Navbar sticky

sreda, 2. avgust 2017

Dior in Avon šminka - katera je boljša?

Pred nekaj dnevi so mi iz podjetja Avon v testiranje poslali nekaj novosti, med katerimi je bila tudi šminka s kolagenskim jedrom. Firbec in lepotni junkie kakršen sem, sem seveda šminko nemudoma preizkusila in opazila, da mi je nekam znana. Sam občutek na ustnicah, tekstura, mazljivost in celo -  barva. Pobrskala sem po predalih in našla staro ljubljenko -  Dior šminko, ki zadnji čas ostaja v predalu in je ne uporabljam več kaj dosti. Čeprav mi je bila vedno všeč, sem o njej napisala celo objavo (klik) in nimam kaj slabega za pripomniti, sem se je enostavno naveličala. 
Takoj ko sem nanesla Avon Luxe Shape Sensation šminko v odtenku Tangerine Dream , pa sem vedela, da gre za popolni dupe  Rouge Dior v odtenku Rose Spring!  

Saj veste, dupi ali poslovenjeno duplikati so cenejše verzije oziroma produkti drogerijske linije, ki vseeno ohranja kvaliteto high end različice prestižne znamke. In ker vas vedno rada obveščam o cenovno dostopnih izdelkih, ki konkurirajo tudi prestiženejšim znamkam, sem se odločila za to objavo. 


Spodaj lahko vidite, kako izgleda ena in druga na ustnicah. Slika ni popolnoma nič obdelana, samo naložena iz telefona, da lahko res vidite pravo barvo in učinek. 

Na levi strani imam nanešeno Avon, na desni pa Dior šminko. Identični morda res nista, sta si pa zelo podobni. Dior je malenkost bolj kremna in nekoliko manj pigmentirana, Avon pa ima dodano še kolagensko jedro, ki poskrbi za prijeten mentolasto hladen občutek, ki je kot nalašč za poletje. 

Odtenka sta oranžkasto - koralne barve, primerna za ta letni čas. Morda sem samo jaz (spet) picajzlasta, ampak nekako si ne predstavljam takega odtenka nositi pozimi in res kar kliče po poletju in vročih dneh. 

Pri obeh šminkah je obstojnost podobna, če ne kar enaka - ker gre za izredno kremno formulo ni najboljša in na ustnicah preživi kakšni dve uri, ob hrani in pijači pa je potreben nov nanos. 

Še najmanj podobni sta si ceni - za Dior boste odštele okoli 30€, Avon pa nekje 8€. Če bi se morala odločati, katero bi kupila bi se nedvomno odločila za drugo - saj ni prav nič slabša od veliko dražje.
(malce obdelano in ne tako približano, stvar izgleda takole)


Priznam, da imam veliko raje obstojnejše šminke, ki niso tako kremaste, vseeno pa je tudi tak tip šminke dobra občasna popestritev!

 

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...