Navbar sticky

sobota, 03. junij 2017

" V 3 hitrih in enostavnih korakih do kože brez celulita in strij"

Celulit in strije… večna ženska tegoba, katere resnost in alarmantnost ravno prihaja do izraza. Poletne temperature, kratke hlače in krilca razkrijejo marsikaj in žal ne prizanesejo toliko kot spomladanska oprava. 

Verjetno bi pričakovali, da kot lepotna blogerka ter bivša zaposlena kozmetičnega salona, katerega ena izmed glavnih dejavnosti je bil ravno boj proti odvečnim centimetrom in teksturi, napišem nekoliko drugačno objavo od te, ki sledi. (Žal) je naslov današnje objave le malo sarkastičen in treh hitrih, kaj šele enostavnih korakov do popolnega telesa žal ne bom delila. Ampak bom povedala kar iskreno, na kratko in brez ovinkarjenja. 
 
Večina krem proti celulitu, čajev in drugih zvarkov, ki vam jih iz vseh možnih medijskih kanalov ravno tiščijo v obraz, glavo in podzavest NE DELUJE. Tudi jaz bi si želela da mi krema za 6,99€ izbriše vse sledi, ampak žal ne gre tako, sori. 
Že zaradi preproste fiziologije maščobnega tkiva. Celulit je namreč želatini podobna snov, sestavljena iz maščobe in vode, ujete tik pod kožo. In mazanje s kremico ji v večini primerov ne bo kos. Te sicer res izboljšajo videz vrhnje plasti tkiva in maščobne obloge prve do druge stopnje. Tisti tagrd, trdovratni celulit četrte stopnje, ki nas v obliki pomarančne kože opominja na nezdravo prehrano, premalo športanja ali le na slabo genetiko, pa se kremam lahko samo smeji. Učinek krem je v tem primeru namreč približno NULA. 

Potrebno bo torej seči globlje v žep in se poslužiti kavitacije, cryolipolize in podobnih postopkov, ki z napredno tehnologijo razbijejo maščobno celico, ki se nato prek presnovnega sistema izloči iz telesa. Drugače žal ne gre.

Sama tudi letos prisegam na body wrapping v kombinaciji s kremo profesionalne linije Afrodita, o kateri sem že pisala (klik). Vendar je stopnja mojega celulita na zelo nizki ravni in sem naredila le dva preventivna tretmaja. Verjetno je temu tako zaradi rednega športanja in (dokaj) zdravega prehranjevanja. 
Žal pa take sreče nimam s strijami. Te sem pridobila že zelo zgodaj, okoli petnajstega leta, ko sem se nekoliko zredila. Nič pretiranega, morda sem pridobila pet kilogramov in jih nato hitro tudi izgubila. Vendar je moja koža izjemno neelastična (hvala genetika) in se mi že ob najmanjšem nihanju telesne teže maščuje s kakšno novo črtico. Kot mlajša mula sem jim želela na vsak način napovedati vojno. Kupovala sem drage kreme (še vedno se spomnim seruma Paul Penders, dragega kot žafran,  ki je bil po spletu blazno pohvaljen, pa Vichy, Eucerin…) in se skoraj utapljala v mastnih kremah in olju ter si v kozmetičnem salonu naredila radiofrekvenco. Vse brez učinka.
 
Zavedati se moramo, da strija = razpoka kože in če z intenzivnimi terapijami celulitu nekako še lahko kljubujemo, s strijami ni tako, vsaj moja izkušnja je taka. 

Ob živo rdečih razpokah me je res prijela panika, vendar so z leti  strije zbledele in tako postale manj vidne. Z njimi se sploh več ne obremenjujem tako kot sem se v preteklosti. Sprejela sem jih kot del sebe in se z njimi razen rednega vlaženja kože, ne ukvarjam več. Imam pač tazadnjo kot progasta zebra, pa kaj potem :)

Ne pravim, da je to lahko in morate vse prevzeti moj način soočanja s temi ženskimi tegobami. Vem kako hudo je, ko te nekaj resnično moti in bi naredil vse, da se tega znebiš. Vendar vam vseeno polagam na srce previdnost, kritičnost in  malo zdrave pameti. Ne nasedajte pravljicam, ki vam obljubljajo »93% zmanjšanje strij in celulita že po treh tretmajih« To je prodajanje megle in  preprosto ni mogoče!

3 komentarji :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Ha, zanimivo - čisto po tvoje :)

In tako je prav.

Jaz opazim razliko, ko se mažem z kremami - je pa res, da VEDNO poudarjam 100x, da je treba telovadit zraven, pit voda pazi na hrano in da je vse odvisno od oblike in vrste celulita.

Se strinjam s tem kar si napisala :)

<3

Eva* pravi ...

Hvala Katja 😘
Ti si itak suhica in športnica, verjetno zato tudi nimaš tako trdovratnega celulita. Sem prebrala tudi tvojo oceno in ti čisto verjamem, da so ti bili določeni izdelki super 💗

MayasPersonalBlog pravi ...

Super objava. Hvala Eva! Mi je všeč, da zmerej napišeš tako kot je, ne ovinkariš itd. Dejstvo je, da samo mazanje z raznimi kremicami ne bo pomagalo, treba se je zraven še gibat, piti veliko vode itd.. Nič ne pride samo od sebe. :)

http://mayaspersonalblog.blogspot.si/

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...