Navbar sticky

sreda, 23. december 2015

Popolne ROZA ustnice

Danes vam bom predstavila mojo najnovejšo pridobitev, še eno MAC ljubico, ki me je popolnoma  navdušila, tako kot vse predhodnice o katerih sem že pisala tu, tu in tu. Ne bom preveč dolgovezila, saj sem MAC šminke že dodobra opisala, vseeno pa si tudi Candy yum yum s svojo popolno barvo in teksturo zasluži objavo. V nadaljevanju bom predstavila še lip-linerja znamke Kiko in MAC, ki se s candy odlično ujameta in s katerima v kombinaciji s šminko dosežem popolne roza ustnice, ki so moj zvest spremljevalec.


Ponavljam, da boljših šmink od MAC-ovih še nisem zasledila in močno izstopajo v svoji kvaliteti od drugih, tudi visokocenovnih znamk. Vsaj Dior in YSL se, s sicer skoraj enkrat dražjo ceno od MAC-a, preverjeno lahko skrijeta. Šminke high-end znamk po mojih dosedanjih opažanjih izstopajo s številnejšimi in bolje izbranimi odtenki ter seveda dovršenimi in estetskimi embalažami, potem pa se (pri večini) zgodba počasi zaključi. Pri MAC-u pa so tudi sama pigmentiranost, obstojnost in nanos vrhunska in izstopajoča. Odkar me je očarala prva, v kultnem odtenku Ruby Woo (klik) nisem kupila prav nobene šminke drugih znamk, saj zgolj s povprečno šminko nisem več zadovoljna in res opazim veliko razliko med MAC-ovimi in vsemi ostalimi. Candy yum yum je v popolnem, izstopajočem Barbie roza odtenku matte linije, ki je meni pisan na kožo, tovrstni odtenki pa so itak moja šibka točka, saj nam je že vsem jasno, ane?! :) Cena šmink v Zagrebu je 150 kun, oz. dobrih 21€.

Ocena: 5/5 


Lip pencil MAC Talking points
Kljub temu, da pišem prave hvalnice MAC-ovim šminkam, pa z njihovo barvico za ustnice nisem tako zelo zadovoljna. Lahko bi rekla, da je barvica v odtenku Talking point, ki se odlično ujame s šminko zgolj povprečna in z lahkoto najdem tudi cenejšo s primerljivo (ali še boljšo) kvaliteto. Na samem začetku je bila barvica čisto razočaranje. Nemazljiva, trda,  na ustnicah ni pustila nobene barve, skratka grozna za uporabo. Preden sem popolnoma obupala in jo že skoraj vrgla v smeti, pa  sem odšilila kakšen centimeter v upanju da je v notranjosti kaj boljša. Pa tudi je, tekstura je končno primerna za uporabo. Ne vem ali je opisano bilo samo pri meni nesrečno naključje ali je na splošno tekstura in mazljivost vseh barvic (na začetku?) tako slaba. Občutek pa imam, da sem sicer brala in slišala za same pozitivne izkušnje tudi z MAC barvicami.
Nanos je tudi sedaj suh, mogoče celo malo preveč in bi v primeru malenkost bolj kremaste teksture  bil nekoliko lažji, verjetno pa bi bila obstojnost potem nekoliko slabša. O tej sicer nimam nobenih pripomb, saj je odlična. Z barvico nikoli ne obrobim le ustnic, ampak pobarvam celotno površino ustnic. Če želite celodnevno obstojnost podobno svetujem tudi vam, saj zgolj obroba ne prinese velikih koristi in z njo le nekoliko korigiramo obliko ustnic. Čez barvico vedno nanesem še šminko in obstojnost na ustnicah je v tem primeru odlična, zdrži skoraj cel dan, tako barvica kot šminka sta dovolj suhi da med nošenjem ne zlezeta v gubice in ostaneta točno tam kamor ju nanesemo, brez nepotrebnega transferja. Morda so čez nekaj ur ali po kakšni mastni hrani kotički malo zbrišejo, vendar je ob minimalnih popravkih nanos spet popoln.
Da se vrnem nazaj k lip-linerju. V Trstu sem zanj odštela 15€, kar za svinčnik ki je bolj blah-blah ni ravno malo. Prednost predstavlja ogromno število odtenkov, mislim da se prav za vsak odtenek šminke najde tudi ujemajočo barvico, kar je naravnost odlično. Vseeno podobno kvaliteto najdemo že pri Essence barvicah, ki za smešen evro in nekaj centov resnično ne zaostaja veliko za slavnim MAC-om.

Kiko Smart lip pencil 708
O Kiko kozmetiki sem že pisala (klik), tukaj pa je prva njihova barvica, ki mi je dejansko všeč. Njene kvalitete so dobra pigmentiranost, mazljivost in obstojnost. Je nekoliko bolj kremasta kot MAC-ova in zato lažja za uporabo. Barvi sta zelo podobni in obe odlična podlaga za roza odtenke šmink. Vseeno sem s samo kvaliteto Kiko barvice bolj zadovoljna. To z lahkoto tudi opazite (prva slika), saj sem ju kupila isti dan, iz velikosti obeh pa vam je verjetno jasno, katera je največkrat v uporabi. Slednja je bila tudi enkrat cenejša od MAC-a  in tako stane okoli 7€.


 Kiko, sedi pet, MAC pa se bo moral pri barvicah malo bolj potruditi.

Ocena: MAC: 3/5
           KIKO: 5/5 


*Kombinacijo MAC lip linerja Talking points in šminke Candy yum yum nosim tudi v tej objavi (klik). 
2 komentarja :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Čisto zate! :D

Meni takšne barve ne pašejo... Pa sej jih nosila ko sem bila mlajša :D

CherryColors pravi ...

Čudovita rozika. Res je lepa <3.

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...