Navbar sticky

nedelja, 17. julij 2016

Slovenska butična kozmetika La Bri

Pred nekaj meseci je naš kozmetični trg pozdravila nova slovenska butična kozmetika La Bri  Vilinska lepota. Za njo stoji simpatična doktorica znanosti in strokovnjakinja v kozmetični stroki, Brigita Lapornik. Pri ustvarjanju so ji navdih predvsem kvalitetne sestavine z aktivnimi esencami cvetlic, kar definitivno pozdravljam. Komplet petih kremic za obraz in micelarni cvetlični tonik sem prejela nekaj mesecev nazaj, ko je gospa Brigita lepotne blogerke povabila na prijetno druženje in predstavitev linije.

Kot veste, sem sama izredno pozorna na sestavine v kozmetiki. In četudi pazim, da je izdelek 100% naraven, to še ne pomeni da bo moji (z)mešani koži ustrezal. Kar nekaj časa sem vztajala z Melvitino kremico za obraz (klik), ki je prav tako naravnega izvora, ampak mi na kožo nikakor ne paše. Kar malo me je skrbelo ponovno poskusiti z naravnimi žavbicami za obraz, saj sem se bala podobne situacije, kot se mi je zgodila s prej omenjeno kremo.

Tukaj je bila zgodba popolnoma drugačna. V kozmetiko La Bri sem se naravnost zaljubila. Najprej so me seveda pritegnile krasne embalaže. Tako lepih lončkov res ne srečaš vsak dan, da o unikatnem toniku v stekleni steklenički s čudovitim motivom ne govorim. Vizualno so mi izdelki res zelo všeč in so čisto v mojem stilu, zato sem si res želela, da mi bo tudi sama vsebina odgovarjala.

Pa začnimo s kremicami. V ličnem paketku se je skrivalo pet kremic, vsaka vsebuje 5 ml : krema za normalno, suho, mlado, mastno in mešano kožo ter kremica za specialno nego. Ker imam sama vse bolj suho kožo, ki mi je nikakor ne uspe dovolj nahraniti in navlažiti in me neprestano zateguje, sem se odločila da bom preizkusila kremici za normalno in suho kožo.

Prva je lažja in primerna za dnevno nego, čudovito se mi je obnesla tudi pod pudrom. Vpije se izjemno hitro in za seboj pušča mehko in navlaženo kožo. Všeč mi je predvsem, da se ne lepi/svaljka oz. ne ostane le na površini kože, kot se mi je rado zgodilo s kakšno drugo naravno kremico. Prav tako ne vpliva na obstojnost pudra, ličila mi lepo zdržijo preko celega dne, koža pa me ne zateguje. Krasne so tudi sestavine: karitejevo maslo, olje mareličnih koščic, kokosovi trigliceridi, cvetovi vodne lilije, MSM (organska oblika žvepla), bogata pa je tudi z vitamini B, E in C. Seveda sem svoje detektivske oči vrgla tudi na vsebnost slabega alkohola, ki je smrt za suho in dehidrirano kožo, kot je zadnje čase moja. K sreči alcohol denata ne vsebuje, prisoten pa je cetyl alcohol, ki deluje kot vlažilec in je v negovalni kozmetiki čisto okej. Ne najdem nobenega minusa, mogoče le ta, da mi je bilo prav žal, ko mi je kremice zmanjkalo, saj se mi je res izkazala :)
Za nočno nego sem izbrala kremico za suho kožo. Glede na bogate sestavine in velik delež maščob sem presodila, da bo takrat najprimernejša. Vsebuje cel kup čudovitih olj: grozdnik pečk, olivno, avokadovo in sončnično, poleg tega pa še karitejevo maslo. Krema je veliko bolj bogata, pa tudi nekoliko gostejša od prve. Kljub temu se lepo vpije v kožo in jo dobro nahrani, tudi z njo sem bila izredno zadovoljna in ne najdem nobenih pomanjkljivosti.
Cena kompleta petih kremic je 15€, originalna embalaža, ki vsebuje 50 ml pa stane približno 30€.


Navdušil me je tudi micelarni cvetlični tonik na osnovi hidrolata sivke, plavice, MSM minerala in eteričnega olja poprove mete. Tonik je božaaanski. Že kremice so me izredno pozitivno presenetile, nad omenjenim tonikom pa sem navdušena. Ima omamen, a hkrati naraven in nežen vonj, ki deluje zelo sproščujoče. Uporabljam ga na dva načina: kot zaključek čiščenja, pred nanosom kreme ali kot prijetno osvežitev kože tekom dneva. Ima drobno pršilko in tako se količino da zelo dobro nadzirati. Zato si tudi na že naličen obraz občasno popršim tonik, ki še posebej blagodejno deluje na kožo v tej poletni vročini. Vseeno sem prišla do spoznanja, da s količino v tem primeru ne gre pretiravati: nedavno sem imela kup obveznosti na faksu in tale tonik sem s sabo nosila celo na izpite in se v vsej napetosti in živčnosti pred pričetkom "malo" popršila. Ampak, mislim da sem zraven tudi "malo" pretiravala in se nekajkrat skoraj utopila v tej osvežilni tekočini, kot posledico pa prejela lepljiv obraz, pa še komarji so bili nad mano noro navdušeni. S količino torej ne pretiravajte, špric ali dva bosta dovolj ;)
Cena: 18.30€


Priporočam tudi ogled La bri spletne strani (klik), ki omogoča seznanitev z zgodbo, ki stoji za kozmetiko, izdelki, ter njihovo sestavo.

Priložnost za testiranje dveh mini naravnih kremic La Bri pa dajem tudi bralki bloga. Če imaš mlado kožo, ki je pogosto tudi mešana do mastna, bo zate primeren cvet ilang-lang(krema za mešano in mastno kožo) in cvet češnje (lahka krema za mlado kožo). Oglasi se mi po mailu ali s FB sporočilom in mi napiši, zakaj bi si želela kremici preizkusiti. Mogoče osrečim prav tebe :)

Pozdravček,


1 komentar :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

The best! <3

Meni je bila tudi hranilna najboljša :)

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...