Navbar sticky

nedelja, 15. maj 2016

Oh, to blogersko življenje!

"A pa res rabiš tok krem? Misliš, da se res vse vrti okrog parfumov, pudrov in šminkic? A je res tok pomemben izgled in kaj daš nase? A pa se ti ne zdi, da mal avšasto izpadeš?"

Vprašanja in komentarji s katerimi se prej ali slej sooči vsaka blogerka moje vrste. Seveda, tudi jaz nisem izjema.

Moram reči, da me je to kar malo nasmejalo. Lažem. Ni me nasmejalo. Priznam, da sem bila najprej kar malo užaljena, mogoče celo jezna. Kako ljudem sploh pride na pamet, da med moje edine obveznosti spada skrb zase in svoj izgled, sem se vprašala. Ali res kdo misli, da je moja edina življenjska dilema, katero šminko bom uporabila, ali kaj bo sestavljalo moj outfit? Po premisleku sem prišla do spoznanja, da to pravzaprav ni nič presenetljivega in vsebina bloga res lahko hitro napelje na tako sklepanje. Navsezadnje, na mojem blogu se večinoma res vrtim okrog kozmetičnih izdelkov in oblačil. Le teh imam veliko, kar je dejstvo.  Za preživetje jih seveda ne rabim, me pa veselijo. Govorim o velikanskem pomenu, ki ga ima poznavanje svojega podtona, neznanski razliki med matte in retro matte finishem šminke itd. Stvari, ki za življenje mogoče res niso bistvene, v kontekstu vsebine bloga, ki sem si jo izbrala in vam jo predstavljam, pa seveda imajo svojo neizogibno vrednost.


Vsekakor pa vsebina bloga ni vse, kar me določa. Na blogu izpostavim le nekatere vidike, o katerih se odločim javno govoriti, še zdaleč pa to ni vse v mojem mozaiku življenja. Kozmetični izdelki in nakupovanje niso glavna tema mojega razmišljanja ali pogovorov. Poleg tega, da se vsakodnevno naličim, vsakodnevno tudi pospravljam stanovanje. Kuham. Likam. Se skregam s fantom. Čistim WC. Grem na fax. S trolo. Hodim v knjižnice, gledališke predstave … Prav zato mi je smešna polarizacija med »pametjo in lepoto«. Kot da je to dvoje nezdružljivo, kot da mi vrednost IQ eksponentno pada, če so moja zanimanja med drugim usmerjena tudi v kozmetiko.

Tako da prosim, ne predstavljajte si, da je življenje blogerk kaj bolj drugačno, glamurozno ali izstopajoče od tvojega. Je točno tako, kot si ga same naredimo - jaz, ti ali moje blogerske kolegice. Sicer pa smo čisto običajne punce, ki vam skozi fotografije in zapise predstavljamo del svojega veselja in ob tem upamo, da občasno pomagamo s svojimi nasveti.

Desi Perkins je na Twitterju pomenljivo izjavila: When people say: TOO MUCH MAKE UP I'm like … You know you're on a makeup page right? I wouldn't go to Picasso's page & say: "TOO MUCH PAINT". Menim, da je s tem želela opozoriti prav na vidik, o katerem tukaj pišem.

Vsak ima svojo temo, svoje veselje ki ga navdušuje in ga želi izraziti, zato je uravnoteženje vsebin nesmiselno. Če vas le-ta ne zanima, bloga preprosto ne berite, stran odvšečkajte, pa si boste tako prihranili največ časa in živcev. Pa sploh nisem sarkastična! Jasno mi je, da vsi vsem nikoli ne bomo všeč. Pa da ne boste mislili, da sem kakšna izjema. Obstajajo ljudje, skupine in strani, ki tudi meni niso ljubi, ali še več - na živce mi grejo! Zoprni so mi, antipatični … Pa se raje kot na izražanje jeze, nestrpnosti in zlobnih komentarjev, osredotočim na upoštevanje zgornjega nasveta. Mi je lažje. Boljše spim. Poskusite!


21 komentarjev :

Larisa pravi ...

Super objava o razbijanju stereotipov glede lepotnih blogerk. Pa dobra primerjava to od Desi Perkins. ;)

Karinartistic pravi ...

Zakon objava! To neumno sklepanje in ocenjevanje ljudi je res zalostno... Ni zastonj Beauty pred besedo Blog, ko gre za beauty bloggerke... ne vem kaj pricakujejo. Marsicesa v zivljenju ne potrebujemo NUJNO, pa vseeno imamo ali zelimo imeti. Ce si lahko nekaj privoscimo, zakaj bi se potem tega odpovedali. To velja za vse. Ti naprimer naberes kar nekaj lepotnih izdelkov ali oblaci, nekdo drug pa racunalniske ali foto opreme. Ravno tako nic od tega ne potrebujemo za prezivetje. Temu se rece hobi ;).

Katja - Viva la vida blog pravi ...

