Navbar sticky

sobota, 24. oktober 2015

Catrice Prime & Fine professional contouring palette

Tudi ponudniki nizkocenovne dekorativne kozmetike so se očitno začeli zavedati našega povpraševanja po contour produktih, torej izdelki za senčenje in osvetljevanje obraza (hvala Kim Kardashian). Pred Catrice in sedaj tudi Essence paletkami takih izdelkov v prosti prodaji praktično ni bilo zaslediti, razen seveda pri high end kozmetiki in nekaterih spletnih prodajalnah. Na prvi pogled paletke izgledajo odlično - barva, ki ne vleče na toplo oranžno, ampak nosljive hladno - taupe variante, bleščic (ki nimajo v teh izdelkih kaj iskati) ne vsebujejo, funkcionalna emalaža in kombinacija tako sence kot highlighta... Blogerke s(m)o "navalile" in po ocenah, ki sem jih brala, so se paletke večini dobro odrezale, zato sem se tudi sama odločila za nakup. Res pa je, da je večina (vsaj kar se Catrica tiče) kupila svetlejši odtenek, ki se po mojih opažanjih ne razlikuje samo v odtenku ampak tudi sami kvaliteti. Poglejte recimo Matejino oceno (klik), pri kateri se v izdelek naravnost zaljubiš.


Največja težava moje paletke v odtenku Warm Harmony je njena pigmentiranost, ki je enostavno porazna in s tem povezan nanos, ki je prava nočna mora. Da sem naredila swatch kameri berljiv, sem po senci s prstom podrgnila kakšne deset krat (!!!!) pri osvetljevalcu pa tudi ne veliko manj. Na sliki mogoče "še kar izgleda", ampak na obrazu je stvar popolnoma nenosljiva. Če se že namučim, da nekaj barve dejansko spravim na obraz vse skupaj izgleda pretoplo, preveč zemeljsko-rjavo in hkrati kljub moji porcelanasto beli koži premalo izrazito (pa je moja paletka v temnejšem odtenku). Za osvetljevalec pa sem presvetla in predvidenega učinka ne doseže, mogoče pa bi se boljše odrezal na temnejšemu tenu kože. Kot lahko opazite, se mi je na sredini sence naredil madež, ki izgleda kot mastna obloga in na tem mestu je transfer barve nula. Predvidevam, da je nastal od pretiranega drgnjena čopiča, ampak tega se verjetno ne bi posluževala, če bi bila pigmentacija in transfer barve vsaj približno spodobna. 

Slabšega contour izdelka res še nisem imela, mislim da bi se vsako senčilo za veke ali pigment boljše odrezala. Nakup (vsaj tega odtenka) vam odsvetujem, meni predstavlja  v smeti vrženih 5€. Če bi katera želela izdelek vseeno preizkusiti se mi lahko javi na zs, pa ji ga podarim, čeprav resnično dvomim da bi si kdorkoli z njim lahko kaj pomagal.

Ima katera z opisano paletko boljše izkušnje, ozoroma kateri contour & highlight izdelek najraje uporabljate?


Ocena: 1/5

1 komentar :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Zanimivo! Jaz sem kupila od Essenca, mi ni tako slab :)

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...