Navbar sticky

petek, 5. avgust 2016

Iz sestrine omarice: Catrice even skin tone, Loreal infallible, Essence korektor, Ebay čopič, Balea piling

V prejšnji objavi sem že napovedala, da imam na daljšem obisku v svojem domovanju sestro Niko. Seveda sem svoje radovedne prste usmerila v njeno toaletno torbico in se z nekaterimi kozmetičnimi izdelki podrobneje spoznala. Danes predstavljam prvi del mojega lepotnega raziskovanja. 

 

Catrice even skin tone 
Ne dolgo nazaj sem si puder že skoraj sama kupila. Ko sem si ga v Mullerju ogledovala, so me prepričali lepi, svetli odtenki, kar je pri barvi (beri belini) moje kože že zelo velika prednost. Pri večini pudrov namreč izvisim že samo zato, ker mi je najsvetlejši za dva do tri odtenke pretemen. Pri tem pudru boste torej na račun prišle tudi največje porcelanaste sneguljčice. Pa vendar primeren odtenek ni edini in zadosten razlog, da mi bo puder tudi  po ostalih kriterijih ustrezal. Lahko bi rekla, da gre za popolnoma povprečen puder, vsekakor noben presežek in primeren za nezahtevne uporabnice. Ker imam rada polno prekrivnost in dolgo obstojnost me puder v tem pogledu ni prepričal. Obljublja poenotenje tena in trajno posvetlitev temnih madežev na koži. Po prebranem sem samo zavila z očmi. Mislim da je vsem jasno, da je še pri kombinaciji laserja in dragih tretmajev pri kozmetičarki izboljšanje pigmentnih madežev velik izziv, da pa bo to izpolnil puder za šest evrov? Močno dvomim. Tak marketing mi gre močno na živce in verjetno ga sama že zaradi tako agresivnih in lažnih obljub ne bi kupila. Malo sem zašla, naj nadaljujem. Puder na koži deluje zelo naravno in večjih nepravilnosti ne prekrije, poenoti pa ten kože. Nanos mi ne predstavlja težav, saj je kremen in dobro mazljiv ter se lepo zabrisuje. Na meni je obstojen kakšnih 6 ur, potem pa začne počasi izginjati. Všeč mi je priročno higienično pakiranje in zaščitni faktor 25, ki kožo ščiti pred sončnimi žarki. Vonj mi je premočan in umeten, na koži je zazanaven kar precej časa. Vesela sem torej, da sem puder pred nakupom lahko preizkusila in ugotovila, da mi ne ustreza. Ko testiram različne pudre, najsi bo to iz nižjega ali višjega cenovnega razreda, vedno znova prihajam do zaključka, da se na moji koži najboljše obnese moj dolgoletni spremljevalec Revlon Colorstay (klik), ki ga tudi Nika veliko raje uporablja kot Catrice. 

  
Loreal Infallible Mattifying base
Naj že na začetku povem, da bom lahko primerju naredila krivico, saj je, kot nam pove že ime, namenjen  matiranju in tako primeren za mastno ali vsaj mešano kožo. Moja koža pa je v zadnjem času bolj podobna suhemu oklepu.  Prav neverjetno, kako se lahko koža s časom spremeni. Še nekaj let nazaj sem bila kljub vsem možnim matirnim podlagam, kremam in lističem tega sveta mastna in svetleča, sedaj pa je moja koža čisto nasprotje. Vmesna pot bi bila čisto okej, ampak ne. Sedaj se borim s suhimi predeli in zategovanjem, ne glede na to da jo vlažim in hranim z vsemi možnimi negovalnimi žaubami. Matiranje je torej zadnja stvar, ki bi si jo ta trenutek želela. Okrog Lorealovega primerja  je bilo v lepotnih sferah toliko govora, da so se mi kar zasvetile oči, ko sem ga zagledala v Nikini toaletni torbici. Polega matiranja obljublja tudi gladko površino kože, ki omogoča lažje drsenje pudra in izenačevanje nepravilnosti, por ter sijaja. Glede na to da gre za tipičen silikonski primer, so obljube na mestu. Takoj sem se spomnila na moj priljubljen YSL primer (klik) , ki naredi točno to - zradira pore, omogoči gladko teksturo po kateri se puder maže kot putrček. Z Lorealovo bazo takega učinka nisem dosegla. Pravzaprav se mi je zdelo, da je videz po dokončanem mejkapu enak, kot če ga sploh ne bi uporabila. Pore so ostale enake, puder se ni mazal prav nič lažje, matirana sem pa tako ali tako, saj na predele kjer puder/korektor zleze v gubice vedno  nanesem zaključni puder v prahu (klik). Nika bi mi sicer oporekala, saj njej pri vseh opisanih točkah izpolni obljube. Ker ima mešano kožo z mastnim T predelom, njena koža ostane mat veliko dlje časa,  ker ima kot posledico cističnih aken precej neenakomerno teksturo kože, pa ji pomaga tudi v tem pogledu. Dve osebi lahko en izdelek vidita povsem drugače. Stane dobrih 10€, za suho kožo pa ga odsvetujem.