I love you! <3

Odlična objava, imam napisano zelo podobno že 6 mesecev med osnutki haha, še kar nisem zadovoljna z njo haha, definitivno carska objava - mogoče se opogumim in objavim še svojo kmalu! :D

Carica do konca, delim! <3

UniqaPoly pravi ...

Super zapis! Me veseli, da si tako iskrena in brez dlake na jeziku, ker se nas veliko sooča s podobinimi komentarji..

Jessie Fairytale pravi ...

YES! <3 Delim. :)

Eva* pravi ...

Hvala Larisa.

Eva* pravi ...

Napiši ;) ♥

Eva* pravi ...

Hvala Polona in ti čisto verjamem. Se kdaj kar zgrozim, ko od katere slišim kaj vse dobi v zs. Ampak ljudje pogosto ne vejo, si slabo kakšno stvar predstavljajo... Zato se mu zdi vredno opozoriti na določene stvari.

Eva* pravi ...

Hvala Jasna.

Eva* pravi ...

Se strinjam in hvala ti.

CherryColors pravi ...

Ploskam :D. True true! :3

Kutak sreće pravi ...

Zelo lepo si napisala tole! Meni se zdi da bo zmeraj kakšen hejter z nesramnimi komentarji, pa pač ko objavljaš javno vsebino moraš tudi to pričakovati. Nikoli pa mi ne bo jasno zakaj en ima potrebo hejtat na grd način če mu že nekaj ni všeč. Lahko uporabiš kakšno konstruktivno kritiko in boš s tem še pomagal. Oh well. Sploh ne bi komentirala tiste ki jih ne zanima vsebina pa imajo potrebo za odvečnim komentarjem.
Iva

Anonimni pravi ...

Phahaha bi radi videli tebe kako WC drgneš ja, mislim da si malo preuč fina!

Taya pravi ...

Jaz tudi vedno pravim, da smo blogerke cisto navadne punce, pac s to razliko, da ljubezen do kozmetike, mode ... delimo na blogu, ker nas pisanje o tem veseli in to nima nobene veze s tem, da bi se nase zivljenje vrtelo samo okrog tega ali da bi bile prevec fine za "navadne" stvari. Jaz mislim, da za temi komentarji ni drugega kot ljubosumje. Mi je zato tudi zgornji komentar anonimneza smesen - saj na blogih delimo le drobce nasega zanimanja in ne 24 ur nasega zivljenja.
Res super objava. ������

SUGARLOVE BLOG pravi ...

Super si zapisala, Vem,d a ti ni bilo vseeno ob kakih malo neumesnih izjavah ampak, nič se ne sekiraj, tvoj blogec je tvoja strast in ljubezen in super je. In vsi negativni komentarji niso sploh vredni tvojega časa, vedno se bo najdu nekdo, ki mu neki ne paše, npr. tale anonim zgoraj, očitno ni vesel tele objave:). Če te pa tile anonimi motijo, pa v bloggerju pod nastavitvami spremeni pri komentiranju v moderiranje in boš preden se komentar pojavi na blogu ga odobrila in ne bo takih smetk več tam k ne rabijo bit:)

Eva* pravi ...

Hvala Monika. Sem mogoče malo preveč tako napisala, kot da se vse vrti okrog pisanih komentarjev. Ko sem pisala objavo sem imela pa v mislih tudi ko v živo, mogoče celo od bližnjih slišiš pripombe ali namigovanja v smislu " kaj se greš, a je res samo to pomembno"... Eni ne razumejo, mogoče bo ta objava kaj pomagala.:) filter imam pa narejen, je že vsaj ene 10 podobnih komentarjev danes padlo, ampak vsega res ne objavim.

Eva* pravi ...

Hvala :)

Eva pravi ...

Super post! In ne skrbi, haters gonna hate, žal. Ampak važno je, da uživaš v pisanju bloga in da se skozi tvoje odlične poste tudi opazi :) mi smo s tabo! <3

SUGARLOVE BLOG pravi ...

Veš kaj, včasih dobimo kako kajlo tudi od tistih, ki so nam najbližji in od njih res ne pričakuješ. Ampak lej punce, k smo ble učeri na eventu smo bile res same super in imaš veliko podpore in ti samo delaj v svojem ritmu, s svojim stilom in slogom, s svojim odkritim pisanjem pa bo vse ok. Imaš veliko podporo, une hejterse pa jst lahka z Melvitino veternico nekam odpihnem, sem se zj zverzirala:):):)

Eva* pravi ...

Haha, faca ♥

Sara Bürmen- zakonska in družinska terapija pravi ...

Super objava in ja, stereotip o nezdružitvi lepote in pameti ali zanimanja za lepoto, modo,
ter razgledanosti in srčnosti, preprostosti ipd. je res privlečen za lase. Odlična poanta in mislim da se bo marsikatera punca našla, ter oddahnila, v teh tvojih besedah :).

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...