Navbar sticky

četrtek, 01. september 2016

Zoeva VS Jessup čopiči

Sama si ličenja brez dobrih čopičev ne predstavljam. Čeprav veliko ljudi njihovo vrednost zanemarja, so zame neizogoben pripomoček pri ličenju. Brez njih bi se počutila kot zdravnik brez stetoskopa ali frizer brez škarij. Enakomeren nanos pudra brez vidnih prehodov, lepo zabrisana senčila in precizni detajli bi bili brez kvalitetnih čopičev definitivno velik, nepremagljiv izziv. Po dobrem letu igračkanja z dražjimi Zoeva čopiči za ličenje in nizkocenovnimi Jessup je končno napočil čas, da vam predstavim prednosti in slabosti vsakih.


ZOEVA Pink Elements Classic Set

Set osmih osnovnih čopičev v priročni torbici nemške znamke Zoeva sem za 65€ kupila na Mojadrogerija.si. Seveda me je že takoj prepričala barvita in dovršena podoba čopičev, ki takoj pade v oči. Ker je roza barva moja mala obsesija,izbira ni kakšno veliko presenečenje. Na voljo so še v rose-gold ediciji, ki je prav tako prava paša za oči. Seveda pa to še zdaleč ni vse, kar je pri čopičih pomembno. V ospredju je predvsem kvaliteta ščetin, ki omogočajo lep nanos ličil.
Na splošno lahko rečem, da sem s čopiči zadovoljna. Dlake so izjemno kvalitetne, goste in mehke ter tudi ob vsakotedenskem čiščenju ne izgubijo oblike ali se kakorkoli deformirajo. Vseeno nakupa seta čopičev ne bi ponovila. Raje bi kupila posamične čopiče, za katere bi presodila, da jih potrebujem. Na prvi pogled se mi je sicer set zdel zelo basic in vsestransko uporaben, vendar na vsakodnevni ravni uporabljam le štiri od osmih čopičev.


Najbolj me je prepičal čopič 104 Buffer za nanos tekoče podlage, s katerim je nanos pudra res mala malica. Pričara brezhibno polt in je ravno prave velikosti za cel obraz. Omogoča tudi precejšen prihranek časa, saj sem pri nanosu zelo hitra, z njim pa lahko puder tudi lepo slojim brez značilnih črtic ali maskastega videza, ki ga lahko puščajo nekateri drugi čopiči.

Nepogrešljiv je tudi čopič za senčenje ali contouring obraza 109 Luxe Face Paint. Če ste pri tem opravilu malo bolj nerodne, bo čopič take oblike odličen pripomoček. Z lahkoto pričaramo sence in bronzer tudi dobro blendamo, saj je ravno prave trdote, da pričara dovolj opazno linijo, a hkrati dovolj mehak, da produkt v kožo dobro zabrišemo in se z njo lepo zlije brez grdih prehodov.

Zadnji večji čopič 127 Luxe Sheer Cheek je primeren za poudarjanje ličk. Z njim lahko nanesemo blush, bronzer ali highlighter. Za moje pojme je v tem čopiču premalo dlak in zato nanos produktov ni tako enakomeren in precizen. Glede na gostoto prejšnjih dveh me čudi, da omenjeni v tem pogledu tako izstopa in izgleda skoraj kot, da ni iz iste linije. Ta je res zrel za nekaj izboljšav. Ne bom rekla, da je popolnoma zanič, pa vendar bi za to ceno pričakovala kaj boljšega. Nekaj podobnega namreč z lahkoto najdemo v rangu nizkocenovne kozmetike Essence.


Sledi še pet čopičev za ličenje oči. Najprej naj izpostavim dva, s katerima nimam nobenega opravka. Prvi je čopič za risanje obrvi 322 Brow Line. Njegova edina pomanjkljivost je velikost, ki je za moje relativno tanke obrvi ogromna. Z njim si zato ne morem pomagati, saj je preveč okoren in štorast, da bi lepo izpopolnila obliko. Mislim pa, da bi se na gostejših, močnejših obrveh odlično izkazal, saj je zelo gost in trd, kar je pri tovrstnih čopičih ključnega pomena.


Kot ste verjetno opazile, nisem največji ljubitelj eyelinerja, zato je 317 Wing Liner zame popolnoma neuporaben. Menim, da mojim očem močna črta enostavna ne pristaja, zato tovrstnih produkutov ne uporabljam. Omenjenega čopiča nisem uporabila niti enkrat, zato o njegovi uporabnosti težko sodim.

V setu najdemo še tri čopiče za zabrisovanje senčil. Največjega 227 Luxe Soft Definer, ki ga uporabim za zabrisovanje prehodov, 231 Luxe Petit Crease, s katerim dodajam barvo v pregib na veki ter poglobim barvo ter najmanjši 230 Luxe Pencil, s katerim osvetlim kotičke in zabrišem senčilo na spodnji veki. Sploh zadnja dva sta pogosto v prometu in sta a-must pri ličenju oči. Pri prvem je spet problematična gostota in velikost, Za hitro in učinkovito blednanje so dlake preredke, poleg tega je tudi nekoliko okoren za moje majhne oči.


