Navbar sticky

ponedeljek, 28. avgust 2017

Karbonior - Ali je lahko še slabše?

Karbonoir sem prejela na mariborskem lepotnem dogodku SummerMbeauty. Težko sem se ga lotila preizkušati. Ker imam dokaj bele zobe pa tudi zato, ker razne "revolucionarne izdelke" vzemam z rezervo. Prav tako bombastična oglaševanja stila "Topshop". 
Na blogu ne bom prala umazanega perila ali zelo detajlirano opisovala predstavitve Karbonoira. Povedala bom samo, da je bil nastop predstavnika podjetja zelo neprofesionalen in žaljiv do nekaterih soblogerk in še vedno težko dojamem, da si oseba na taki poziciji lahko privošči takšne poteze. Na dogodku sem za izdelek slišala prvič in ker sem bila precej šokirana, sem se tudi testiranja težko lotila. Pa vendar me je zanimalo ali bo črni prahec res pobelil moje zobe? Je res taka inovacija? Bo postal moja stalnica?

Na vsa vprašanja sem si zelo hitro odgovorila. Žal nikalno. 

Gre za aktivno oglje pridobljeno iz kokosa, ki je namenjeno naravnemu beljenju zob. To da je "100% naravno" v osnovi še nič ne pomeni. Tudi naravne sestavine imajo lahko svoje hrbtne strani, kar laični kupec pogosto spregleda. Vseeno to ni tema današnje objave in jo bom obdelala kdaj drugič.

Karbonoir se uporablja na dva načina. Prvi je ta, da mokro krtačko pomočimo v prah in ščetkamo zobe. Lahko pa Karbonoir nanesemo na zobno pasto in jih skrtačimo z narejeno mešanico.

Žal mi je, da sem se prvič odločila za prvi način. Še bolj obžalujem, da sem se prvega preizkušanja črne revolucije lotila na dan, ko sem imela pomemben sestanek. Veste zakaj?
Ker se je oglje tako zažrlo v dlesni in medzobne prostore, da ga na noben način nisem spravila stran. Poskusila sem s ponovnim ščetkanjem in nitko. Zobe nežno drgnila z vatko namočeno v ustno vodico. Ker so bili vsi poskusi neuspešni, sem si na vatirano palčko nanesla kokosovo olje in poskusila črne delce odstraniti na ta način. 
Končalo se je z bolečimi in razdraženimi dlesnimi in slabo voljo. Še vedno sem imela med zobmi črne lise, ki so popolnoma izginile šele čez dva dni.

Prisegla sem si, da stvar vržem v smeti  in se je ne dotaknem več. Vseeno sem jo očitno nekam založila in se danes ponovno spomnila nanjo. Odločila sem se, da mu dam še eno možnost. Ker nimam nobenih predvidenih opravkov in ker slabše kot prejšnjič skoraj ne more iti. 
Karbonoir sem nanesla na drug predlagani način uporabe. Ne neposredno na zobe, ampak zmešano z zobno pasto. 
Črne lise tokrat res niso bile tako trdovratne, vseeno pa sem mogla zobe še enkrat ščetkati. 

Zamudno, packasto in neučinkovito. 

Proizvajalec sicer trdi, da se opazni rezultati pojavijo po 21 dneh redne uporabe. Nekako si ne predstavljam, da bi se toliko časa trudila. Mešala, ščetkala, ponovno ščetkala, vse napackala... Čistila nohte, ploščice in vse ostale  površine, s katerimi je prahec prišel v stik. Ta namreč kar leti in se zažre resnično v vse. 

Nekako lahko že čutite, da me Karbonoir resnično ni očaral. Verjetno gre za najbolj odvečen produkt, ki sem ga v zadnjem času preizkusila. Ne samo, da ni izpolnil obljubljenega, ampak mi je povzročil tudi veliko neprijetnosti. Redko mečem stvari v smeti, ampak tega zvarka ne bom podarila naprej, saj težko verjamem, da bi koga prepričal.

Tudi cena ni nizka. Za prah in ščetko boste odštele okoli 20 €

Težko najdem kaj pozitivnega. Ja embalaža je lepa. Reklama tudi. Cenim, da so se odločili za sodelovanje z blogerji, ampak pogrešam korektnost. Če se res zelo potrudim in v celotni zadevi poiščem vsaj nekaj dobrega, bi to lahko bila priložena ščetka. Zame je sicer preredka, je pa všeč mojemu Galu.

Tudi to je nekaj, ane? 😜

Ocena: 1/5
Pozdravček,

2 komentarja :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Super objava. Nikakor pa nebi sprobala tega, me ne mika (tudi pred objavo).

Anonimni pravi ...

Jaz sem izdelek dobila za rojstni dan in sumim (ker imam en zob malo popravljen), da mi je naredila lisa sredi tega zoba ravno zaradi omenjenega izdelka. Tudi jaz močno odsvetujem izdelek.

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...