Navbar sticky

sobota, 23. april 2016

Piercing v popku

Imam ga že kakšnih sedem let, naredila pa mi ga je kozmetičarka Barbara Weber v Škofji Loki. Odštela sem približno 35€. Za salon sem se odločila ker sem s kozmetičarko že prej imela dobre izkušnje. Nekajkrat sem se k njen odpravila na nego obraza, kjer me je prepričala s svojo strokovnostjo, urejenostjo, prijaznostjo in samim ambientom. Poleg tega se je prijateljica že prej odpravila k njen na prebadanje popka in bila zadovoljna.


Kakšen je postopek?
Najprej sem se ulegla in dvignila majico. Kozmetičarka je označila mesto piercinga in pripravila sterilno iglo za enkratno uporabo. Nadela si je rokavice, razkužila kožo in nanesla sredstvo, ki je nekoliko omrtvilo kožo in omililo bolečino, nato pa predrla mesto s prej narisano piko in vstavila piercing iz nerjavečega jekla.

Kako je z bolečino?
Nisem zelo občutljiva in imam visok prag bolečine. Ampak vseeno moram reči, da me  je prebadanje precej bolelo in sem potrebovala kar nekaj časa da sem »prišla k sebi«. Res pa je, da je bolečina zelo kratka in ko je igla skozi je najhujše mimo. 

Kaj pa nega?
Po postopku je priporočljivo nošenje zračnih, neoprijetih oblačil, da koža lahko diha.
Po navodilu kozmetičarke sem se takoj po postopku odpravila v lekarno, kjer sem kupila fiziološko raztopino in si nekaj krat dnevno izpirala kožo. Vseeno so se mi pojavili za ta postopek precej značilni znaki vnetja, zato sem kritično mesto razkuževala z vodikovim peroksidom. Ker je bilo ravno poletje, mi je pomagala tudi morska voda. Da se je stanje popolnoma normaliziralo pa je trajalo kakšna pol leta.

Kaj je še pomembno?
  
Dobro izberite osebo, ki vam bo piercing naredila -  menim da je pri takih postopkih nesmiselno gledati na ceno, saj lahko na njen račun  trpi kvaliteta in boste posledično s samim rezultatom nezadovoljne. Nujna je  strokovna usposobljenost, torej da je oseba profesionalec prebadanja telesa. Tako bo vedela, koliko kože mora prebosti, da se kasneje ne bo stanjšala oz. da ne bo kakšnih drugih zapletov. Izjemno pomembna je tudi higiena in sterilnost pripomočkov

Material piercinga naj bo kakovosten - npr. nerjaveče jeklo, ki ne iritira ali povzroča vnetij. Srebro po zadnjih informacijah ni primerno, saj lahko oksidira

Ne vrtite, obračajte in odstranjujte piercinga -  mesto v popku se zelo hitro zaceli in bo ponovno vstavljanje nemogoče

Pazljivo z uporabo krem, losjonov -  zelo hitro se lahko navoj ob mastni ali potni koži odvrti in piercing (oz. bunkico ki ga povezuje) izgubite. Meni se je to nekaj krat zgodilo zato imam vedno doma kakšen dodaten navoj

Dobro premislite, če si peircing res želite - postopek ni neboleč in za samo hipno željo zahteva preveč nege in skrbi. Jaz sem se zanj odločila, ker mi je bil preprosto všeč. Sicer pa mi množično prebadanje telesa ni najbolj pri srcu in sta mi  luknjici v ušesih in popku več kot dovolj

Za postopek je potrebna polnoletnost ali soglasje staršev (Jaz sicer nisem imela ne enega ne drugega, ampak to je že druga zgodba, malo manj primerna za to objavo. Da ne bo slabe volje priporočam, da poskrbite vsaj za drugo ;) )

Lara, upam da sem ti s tem prispevkom pri odločitvi vsaj malo pomagala. 
Dragi bralec / bralka :) Če misliš, da bi bila objava še komu zanimiva in uporabna, prosim če jo deliš tudi z ostalimi. Hvala!

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...