Navbar sticky

petek, 11. marec 2016

CD - Lokvanj


S kozmetiko CD sem se seznanila na blogerski konferenci, kjer smo blogerke prejele komplet kozmetike (dva deodoranta in tuš gel), ki ga bom v nadaljevanju predstavila. Linija ne vsebuje mineralnih olj, silikonov, parabenov, umetnih barvil in sestavin živalskega izvora, prav tako pa izdelki niso testirani na živalih. Kar dobre dispozicije, da bo uporabnica z izdelki zadovoljna, kaj ne? No, sama sem se testiranja res veselila, ampak sem žal kmalu prišla do spoznanja, da se s tako katastrofalnimi izdelki še nisem srečala. 


Naj za začetek povem, da večjih težav s potenjem nimam in na področju zaščite pred potenjem nisem zelo zahtevna stranka, saj se mi dobro obnese večina deodorantov ali antiperspirantov. V poletnem času posežem po nekoliko močnejših izdelkih, vseeno pa ne pomnim, da bi me kdaj kateri pustil na cedilu. No, do sedaj. Deodoranta sta mi bila vprašljiva že v samem začetku, preden sem ju nanesla na kožo in sem želela le preveriti vonj. Ali poznate vonj »šnopca«? No, tako najlažje ponazorim, kaj sem zavohala. Močan alkoholni vonj kar udari iz embalaže, kar je vsekakor neprijetno. Takoj zatem sem šla preverit sestavine in ni bilo presenečenje, da se že na prvem mestu pri obeh deodorantih znajde alcohol denat.


To je dražeča sestavina, ki izsuši kožo in lahko povzroča alergije in dermatitis, sploh če je prisotna v visoki koncentraciji. Če izdelek vsebuje alcohol denat v prvih 3 sestavinah to zame predstavlja velik NE in takih izdelkov ne uporabljam, saj sem ugotovila da moji koži prinašajo več škode kot koristi. Na kratko bi na tem mestu rada pojasnila vlogo alkoholov v kozmetiki, saj opažam, da se na tem področju pojavlja precej nejasnosti.  Med »slabe« alkohole poleg že omenjenega, alcohol denat-a, ki je daleč najbolj razširjen, spadajo še naslednji:  Ethyl/ Benzyl alcohol, Ethanol, Methanol in Isopropyl. Vseeno pa vsi alkoholi v kozmetiki niso slabi. Ravno nasprotno, na koži delujejo celo vlažilno in negovalno, kolikor kontradiktorno se za alkohol to lahko sliši. Gre namreč za maščobne alkohole, ki so sestavni del maščob in se jih pridobi iz naravnih olj, zelo pogosto iz kokosove maščobe. Delujejo predvsem kot emulgatorji, zgoščevalci ali vlažilci in kot rečeno kože ne iritirajo ali izsušijo. Če torej naletite na Stearyl, Cetyl, Cetearyl ali Lanolin alcohol ste lahko mirne, saj gre za t.i. »dobre« alkohole.
"Slabim" alkoholom pa se izogibajte predvsem osebe z občutljivo, suho kožo in kožo nagnjeno k alergijam.  

  
Da se vrnem k CD deodorantoma.

Prvi je v obliki roll-ona, drugi pa v obliki spreja. Sestavinsko sta zelo podobna in preprosto rečeno, pri obeh gre za alkoholni bombi. Uporabila sem ju nekajkrat in na moji koži se nikakor nista obnesla ne po samem občutku, vonju ali obstojnosti. Ne samo, da me pred potenjem ni zaščitil ne eden, ne drugi, zdelo se mi je celo, da sem se ob uporabi neprimerno bolj potila kot sicer in bila že čez kakšno uro pravi ojnk-ojnk  , tako da o obljubljeni 24-urni zaščiti sploh ne bom izgubljala besed. Situacije po srednje intenzivni vadbi na boot campu raje ne omenjam. Mislim, da bi bilo boljše celo, če ne bi uporabila ničesar, saj mi izdelek predstavlja nula zaščite pred potenjem, za povrh vsega pa se mi je po uporabi na koži pojavil še pekoče-srbeč občutek (sumim alkohol).


