poleg dihanja in drugih osnovnih opravil sem ter tja tudi kaj napišem, jih je najbrž več. 

Mene načeloma ne vržejo iz tira kaj preveč. Vem da se to zelo lepo sliši. Tako malo Miss Universe-zlajnano "jaz sem s sabo zadovoljna in se na druge sploh ne oziram, svet je lep, imam svoja rožnata očala, to je to"

Oh, pa še kako se. Oziramo namreč. Ker sobivamo in preprosto, ker smo socialna bitja. Da ne bo vse skupaj peveč na splošno in poučno zvenelo, bom sedaj povedala, kaj velja zame.
Večinoma se imam v življenju lepo. Nič posebnega mi ne manjka, dobro se počutim in sem na splošno zadovoljna. 

Tega, da bi kdaj rada večje stanovanje, širše boke iz ožja ramena ter da bi kdaj pa kdaj vse skupaj najraje nekam poslala in se preselila na Triglav, ne štejem zraven. Vsi imamo kdaj take trenutke, ane?
Verjetno pa se zaradi mojega pogleda na svet bolj malo žrem in obremenjujem. Če bi bila s čim zelo nezadovoljna, bi mi lažje prišlo do živega. 

Popolnoma nekaj drugega pa je vseeno, če sem ob osmih na lepo sobotno sončno jutro vstala in se s prijateljico odpravila na okusen brunch in šoping kot če se je Gal celo noč sprehajal, Timotej prišel zoprn iz nočne ali me razpizdil z nepospravljenim stanovanjem, vreme je slabo, puder mi je oksidiral, lasje so se mi zmastili prej kot običajno, poleg tega pa se mi je sredi čela naredil še velik mozolj. 

Če bo "THE" mail, komentar, wharever priletel na prvi dan bom samo nakomignila z rameni in bila čez minuto že pri drugi stvari. 
Če ga bom dobila na drugi dan, situacija ne bo tako idealna. 

Spraševala se bom kaj narobe delam, zoprna bom še bolj kot sem bila do sedaj in še naslednje tri ure in peinštirideset minut se bom sekirala in spraševala, kako se mi kaj takega sploh lahko dogaja.

Bodimo prijazni. Ne vemo, ali ima oseba dan 1 ali 2. Ne vemo, kako globoko lahko osebo prizadenemo. In kako na osebo delujejo "dobronamerni nasveti". Zdi se, da splet vse prenese, lahko napišemo vse, spljuvamo vse. Pa je pravzaprav precej podobno kot v živo, samo občutek je tak.

Dajmo kaj večkrat koga tudi  pohvalit. Stisnit lajk ali srček. Ne boli, ne bo nam padla krona iz glave in ne bo nam odpadla roka. Preverjeno,prisežem!

Vem da moj blog spremlja precejšnje število ljudi. Vpogled imam v celotno statistiko in vem koliko ste v povprečju stare, od kod prihajate, koliko minut na dan me spremljate, ob katerih urah je obisk največji... pa še cel kup je teh kriterijev, ki jih v resnici zelo malo gledam, sem pa tja pa vseeno pokukam da vidim, kako se vse skupaj odvija. 

Dejstvo je, da nekateri ljudje nikoli ne bodo stisnili lajka ali človeka pohvalili. Pa se sploh ne gre za to, ali je objava dobra, slaba ali povprečna. Ali mu je všeč ali ne. Mu je polepšala dan, je dobil nova znanja in informacije ali ne. 

Osebi na drugi strani virtualnega sveta pač ne bodo dali potrditve, da so zapisano prebrali in ga podpirajo. 

V živo izrečemo in pohvalimo, na spletu komentiramo. Časi so se spremenili in ne vem ali na boljše ali slabše, dejstvo pa je, da so se. In malo podpore človeku kdaj res pomaga. 


Dajmo bit vsi skupaj malo bolj prijazni drug do drugega, a prou? 💟 😘💟2 komentarja :

Adjusting Beauty pravi ...

Jaz sem mnenja, da včasih te kritike blogerji težje prenesemo, ker gre po navadi za kritiko našega dela, v katerega je vloženo veliko dela. Če ti nekdo v obraz pove, da mu ni všeč tvoja torbica, se pač ne sekiraš. Ok ti ni, meni pa je. Done deal. Ko pa kdo kritizira nekaj v kar si vložil več ur dela in imaš poleg tega še slab dan (kot si tudi ti omenila), te pač take stvari lahko prizadenejo. Pa te ob dobrem dnevu sploh ne bi.

Se strinjam s tabo, da je treba večkrat kliknit kakšen like, saj s tem lahko nekomu polepšamo dan. Gre pa za tako malo dejanje, da ni vredno omembe. :)

Katja - Viva la vida blog pravi ...

<3

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...