Navbar sticky

ponedeljek, 28. september 2015

MAC Heroine

MAC Heroine je še ena izmed dolgoobstojnih mat šmink. Strupeno vijolična barva res ni najbolj primerna za vsak dan, ali pač, odvisno od osebe. Čeprav mi je barva zelo všeč, saj je izjemno posebna in izstopajoča jo jaz uporabljam bolj občasno.


Spada v matte linijo in ni niti slučajno tako mat kot njena sestrica Ruby Woo (klik). Obe sta sicer zelo dobro pigmentirani in obstojni, vseeno pa mi je finish rettro matte šminke, ki zagotavlja popoln mat nanos in suh videz ustnic ter kamor spada tudi Ruby Woo, veliko bolj všeč. Heroine se na ustnicah obrži zelo dolgo, vseeno pa kakšnim mastnim prigrizkom ne bo kos in bo klonil nekoliko prej kot Ruby Woo, ali katera koli šminka iz retro matte linije. Nanos je tudi pri tej šminki enostaven in bojazni, da bi zlezla v gubice skoraj ni, kar res zelo cenim pri vseh mat šminkah. Enostavno so lažje nosljive, saj mi ni potrebno ves čas preverjati ali imam šminko na zobeh, bradi, nosu ali katerem koli drugem delu obraza, kar pa je na žalost pogost pojav pri glossy šminkah, še posebej pri temnejših odtenkih po katerih najpogosteje posegam. Skratka, mat šminke so mi  najljubše, ker pa sem pri MAC-u lahko glede na vse finishe, ki jih ponuja še malenkost bolj precizna, mi je najljubša retro matte linija.Tudi ustnic mi ne izsuši, sem pa prebrala da imajo nekatere s tem težave. Kot sem že omenila, je hladno vijolična barva šminke Heroine res zelo posebna. Nekako se mi dozdeva, da barva ni primerna za vsakogar. Rdečelaskam in dekletom s toplejšimi toni las bi jo odsvetovala, saj se meni osebno taka kombinacija ne zdi najboljša. Prav tako imam na sumu da ten šminke osebo nekoliko postara. Menim tudi, da se veliko boljše kot na rjave oči poda na modre. Heroinu je zelo podoben tudi odtenek Violetta, ki pa je malenkost bolj umirjen in ne tako hladen.

 Medtem ko za Ruby Woo dam roko v ogenj, da jo bom ponovno kupila, pa za današnjo zvezdo objave nisem tako zelo prepričana. Sicer pa je poraba tako zelo majhna, da težko predvidevam kdaj jo bom sploh porabila. 
Mislim, da je Heroine ena od tistih odtenkov šminke brez vmesne variante, ki ga ljubiš ali sovražiš.  Formula, nanos, pigmentiranost in obstojnost ter sam občutek na ustnicah šminki vsekakor štejejo v plus in bi iz tega vidika nakup priporočala, glede odtenka pa presodite same. Kupila sem jo v Trstu, kjer je standardna cena njihovih šmink (ne glede na linijo) 19€.

Ocena: 4/57 komentarjev :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Ta je čisto nora! :D

Nyx's Beauty Blog pravi ...

Ma daj. Na vseh slikah mi je top, ko sem jo pa v živo preizkusila, pa me ni prepričala =/ Po tvojih slikah sodeč pa bi jo imela <3 Imaš slučajno kakšno podobno šminko(ki se dobi pri nas)?
Xoxo, Nyx

Eva* pravi ...

I know ;)

Eva* pravi ...

Hvala! :) Jaz sem iskala najprej kakšen dober dupe, ravno zato ker nisem bila prepričana glede odtenka, pa ga nisem našla. Nekje sem videla poswatchano MR šminko iz nove kolekcije, ki kar spominja na Heroine ;)

Valentina Poljak pravi ...

Tebi močnejši odtenki tako zelo pašejo <3 Macova šminka je pa že tako dolgo na moji WL, da bo slej kot prej mogla biti pri meni :)

Our way everyday pravi ...

Top odtenek in lep celoten make-up. :) (Tamara)

Unknown pravi ...

Odštekan odtenek, ampak tebi zelo lepo paše <3

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...