Tuš gel je popolnoma povprečen. Diši nežno, cvetlično, vendar se vonj hitro izgubi. Očisti kožo in je ne draži, kakšnega posebnega negovalnega učinka ali druge posebnosti nisem opazila, vseeno pa sem od vseh izdelkov s tem še najbolj zadovoljna. 
Izdelki so cenovno ugodni, mislim da sem v Mullerju zasledila, da vsak stane med 3-4€.

Obljube na embalaži in odsotnost parabenov, silikonov in konzervansov torej še niso zagotovilo, da se bo izdelek v praksi dobro obnesel. Z omenjenima izdelkoma sama nisem zadovoljna in ti nakupa ne priporočam, hkrati pa ti svetujem, da pred nakupom deodoranta pogledaš sestavine in se izogneš potencialno dražečim ter si tako prihraniš razočaranje ob uporabi. Sama omenjenih izdelkov iz tega razloga ne bi kupila, ker sem jih dobila kot del PR materiala pa sem jih vseeno preizkusila in poročala ugotovitve. Vsaka ocena pač ne more biti pozitivna in rada vas seznanim tudi takrat, ko z izdelki nisem zadovoljna.
Kakšen se ti je zdel današnji blog zapis? Imaš mogoče drugačne izkušnje z omenjeno linijo? Vesela bom tvojega komentarja.
Do naslednjič, 
8 komentarjev :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Enako.

Vonji povprečni, alkohol se voha že na daleč... obup.

Res sem razočarana, nikoli nebi več nič kupila. :/

Unknown pravi ...

Meni je zelo všeč, da se kdaj napiše tudi kakšna takšna objava - pri blogerkah, kjer je vse oh in sploh, hitro podvomim v verodstojnosti.

Sicer pa se popolnoma strinjam s tabo - sama sem sicer prejela linijo granatnega jabolka in jo prvič nanesla na sveže depilirano kožo, potem pa dva dni le s težavo normalno spustila roke. Ne bi priporočala nakupa.

Anna. pravi ...

O wow, kapo dol za iskrenost. To mi je všeč! Očitno nisi sama v tem in s tabo se strinja še kar nekaj ostalih punc. Jaz jih sploh nisem preizkusila, se držim raje svoje rexone.
In odlično, da si omenila tudi dobre alkohole, velika večina ljudi posplošuje, da so alkoholi slabi. In ko dobim stranko, ki jo je frizerka poslala po šampon in balzam brez alkohola mi grejo vse kocine po konci. In ko že razložim, da niso vsi alkoholi enaki in ta je ta ki ga vsebuje določen šampon dober alkohol, mi odgovori, ne je frizerka rekla čisto brez. Ja dobro zakaj ti ga potem ni frizerka prodala? ;)

Eva* pravi ...

Ja, te kar mine potem vse :/

Eva* pravi ...

Hvala! Ojoj, nočem si predstavljati ves alkohol na sveže depilirani koži, jaz sem na srečo vsaj takrat preskočila tale "tretma".

Eva* pravi ...

Hvala Ana! ja, vse se pogooto meče v isti koš, pa žal (ali na srečo) ni vse tako črno-belo.

CherryColors pravi ...

Super iskren zapis. :D Meni je pa dejansko kul deodorant. Recimo moja koža ne prenaša nobenih alu. soli ali česa podobnega, ker dobim obupno boleče podkožne akne na podpazduhah. HUH. S temi alkoholnimi bombicami se mi to ne dogaja in so mi izključno iz tega razloga všeč :)

Unknown pravi ...

Tudi jaz sem si kupila ta deodorant v upanju, da je bolj "naraven" kot vi ostali, a sem bila prav tako zelo razočarana! Kar se pa tiče alkohola v vseh kozmetičnih izdelkih, ne hvala, saj alkohol ponavadi služi zgolj temu, da poveča obstojnost vonja določenega izdelka, če že malo pogledaš na parfume, kot so npr Coco Chanel, vsi vsebujejo alkohol, zato pa se tako dolgo vonj tudi obdrži, a na žalost vse to ne pomeni nič, če je koža zaradi tega še bolj iritirana, rdeča in občutljiva.

Drugače pa super iskrena objava! :))

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...