Navbar sticky

petek, 29. april 2016

HIGH END kozmetika, ki me je prepričala

O negovalnih nizkocenovnih izdelkih sem že pisala (klik), danes pa bo govora o dražjih dekorativnih kozmetičnih izdelkih, ki jih redno uporabljam, sem z njimi zadovoljna in ne najdem cenejših alternativ. Sicer mi je pri kozmetiki pomembno, da je kvalitetna in prestižne znamke navadno ne kupim zaradi znamke same, ampak ker v drogerijski liniji preprosto ne najdem dobre zamenjave. Dodana vrednost high end kozmetike pa so vsekakor bolj dodelane, funkcionalne in lepe embalaže, ki so prava paša za oči  in se s kakšno Essence-takoj-polomljivo-plastiko pač ne morejo primerjati. Za občasno crkljanje so taki izdelki več kot primerni. Na katere jaz prisegam pa v nadaljevanju objave...MAC šminke v svoji kategoriji resnično nimajo konkurence in to razumeš šele, ko jih preizkusiš. Najprej sem imela Ruby Woo(klik), ki me je s svojo dolgoobstojnostjo, pigmentiranostjo in lepim odtenkom čisto okužila. Kasneje sem kupila še Heroine(klik), Relentlessly red(klik) in Candy yum-yum(klik) Nad vsemi štirimi sem navdušena. Nanos je super enostaven kljub intenzivnim odtenkom, poraba pa minimalna. Edina slaba lastnost je torej cena, ki znaša dobih 20€, pa še dostopne niso pri nas. Jaz jih kupim v Trstu ali Zagrebu.


Maskare! Sicer priznam, da sem v zadnjem času našla tudi nekaj cenejših alternativ, ki spodobno opravijo svojo nalogo, vendar so high end maskare vseeno moja šibka točka. Imam precej mastne veke in se mi pri večini maskar zgodi, da se mi po nekaj urah razmažejo, drobijo, izgubijo intenzivnost... To za vse spodnje ne velja. Poleg tega prav vse dodajo volumen ter naredijo trepalnice dolge in lepe. Če bi morala izbirati mi je izmed vseh najljubša YSL Shocking, ki doda res tone volumna in dolžine. Kljub temu, da ni vodoodporna formula, je obstojna cel dan, tudi odstranjevanje je popolnoma enostavno. Slabost je edino ta, da se YSL  maskare hitro posušijo. Imela sem jih že kar nekaj pa je bila vsaka po dveh mesecih suha. Za dobrih 30€ to ni najbolj spodbudna informacija. Vendar je učinek, ki ga na očeh pusti ko je v dobri kondiciji vsekakor izjemen.

 
Zavidam ženskam s popolnimi, dolgimi in gostimi trepalnicami. Redke so take srečnice in genetika ima tukaj ključno vlogo. Moje niso nič od naštetega, zato pred maskaro nanje nanesem še primer, ki doda dolžino in volumen. Če bi morala primerjati je Dior-jev veliko boljši od MAC-a, žal pa tudi nekoliko dražji. Že kar precej časa je odkar sem ga kupila, mislim pa da  v Mullerju stane okoli 25€. 
Čeprav sem tako primerje kot maskaro dodala med najljubše high end izdelkov, ne pričakujte čudežev. Ja, trepalnice bodo gostejše in daljše kot pri drogerijskih izdelkih, vendar pa ne pričakujte trepalnic kot iz reklam (kjer itak vidite umetne in ne naravnih trepalnic). Če želite res dramatičen učinek vam nobena maskara ali primer na tem svetu ne bosta pomagala in so edina rešitev umetne ali podaljšane trepalnice. Mislim, da se bom poleti zanje spet odločila, saj mi je v vročih poletnih mesecih ukvarjanje s trepalnicami res naporno.


YSL primer za obraz, o katerem sem že pisala (klik). Puder, pa tudi ostala ličila so po uporabi tega primerja dlje obstojna, lepše se nanašajo, pore so zradirane. Dobesedno, ni-jih-več! To je res naj-naj-najboljši primer kar sem jih kadarkoli uporabila. Tudi poraba ni pretirana in zadostuje že zelo majhna količina. Cena je vratolomna, okoli 40€.


Pri dišavah ne iščem kompromisov in vedno kupujem originale priznanih znamk. Pustimo ob strani, da pri njih itak v 80% plačaš ime in embalažo, ne pa samega parfuma. Vonji so enostavno neprimerljivo boljši in obatojnejši. Lepe embalaže in reklame pa tudi prispevajo, da se še prej znajdejo na moji polički. Trenutno poleg Christine Aquillere (klik) uporabljam Dolce Gabanna The one, ki je poleg Chanelovega Mademoisella (klik) večna in precej popularna klasika. Escada pa je znana po svojih bonbončkastih, sladkih, sadnih vonjih, ki sicer niso moja najpogostejša izbira. Vseeno mi poleti ustrezajo tudi taki vonji. Glede na trenutne zimske razmere ga sicer lahko še malo pospravim. Parfume redko kupujem v fizičnih trgovinah. Raje si jih naročim na preverjenih spletnih prodajalnah kot so Spletična, Dišim.si, Parfumček.si, kjer prodajajo originale po vsaj 20% nižjih cenah.Kateri pa so vaši high end izdelki, brez katerih ne morete? :)


2 komentarja :

Unknown pravi ...

Za maskare se kar strinjam, čeprav jaz najdem tudi cenejše alternative, Avon mi ima ene 3 odlične! Zdej si grem sicer delat podaljšane, ker mi pridejo prav za poletje, da ne pacam z maskaro na morju :D
Za dišave pa kar podpišem, moja šibka točka. :D Od Escade pa vsako leto kupim tisto LE dišavo, poleti ponavadi gre skoraj cela :D

Katja - Viva la vida blog pravi ...

O ja, imava kar podobne <3

Dolce & Gabbana je tudi moj najljubši parfum že 10 let :)

In Mac - matte šminke so nezamenljive <3

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...