Navbar sticky

četrtek, 20. oktober 2016

Dan za razvajanje

Prejšnji petek je bil res dan za razvajanje! Že zjutraj sem se odpravila v Novo Gorico in se sestala s Kristino, prijateljico iz osnovnošolskih dni, ki me je povabila na celodnevno lepotičenje. Od nekdaj sva si delili skupne interese do kozmetike in uživale v preizkušanju različnih kremic, šmink, tretmajev in podobnega, sedaj pa uspešno ustvarjava vsaka svoj blog. Kristina se je udeležila dodatnih izobraževanj in tako pri priznani make up artistki Mary Sedej v Philip's Martin salonu izdeluje microblading obrvi ali z drugo besedo, obrvi po japonski metodi, specializirana pa je tudi za podaljševanje trepalnic.


V salonu so mojemu obrazu najprej privoščili japonski cosmo lifting obraza. To je naravna metoda masaže obraza, pri kateri se ročno stimulira mišice in akupresurne točke na obrazu. Masaža stimulira limfni sistem in poskrbi za odplavljanje odvečnih tekočin in toksinov iz podkožja ter poskrbi za bolj svežo in sijočo polt. Naj povem, da je masaža zelo prijetna in sproščujoča. Po dobri uri sproščanja in maziljenja sem imela kožo vidno bolj nahranjeno, za kar je poskrbelo hladno stiskano šipkovo olje. Z gubicami sicer težav še nimam, vendar mislim, da je vsaka neinvazivna preventiva smiselna, sploh če je zraven še tako prijetna.


Nato sva s Kristino nadaljevali z nekoliko manj prijetnim delom. Japonska metoda vrisovanja obrvi pač ni popolnoma neboleča, s tem se je treba sprijazniti. Vseeno mislim, da je vredno malo potrpeti, saj je sam rezultat vrhunski. Ena od najbolj nadležnih stvari pri ličenju mi je dopolnjevanje obrvi in uporaba maskare. Vesela sem, da obstajajo postopki, zaradi katerih se mi ni več potrebno ukvarjati ne z enim, ne z drugim. Pri microbladingu je sam videz zelo naraven, saj se z rezilom izriše vsaka dlačica posebej in se nato doda pigment. Najpomembnejše je, da postopek izvaja strokovno uposobljena oseba z dobrim materialom, sicer gre lahko marsikaj narobe. To ne govorim kar tako, moja prejšnja izkušnja z microbladingom namreč vsekakor ni tako rožnata in o vsem skupaj bom pripravila ločeno objavo.
Za enkrat naj samo povem, da sem z novimi obrvmi in trepalnicami zelo zadovoljna in na ta račun zjutraj v kopalnici prihranim kar nekaj časa. Na spodnji fotki vidite rezultat takoj po postopku, barva pa potrebuje kakšen teden, da se lepo usede.

Lepotni maraton smo nadaljevali v frizerskem delu prečudovitega salona, kjer je frizerka Silvestra poskrbela za globinsko nego mojih las ali naravni botox las, kot je tretma sama domiselno poimenovala, uporabila pa je produkte naravne lasne kozmetike Philip's Martin. Lasem že sama privoščim veliko nege, nekajkrat letno pa obiščem tudi salon, kjer mi naredijo globinsko kuro. Frizerka je najprej ocenila stanje mojih las. Ti so sicer močni in zdravi, vendar zelo suhi. Zato sva se odločili za nego z različnimi olji, med katerimi je prevladovala jojoba, proteini za krepitev las in aloe vera. Poseben parilnik je poskrbel, da so se hranilne snovi absorbirale v lase, ustvaril pa je tudi aromaterapijo v sproščujoči noti pomaranče. Postrigla mi je še razcepljene konice in moji lasje so kar zaživeli. Voljni, mehki in predvsem negovani.


Kristina, Silvestra in moja malenkost :)2 komentarja :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Luškane ste babuške moje! :)

Ahh, vidim da si uživala nič ti ni bilo hudega, tudi jaz se ne branim takšnega dneva! :*

Jessie Fairytale pravi ...

Lepoticke!

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...