Čopič za nanos tekoče podlage
Tole čudo je Nika izvohljala na Ebayu (klik) za slab dolar. Gre za izjemno gost čopič, primeren za nanos tekočega pudra. Všeč mi je, da se v ščetine vpije izredno malo pudra in le ta ostane večinoma na zgornjem milimetru dlak. Zaradi gostote je veliko bolj trd kot smo vajene pri klasičnih čopičih, vendar to ni moteče in je potreben le čas, da se na to navadiš. Puder se zelo lepo nanese in zabriše, učinek na koži je res wau! Čopič definitivno priporočam in si ga bom v prihodnjih dneh tudi sama naročila. Naj povem še, da se po umivanju zaradi številnih ščetin suši neprimerno dlje kot ostali čopiči. Čiščenje je zelo enostavno, saj v notranjosti ne zaide skoraj nič pudra, kar je iz vidika ekonomičnosti velik plus. 

Essence stay all day concealer
Korektor je s strani blogerk in drugih lepotnih poznavalk precej pohvaljen, všeč pa je tudi Niki. Žal mi je da spet rušim enotnost, ampak mene res ni najbolj prepričal. Na voljo je sicer dovolj svetel odtenek za mojo kožo, vendar prekrivnost ni taka kot bi si jo želela, čez čas pa se tudi nabere v gubice. Nič drastičnega sicer in če ne bi pred kakšnim mesecem začela z uporabo Catrice liquid camouflage high coverage korektorja, bi ga verjetno bolj pohvalila. Ta je res popoln in prihodnje ga bom podrobneje predstavila.

 
Piling  Balea
Sestavinsko povprečen piling, ki naj bi bil primeren tako za zjutraj kot zvečer. To vam seveda toplo odsvetujem. Če boste vsak dan, da ne rečem kar dvakrat dnevno drgnile svoj obraz z mehanskim pilingom, to vaši koži ne bo prineslo nobene koristi, prej nasprotno. Da odstranimo odmrle kožne celice je uporaba pilinga enkrat do dvakrat tedensko  povsem dovolj. Piling vsebuje granule, ki bi lahko bile manjše in po vsebnosti številnejše. Pri vonju sem se skoraj onesvestila, iz embalaže namreč kar butne močan in umeten vonj po malinah.(Ste kdaj odganjale sršene in podobne žeželke z nastavljanjem steklenic s  sadnim sirupom? You get the picture :)) Pilingu dam en velik NE. Kljub nizki ceni resnično lahko najdete kaj boljšega. 
Ker je nastal cel esej, bom senčila, rdečila in bronzer predstavila v naslednji objavi. 

Kakšne pa so vaše izkušnje z omenjenimi izdelki?


Pozdravček, 3 komentarji :

Anonimni pravi ...

Joj, sem imela isto izkušnjo kot ti s tem Catrice pudrom. Sem v trgovini vzela najsvetlejši odtenek v upanju, da bo ok. Bila sem oranžna pa še koža me je noro srbela po nanosu. Catrice je pri meni na bolj "slabem glasu" kar se pudtov tiče.
Mi je pa Revlonov noro dober, imam drugi najsvetlejši odtenek, ki se ujema z mojo kožo (pozimi), poleti pa uporabljam odtenek temnejšega (nosim ga samo, ko grem žurat ipd., ko hočem full coverage, drugače pa ga poleti ne nosim). :)
Čopič je pa super ugoden. Mislim, da sem videla v Lidlovi reklami, da prodajajo 10 čopičev za dobrih 10 evrov. Zelo ugodno, vendar nevem, kakšna je kakovost.

Komaj čakam, da oceniš še ostale izdelke! Lepo bodi.

Teja

Eva* pravi ...

Hvala Teja, potem verjetno obe uporabljava buff :) Za Lindlove čopiče sem slišala, vendar niso na najboljšem glasu, zato se za nakup nisem odločila.
Lep dan tudi tebi ;)

Valentina Poljak pravi ...

Tvoja sestra ima same zanimive izdelke :) Catrice Even Skin Tone puder sem imela pred časom. Bil mi je všeč samo zato, ker je bil najsvetlejši odtenek identičen moji ''belini''. Ampak mi je grozno izsuševal kožo, pa sem ga potem zamenjala z Revlonovim, ki pa mi je pretemen :/

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...