Ne morem mimo kvalitete ogrodja. ki je pri vseh Zoeva čopičih enostavno fenomenalna. V jutranji naglici se mi pogosto pripeti, da mi kaj zleti po tleh, izjema niso niti čopiči. Kljub temu ne kažejo nobenih znakov poškodb. Dlake ne izpadajo kljub pogostemu čiščenju in prav tako ne spreminjajo oblike. Že samo na pogled so čopiči trpežni in odlične kakovosti, kar je za dolgoletno nemoteno uporabo ogromnega pomena.

Dobro kvaliteto materiala cenim predvsem zato, ker sem si že dolgo pred nakupom Zoeve lastila Jessup čopiče. Na naših lepotnih portalih je bil okrog njih kar velik bum. Pojavljale so se govorice, da čopiče delajo v isti tovarni kot MAC in druge visokocenovne čopiče, le da ti dobijo drugačno nalepko in seveda tudi ceno. Glede samih ščetin lahko rečem, da so resnično enkratne kvalitete, od prvega do zadnjega in se z lahkoto postavijo ob bok veliko dražji Zoevi. Take kvalitete dlak po mojih izkušnjah v drogerijskem rangu ni moč najti. Žal pa gredo pri samem ogrodju in kvaliteti ostalega materala stvari nekoliko navzdol. Spoji so zelo šlampasto zlepljeni skupaj in nobeno presenečenje ne bo, če bodo nek trenutek popustili in si boste po načelu sam-svoj-mojster morale pomagati s sekundnim lepilom. Ročaj je lesen in obdan s črno barvo ki se rada lušči, kot tudi napis na njej. Zato sem tukaj improvizirala s črnim lakom za nohte.


Zoeva ali Jessup torej... Težka dilema, saj ima vsaka izmed znamk kar nekaj prednosti in slabosti. Jessup je sicer smešno poceni (mislim, da sem na Ebayu za set 12 čopičev - žal so nekateri dobili noge - odštela manj kot 10€), vendar je samo ogrodje precej slabo dodelano. Čopiče rešuje presenetljiva kvaliteta dlak, ki je glede na ceno resnično izstopajoča in primerljiva s profesionalnimi, tudi več kot dvajset krat dražjimi čopiči svetovno znanih znamk, s katerimi sem imela kot make up artistka opravka. Pri Zoevi me celotna kvalitetna in estetski vtis ne puščata ravnodušno. Po njihovih čopičih bom definitivno še posegla, le da si bom vnaprej dobro ogledala velikost, si zavrtela kakšen youtube tutorial in presodila kateri čopič resnično potrebujem. Seveda so na voljo tudi posamično in ne le v kompletih, slabost pa je ta, da jih v Sloveniji ne prodajajo, zato nam je najbližje njihova uradna spletna stran ali izlet do Avstrije.

Imaš s katerim od omenjenih čopičev že izkušnje?
 Kakšne so tvoje izkušnje in preference?

Upam, da ti bo moja objava v pomoč pri morebitnem nakupu :)

4 komentarji :

Unknown pravi ...

Zdej me mika ta tvoj cenejši ulov. Nisem se nikoli preveč dajala s temi čopiči, se pa precej dobro strinjam, da cena in znamka ne odtehtata. Imam ene XY iz Ebaya in mi služijo noro dobro. Z obiskom Zoevine strani odlašam že preveč časa (pa naj še kakšne dva meseca tako ostane, potem pa me lahko obišče božiček-from me to me) :D

VanjaZ pravi ...

Jaz sem fanica Zoevinih čopičev, imam set 12 čopičev za oči. 322 je pa meni ravno nasprotno - odličen za nanašanje tekočih oz kremnih produktov na obrvi. Sem si pa posamezno dokupila še luxe highlighter in tega Buffer-ja. :) Pa verjetno bom še kupila kakšen čopič ali pa set.

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Jaz imam namen preizkusiti oboje, ne naenkrat ampak nekoč - da lahko res vidim primerjavo.

Tele Jessup imam pa tudi jaz v watchlisti na ebayu že dolgo, haha.

Hahaha, Kristina se strinjam s tem "from me to me" haha <3

Adjusting Beauty pravi ...

Imam kar nekaj Zoeva čopičev in večina je res odličnih. Imam tudi nek starter kit, kjer pa so eni kar grobi. Ugotovila sem, da so ti z belimi ščetinami vsi izredno mehki. Zame je 227 must have za blendiranje in mi je všeč to, da ni pregost. Imam kar dva. Tudi petite crease je perfekten za res definirano gubo. Moj najljubši nov je pa 227, ki je še malo bolj fluffy kot 227 in mi je všeč za nanašanje neke splošne sence v gubo, malo na večje :). Jessup sem kupovala za druge in so bili vsi navdušeni. Drugače večkrat kupim kakšne iz Ebaya in so ščetine včasih res super. Me pa pri teh poceni moti to, da ne najdem dovolj različnih oblik in velikosti. Vsekakor pa se strinjam s tabo, da so seti tako tako. Ljubše si je izbrati posamezne, ki jih res rabiš.
Super primerjava in zdaj bom mogoče celo naročila kakšen Jessup še zame :D.

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...