Navbar sticky

petek, 9. september 2016

La Prairie Skin Caviar Foundation (ali najdražji puder pod tem soncem - 195€)

Ne vem če najdražji, definitivno pa eden izmed njih. Zelo dolgo me je mikalo, da bi ga preizkusila. Sploh ker ni prestižni puder "ene leve znamke", za katerega še nikoli ne bi slišala (Leve seveda v narekovajih. S tem sem želela povedati le, da se nekaterim astronomsko dragim znamkam ne ljubi ukvarjati z marketingom in masovno prodajo, temveč imajo drugačno filozofijo.) Za La Prairie to definitvno ne velja. Če si kolikor toliko lepotno usmerjen tip človeka, si zanj vsekakor slišala. Youtube je poln review-jev in dih jemajočih, life-changing zgodb, ki jim sledijo. Priznam, da sem vse skupaj jemala z rezervo. Da je skoraj dvesto evrov absurdno-noro-smešna cena, ki ji ne bom podlegla ob še tako veliki radovednosti, mi je bilo jasno. Vseeno pa sem se vsakič z zanimanjem vrtela okrog La Mer, Valmont in La Prairie poličke v Mullerju in se spraševala, kaj začuda ti produkti na koži naredijo. Po kakšnem principu delujejo, kakšne sestavine imajo, kako stranke pripravijo v to, da prostovoljno pustijo dvesto, tristo ali tudi petsto evrov za majhno stekleničko...
Ob nedavnem nakupu mojega najljubšega parfuma Chanel Coco Mademoiselle (klik), sem promotorko nafehtala še za tester v naslovu omenjenega prestiža. Nič se ni obotavljala in mi v stekleničko z veseljem natočila dozo, ki sem jo lahko s pridom uporabljala skoraj cel mesec. Sedaj pa končno k oceni...


Proizvajalec pravi, da puder s svojimi luksuznimi sestavinami zagotavlja polno prekrivnost in dewy finish, ki izgleda kot tvoja koža, le boljše. Priložen ima tudi ujemajoč korektor in sintetični čopič, ki poskrbi za popoln videz.

Jaz pravim, da vse opisano drži. V mislih sem imela, kako bo ocena izgledala popolnoma drugače in kako vam bom ponosno povedala, da gre za puder, ki se lahko primerja z Revlonom, nato pa bi se v nadaljnih petih odstavkih zgražala nad ceno. Pa ne bo tako :)
Puder je resnično fenomenalen, kar z žalostjo ugotavljam. Ker mi ga je zmanjkalo seveda in ker cena popolnoma presega moj budget.
Nekaj posebnega je na tem pudru, kar pri drugih ne opaziš in je pravzaprav težko opisati. Puder je prekriven a ne težek, obstojen cel dan kljub svilnati teksturi. Mislim, da je primernejši za bolj suho kot mastno kožo, kot je ta trenutek moja. Pod tem pudrom sem redko uporabila kremo, ki je sicer pod ostalimi pudri nuja. La Prairie ima kremasto, bogato teksturo, ki blagodejno vpliva na kožo in tako res ni le dekorativni, temveč tudi negovalni izdelek. Finish ni ne dewy, ne mat, ampak nekje vmes. Zelo lep zaključek, vendar vseeno očitno napudran videz kože. Na najlepši možen način. Moja koža z njim izgleda lepo, zdravo, negovano. Kljub temu, da se bojujem s suho kožo in se na njej pojavi kakšen suh delec, ki bi pod kakšnim drugim pudrom (ja, tudi Revlonom) lahko potencialno prav grdo izpadel, se s tem pudrom odlično ujame. Puder ne poudarja luskic, por in drugih nepravilnosti, ampak jih nekako zgladi, prekrije in morda celo pozdravi? Upam, da ne pišem to zgolj zaradi luksuzne znamke, ki me je malo zmanipulirala in občutka da "ob taki ceni pa že mora nekaj narediti", ampak resnično se mi zdi, da je bila koža na koncu dneva, ko sem puder že odstranila, veliko lepša, bolj negovana. Puder v originalni embalaži vsebuje tudi korektor, ki ga sama nisem preizkusila, verjamem pa, da je prav tako odličen.


Obstojnost pudra je perfektna, saj zdrži čisto cel dan, brez popravkov. Ne bledi ali izgublja na pigmentiranosti, prav tako nisem opazila, da bi zaradi oksidacije kaj potemnel. Takšnega kot sem ga nanesla, sem tudi odstranila, z minimalimi odstopanji. Naj se ustavim še pri vonju, v katerega sem se naravnost zaljubila. Lep, čist, žametno pudrast, precej obstojen a nikakor moteč. Moj dragi mi je rekel, da "moja koža diši po kremi za otroško ritko". Ali gre za kompliment ali ne, je stvar interpetacije. Od kje mu tako slikovite primerjave, še meni ostaja skrivnost :) Je pa dejstvo, da se v vonju res skriva nežna nota, pogosto prisotna v otroških izdelkih.

Puder je čista perfekcija in resnično ne najdem niti enega minusa. Oziraje na moje preference, pri izbiri ličil seveda. Morda je to le izbira odtenkov, v Mullerju namreč nimajo najsvetleješega. Promotorka me je zato samozavestno poslala v veleblagovnico Nama, kjer naj bi ga imeli (prodaja pa taka, hehe) v primeru, da bi mi bil ta pretemen. Morda sem za pol odtenka temnejša kot pozimi in ko ga dobro vtrem in zablendam v kožo že ta izgleda super.
Jasno je, da gre za puder in tudi sam videz je tak. Ne pričakujte rahle prekrivnosti in finisha v stilu Borjouis - Healthy mix (klik), ki je res eden najnaravnejših in zato zelo priljubljenih (Meni sicer ni pretirano všeč). Gre za dobro pigmentiran, odlično obstojen in lepo nosljiv puder. Ob ceni seveda doživiš manjši infarkt. Zavedati se moramo, da gre vseeno za puder in ne za gospodinjsko pomočnico, ne nov vodni sesalnik ali telefon. Puder. Ki se porabi in kljub temu, da zdrži kar dolgo, ga je potrebno potem ponovno kupiti. In ponovno. Ter ponovno...
Če ti torej cena ni ovira in se najdeš v mojem opisu menim, da je to najboljši puder, ki ga trenutno lahko najdeš na tržišču. Vsekakor je najboljši izmed vseh, ki sem jih jaz kadarkoli preizkusila - pa veš, da sem izbirčna pri podlagah in me je za enkrat zadovoljil le Revlon Colorstay ter Missha (klik). Še vedno jima ostajam zvesta v pričakovanju La Prairie norega popusta, maila za sodelovanje ali obiska Božička. Pobožne želje. Morda pa le ;)Do naslednjič, 


* Slike niso računalniško obdelane. Puder nosim tudi v objavi Princess moment in razprodaje na otroškem oddelku (klik

2 komentarja :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Čudovita ti in puder.

Zdaj si me zdražila, bi ga tudi jaz enkrat preizkusila, da vidim to čarovnijo.

Če pogledaš, da ga imaš za ene 4 mesece - vsakdanje uporabe, se verjetno splača, če imaš dobro plačo :)

Maja pravi ...

Zelo rada berem tvoje ocene - realne, iskrene, podrobne. :) Mogoče pa grem tudi jaz 'nafehtat' en vzorec.

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...