Navbar sticky

nedelja, 16. oktober 2016

Nakupovanje na Aliexpressu


Zelo rada izberem modne dodatke slovenskih oblikovalcev, vendar se mi za moj okus zdi ponudba še nekoliko omejena ter pogosto za denarnico previsoka. To je sicer že druga zgodba, saj vem, da je ob vseh davkih, birokraciji ter stroških življenja, ki nam jih v tem pogledu servira naša država skoraj nemogoče, da bi bili cenejši.
Veliko raje kot v naših standardnih komercialnih trgovinah (Muller, Maxi, Accessorize...) pa manjše frčkarije kupim na Aliexpressu ali na Ebayu. Še raje na prvemu, saj se mi zdi ponudba boljša, cene pa nižje. V etiko takšnih nakupov se na tem mestu ne bom spuščala zelo globoko. Dokler bo z "made in china" označen tako cofek iz Maxija za 17€ kot iz Aliexpressa za 1.23€, bom pač izbrala slednjega, saj mi ga je najverjetneje delal isti kitajski otrok.

Marž, stroškov s prostorom in prodajalci tukaj ni, poleg tega gre za izjemno masovno prodajo, ki omogoča že skoraj smešno nizke cene. Veseli me, da je stvar dejansko taka kot na sliki, kvaliteta dobra, oziroma popolnoma primerljiva s podobnimi izdelki v naših fizičnih trgovinah.

Kaj najpogosteje kupim?

Aliexpress ponuja vse od oblačil, obutve, elektronskih naprav, dodatkov in še in še. Največ pozornosti sama usmerim v bižuterijo, nakit in dodatke. Prav fino je dodajati stvari v košarico, vedoč da skoraj nobena ne presega enega evra. Za izdelek se najpogosteje odločim na podlagi realnih slik izdelka ter ocen uporabnikov. Stran predstavlja kar precej varoval, ki nam lahko prihranijo ponesrečen nakup.


Na kaj je vredno paziti?

Prva stvar, ki ljudi najpogosteje odvrne od nakupa je kreditna kartica. To pač potrebujete, saj plačilo po povzetju ni mogoče.
Enkrat se je zgodilo, da izdelka po predvidenem času nisem dobila, vendar mi je prodajalec takoj vrnil kupnino. Enako je naredil tudi, ko je del uhančka bil poškodovan, ponudil pa mi je tudi možnost, da mi pošlje nov par. Ponudniki so dobro odzivni in prijazni, saj si želijo pozitivno oceno, ki daje kredibilnost. Zavedati se morate, da pošiljka ne bo prišla v nekaj dneh ampak v nekaj tednih. Navadno dveh do treh, me je pa tudi že presenetila v desetih dneh. Kljub temu da navadno prodajalci paket oddajo v nekaj dneh po naročilu, je pot s Kitajske pač dolga. Vseeno ima večina izdelkov free shipping, tako da so naši stroški le z dejanskim izdelkom.

Moj zadnji nakup...

Trend cofkov me je popolnoma navdušil! Ne sicer po po zaslugi Aliexpressa, saj sem jih najprej opazila drugje. V H&M so pretrdi in slabo narejeni, v Nami dragi in kje drugje premajhni, preveliki, z zlato verigico ki mi ni všeč... Zato sem pobrskala po Alixpressu in našla cofke popolne velikosti, in kvalitete. (klik in klik) Puhasto mehki, iz umetnega krzna in v ogromno različnih barvah. Meni krasijo torbice in nahrbtnike, odlično pa se obnesejo tudi kot obesek za ključe. Ponujajo jih celo v obliki elastike za lase, s katero me boste nedvomno videvali.


Naj nadaljujem z luštkanimi uhani v obliki metuljčka (klik), elastiko s pentljo (klik), pandora zapestnica (klik) in črno-roza zapestnica (linka ne najdem) sta sicer že nekoliko starejši, vendar dokaz, da jima kljub pogostemu nošenju in izjemno nizki ceni prav nič ne manjka.

 Trenutno čakam še na pošiljko čepkov za uhane, obeska za ključe in špangico.

Črno krilo je za enkrat moj edini modni nakup. Imam ga že dobro leto in je meni čudovito!

Ali tudi ti nakupuješ na Aliexpressu in podobnih straneh?
Imaš morda drugačno mnenje ali izkušnje?

Vesela bom tvojega komentarja! :)

5 komentarjev :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Se strinjam s tabo v celoti.

Težko je govoriti o etiki in morali teh delavcev, ... vsekakor sploh zato, ker iste tovarne delajo tudi izdelke za "bolj znane" trgovine... potem je logično da boš izbrala cenejšega.

Tudi jaz razne verižice, ovitne za telefon, včasih celo kakšno oblačilo naročim na Ebayu. Sploh ker vidim, da ima Zara velikokrat enak kos 5x ceno. Še etiketa je velikokrat enaka gor :/

Še vedno je za študente to sigurno super, ko gledamo malo na to kok eur zapravimo :)

The best objava!

espanola pravi ...

Tole krilo😍

Kvina - Kvinatopia blog pravi ...

Super objava. Jaz tudi rada kupujem na Aliexpressu in Ebayu te drobnarije :) Pa krilo je čudovito!
Edino kar mi ni najbolj všeč je, da Aliexpress ne ponuja plačila s Paypalom. :/

Eva* pravi ...

Hvala Katja ;) Res je, dokler poceni delovna sila izdeluje tako za H&M kot Ebay je izbira logična. Še vedno pa bi bila bolj vesela, če bi za svoje delo vsak dobil dostojno plačilo, ampak očitno je v današnjem svetu to samo utopične želje. Res je, s temi stranmi lahko ogromno prihranimo!

Hvala Laura ;)

Kvina hvala. Veš da to pa sploh nisem opazila, mi vedno moj naroča :)

Unknown pravi ...

To krilo.... <3 Ne bom niti komantirala dalje... :/
Sicer pa, te cofke si mi dala idejo in si bom naročila...za ključe k skos iščem po torbici, res so lepi. Drugače pa jaz ogromno naročam, tudi večinoma malenkosti....in je kar un bad feeling k začnejo deževati pošiljke, ponavadi mam jaz en dan v mesecu ko si grem dat denar na kartico in takrat naročim svašta, potem pa večinoma pride vse ob istem času in mi je kar nerodno zaradi poštarja. Sej veš, pri nas bomo vsi en nabiralnik- 3 družine, že to je smešno, potem se pa lotijo še tej paketi :D

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...