Navbar sticky

petek, 7. avgust 2015

Ombia - Tonik za občutljivo kožo

Še en nizkocenovni bonbonček. Na nakup verjetno ne bi niti pomislila, če ne bi bilo okrog sestavinsko zelo dobrega Hoferjevega tonika toliko govora po naših lepotnih portalih. Tako sem se tudi jaz odločila da ga preizkusim.

Gre za čistilni tonik, ki mi odlično odstrani še zadnje ostanke ličil in hkrati lepo navlaži kožo.
Z njim sem zelo zadovoljna, sploh odkar sem odkrila način uporabe, ki mi najbolj ustreza. Do sedaj sem bila vajena da tonik nanesem na vatko, ko se vpije pa nadaljujem s kremo. Pri tem toniku se to nikakor ni obneslo, saj se (na žalost) peni in tako pušča lepljiv občutek na koži, sploh če s količino izdelka ne skoparimo. Uporabljam ga na dva načina. Kadar vidim, da imam še kar nekaj ličil na obrazu vatko z njim dobro namočim in z njo krožim po obrazu, nato pa obraz izperem z vodo in nadaljujem s kremo. Koža je po uporabi mehka, navlažena, predvsem pa dobro očiščena in ne občutim nobenega zategovanja, ki je pri meni sicer kar pogosto. Tega postopka se držim zvečer. Zjutraj, ko temeljitega čiščenja kože ne potrebujem pa na vatko, ki sem jo prej namočila z vodo nanesem še malo tonika, z njim osvežim obraz in ga ne izpiram. Pazim, da ga nanesem res malo, saj se sicer koža spet lepi in je nemogoče nadaljevati s kremo, pudrom in ostalimi ličili.
Sestavine tonika so zelo dobre. Voda, glicerin, sok aloe vere, vitamin B, E, izvleček magnolije in citrusov, pa tudi parfum in alkohol, ki izdelku sicer ne delata nobene usluge, ampak sta med zadnjimi na seznamu in s tem sami koncentraciji.


Tonik je prozoren, zelo tekoč in ima nežen, meni prijeten vonj. Ne pušča mastnega občutka na koži in mi ne maši por. Na voljo je v trgovini Hofer in obstaja v treh različicah, vendar ostali dve nista noben presežek, vsaj sestavinsko gledano, preizkusila pa ju nisem.
250 ml boste dobile za približno 2€, kar je res smešno poceni za kvaliteten izdelek. Jaz ga redno uporabljam že kakšne 4 mesece, pa imam še dobro četrtino. Embalaža je čisto okej, mogoče bi bila lahko le malo manjša odprtina, saj je potrebno nekaj pazljivosti pri doziranju.

Priporočala bi ga vsem ne glede na tip kože, saj je res nežen in vsestransko uporaben. Tako za čiščenje, pri čemer je za tonik zelo temeljit kot tudi za nežno vlaženje. Edini minus je penjenje in lepljiv občutek, ki ju s prilagojeno uporabo lahko odstranimo.

Ocena: 4.5/5

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...