Navbar sticky

četrtek, 27. julij 2017

Microblading - japonska metoda vrisovanja obrvi

Ker so moje obrvi zelo boge in z njimi nimam take sreče kot z lasmi (ki mi rastejo kot gobe po dežju) sem iskala metodo, ki mi bo olajšala ličenje in skrajšala čas v kopalnici. Ukvarjanje z obrvmi in trepalnicami je bilo meni vedno blazno naporno in odveč - trepalnice imam kratke in redke, obrvi pa prav tako, ki naravno povrh vsega še nimajo nobene pametne oblike, zato mi je bilo vsakodnevno risanje prav mučno. Iz teh razlogov sem se odločila za mocroblading.

Kaj je microblading? 

Microblading je metoda vrisovanja obrvi, pri kateri se z ročnim držalom in rezilom izriše vsako dlačico posebej in se nanjo vnese pigment. Rezila, ki se pri tem uporabljajo so zelo tanka, zato je dosežen videz naravnih dlačic in velikokrat je tudi težko ločiti ali gre za narisane ali prave.
Sam postopek traja približno dve uri. S Kristino sva najprej dorekli in izrisali končno obliko, nato pa začeli z delom. Po prvi izdelavi sledi refil, ki ga je pametno narediti po dveh mesecih.
Obstojnost metode je odvisna od vsakega posameznika (predvsem tipa kože, znojenja in nege), načeloma pa so ob kvalitetni izdelavi pigmenti obstojni eno do dve leti. 


(takoj po postopku - barva je temnejša in se še ni lepo "usedla")


Ali boli?

Ne bom lagala, postopek je bil meni osebno zelo boleč. Od 1-10 bi bolečino ocenila s 7, kar je zame, ki imam sicer kar visok prag bolečine -  precej. Po mojih izkušnjah boli veliko bolj kot na primer epilacija bikinija in manj kot okrevanje po operaciji modrostnega zoba ;) - Na začetku je najhuje, počasi se koža malo navadi, vendar sam postopek meni nikakor ni bil prijeten. 
 

Ali je vredno?

Definitivno! Tisti dve uri se splača malo stisnit zobe, saj si nagrajen s čudovitimi obrvmi. Zjutraj porabim neprimerno manj časa v kopalnici kot pred samim postopkom. Še vedno si obliko nekoliko dopolnim oziroma uskladim barvo, (v zadnjem času uporabljam Anastasia Beverly Hills - Dipbrow pomade) saj je od postopka minilo že slabo leto in bom počasi morala na obnovo. 

Barva bledi postopoma in tudi ko zbledi ne izpade grdo. Uporabiti moraš pač več produkta za oblikovanje obrvi, še vedno pa neprimerljivo manj, kot če obrvi sploh ne bi imela narejenih. 


(tri mesece po postopku)

Kaj je še pomembno?

Dobro izberite osebo, ki vam bo obrvi naredila. Menim, da je pri takih postopkih nesmiselno gledati na ceno, saj lahko na njen račun  trpi kvaliteta in boste posledično s samim rezultatom nezadovoljne. Nujna je  strokovna usposobljenost, torej da je oseba profesionalec z ustreznimi tečaji in certifikati. Tako bo vedela, kakšna oblika obrvi ustreza glede na obliko obraza, uporabila bo kakovosten material, izjemno pomembna pa je tudi higiena in sterilnost pripomočkov. 

Pri Kristini vse zgoraj opisano štima. Za stranko si vedno vzame čas, je prijazna in strokovna. 

Naj na tem mestu omenim, da microbladinga nisem naredila prvič. Prejšnji postopek se je bolj kot ne ponesrečil, saj nisem bila dovolj pazljiva pri izbiri strokovnjakinje. Čeprav je bilo navidez vse popolno, je bil postopek slabo narejen. Barva ni ustrezala moji naravni barvi dlačic, obstojnost je bila porazna. Po slabem mesecu se skoraj ni poznalo, da bi karkoli naredila. Ko sem punco kontaktirala je vso krivdo zvalila name (baje sem obrvi slabo negovala, čeprav sem sledila vsem navodilom) in moja celotna izkušnja je v tem primeru bila res slaba. Zato je resnično pomembno da se prej pozanimate in veste h komu greste, ne ponavljajte moje napake!

 (eno leto po postopku)

Kristino najdete v stavbi SKB nasproti občine v Novi Gorici. Njeno delo si lahko ogledate tudi na Facebooku Lashes'N'Brows Kristina. (klik)


Poleg japonske metode oblikovanja in senčenja obrvi vas bo pocrkljala tudi s permanentnim lakiranjem nohtov, depilacijo, podaljševanjem trepalnic (1 na 1 in volumen) ter keratinskim vihanjem trepalnic ali lash liftom.


Jaz sem s postopkom zelo zadovoljna in ga bom pri Kristini tudi kmalu ponovila. Za vas pa sem se dogovorila tudi za popust. Redna cena microbladinga je 130€ (vključuje refil), če pa boste Kristini povedale kodo: blogeva, pa ga boste imele 15€ ceneje! ;)


 
Pozdravček,

1 komentar :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Super post, rada prebiram takšne poste - kjer je kakšen koristen nasvet, pri tebi jih je polno! <3

Res ti pašejo, čisto naravno izpade!

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...