Navbar sticky

sobota, 17. junij 2017

Pokukaj pod moj tuš

Za začetek naj povem, da sploh nisem vedela kako sploh začet pisat moje "tipično kozmetične". 

Ali bi najprej povedala kakšno razočaranje je bil zame povsod (pre)hvaljeni MAC Fix+, ali bi morda napisala mojo trenutno negovalno rutino? Odločila sem se, da začnem pri čistih osnovah in vam dovolim, da pokukate pod moj tuš in pogledate kaj zadnje čase uporabljam. 


Če začnem pri negi telesa, za tuširanje vsakodnevno uporabljam Dove klasični tuš gel in pa "tazelenega" Ombia iz Hoferja. Pri zadnjem me navdušuje svež, poletni vonj. Obožujem tuš gele, ki niso preveč sladkega ali pokvarjeno-umetnega vonja. Zelo mi je všeč vonj jasmina, ki je pri tem gelu lepo zaznaven in prijetno svež. Peni se ravno prav, vonj pa na telesu žal ne ostane zelo dolgo. Vseeno me je tako navdušil, da je to že tretja plastenka, ki jo uporabljam. Navadno se vonja hitro naveličam in redko večkrat kupim enake, vendar pri Ombia tušgelu temu ni tako. Zelo ugodna je tudi cena, okoli 1€. Na vojo je v več vonjih, vendar meni ostali ne dišijo, tale pa je top!

Vseeno gele rada menjujem in ne uporabljam vsak dan istega. Ob hladnejših dnevih mi bolj ustreza klasični Dove, ki ga s prekinitvami uporabljam že kakšnih 10 let (ne isto plastenko, da ne bo pomote ;)). Nežni, pudrasti vonji so mi zelo všeč, izstopajoča pa je tudi tekstura. Kremna in bogata, občutek imam, da mi skoraj malo nahrani kožo (no, ob pogledu na sestavine, polne sulfatov in ostalih izsuševalcev me ta optimističen občutek hitro mine). Vseeno vsebuje tudi hidratantno kremo in kožo pusti prijetno mehko. Dove uporabljam tudi, ko posežem po britvici, (ki jo zadnje čase občasno "kradem" kar fantu. Na sliki je moška Hoferjeva z menjajočimi trojnimi rezili, ki je odlična!) saj zaradi bogate kremne teksture pene sploh ne potrebujem!
Tale gel je torej pri meni stalnica in kljub temu da rada rotiram med različnimi, se vedno vrača v mojo kopalnico. Dobite ga v vsaki še tako zakotni trgovini, za dobra 2€.

Občasno se tudi malo zdrgnem s pomočjo Avon pilinga. O njem sem že pisala (klik). Všeč mi je predvsem prijeten sadni vonj, za sabo pa pušča mehko in nahranjeno kožo ter vsebuje ravno prav velike delce, da izdelku lahko rečem piling in ne gel s petnajstimi dodanimi delci. (Pogosta praksa, žal). Bravo Avon! Na voljo preko kataloške prodaje za okoli 3€.

Pa smo že pri laseh. Tukaj pod tušem ne kompliciram toliko, večjo pozornost namenim nagovalnim izdelkom, (olja, serumi, pene) ki na laseh ostanejo. Moji lasje in lasišče so zadnje čase neproblematični in lahko nanje nanesem skoraj karkoli, pa so vseeno močni, gosti in sijoči. Imam suhe lase, ki si jih umivam približno enkrat tedensko. Večna stalnica je rjava Schauma, ki lepo nahrani lase. Vem da je to težko reči za šampon, ampak ta jih res! So mehki in lepi že pred uporabo balzama. Vseeno z njim nadaljujem, saj sicer svojo gosto grivo težko razčešem. Zadnji mesec uporabljam Aussie 3 minute miracle reconstructor, ki se super obnese. Dobro nahrani lase, res pa je, da ga je na laseh za optimalni učinek priporočljivo pustiti vsaj tri minute, sicer nima učinka (beljakovine se v zelo majhnem času ne morejo vezati in prodreti v las).

Tako, na hitro je to to. Trudim se, da ne kompliciram, nimam odprtih dvanajst tušgelov in vedno porabim stvari preden odprem nove. To sem se morala prav zavestno odločiti, ampak za enkrat mi kar dobro uspeva :) 

Kaj pa tebe spremlja v kopalnici? 
Si tudi ti s kakšnim od omenjenih izdelkom zadovoljna, oziroma imaš drugačne izkušnje?
Odgovoriš mi lahko v komentarju, na Facebooku ali Instagramu :)

Pozdravček, 

1 komentar :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Pri meni sta tale Schauma in Dove stalnica tudi že okoli 10 let.

Za to ceno, dobiš zelo dobro kvaliteto :)

Jaz glede količin ne morem reči, da sem pridna - ker nisem. Lahko pa povem, da vse hitro porabim in da se trudim zmanjševati kolekcijo, haha!

The tuš gelov pa še nisem zasledila, moram prečekirat, če je res fajn vonj.

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...