Navbar sticky

sobota, 29. avgust 2015

MAC Ruby Woo

Priznam, da množičnega navdušenja nad kozmetiko MAC nisem razumela. Me je sicer zanimalo kaj je na tem in mi je predstavljala material za bodoče raziskovanje, vendar njihovi izdelki vseeno nisi bili na začetku moje wishliste. No, vse do takrat, ko sem zvezdo današnje objave zadela v nagradni  igri naše make up artistke Maje Razboršek in me je MAC kozmetika okužila.  Mimogrede, Maja je super prijazna, strokovna punca z več letnimi izkušnjami in opravljenimi šolanji na področju make upa. Ukvarja se z ličenjem za vse priložnosti, če bi bila sama v dilemi in bi za kakšen poseben dogodek potrebovala ličenje za katerega bi ocenila da mu sama nisem kos, bi bila Maja prva izbira na katero bi se obrnila.
Že naslednji mesec po prejeti šminkici sem obisk Trsta izkoristila tudi za obisk MAC-a in si privoščila še nekaj kosov. Cene res niso nizke in ko se malo razživiš in preizkusiš odlične zadevice si hitro ob pravo premoženje, vseeno pa ceno opraviči odlična kvaliteta. Verjetno sem se v trgovinici zadržala vsaj kakšno uro (oprosti Timo, vem da je bilo zelo težko!) kjer mi je njihova artistka (za vse, ki vam je italijanščina tuja, govori tudi slovensko) na zelo nevsiljiv in prijazen način predstavila izdelke, ki bi bili primerni zame in so me zanimali. Res sem bila navdušena nad njenim pristopom, higienskimi pogoji (vsak izdelek, ki sem ga želela testirati je pred uporabo razkužila, za maskaro mi je ponudila krtačko za enkratno uporabo in še kup malenkosti, ki kažejo na strokovnost) in nevsiljivostjo, ki je v naših prodajalnah prisotna in me samo odvrne od nakupa. Skratka, top postrežba in ponudba, v kratkem pa spet načrtujem obisk trgovinice saj se moja wishlista veča in veča. Sedaj pa končno na oceno MAC Ruby Woo šminke.


Naj povem, da imam pri kozmetiki kar visoke kriterije in me marsikateri izdelek, ki ga večina pohvali pusti mrtvo hladno. Tole šminko pa težko prehvalim, izpolnila je vsa moja pričakovanja o idealni šminki. Je iz linije retro matte, ki je nadgradnja matte linije in ponudi popoln mat učinek in poustvarja videz suhega nanosa šminke, ki je bil popularen v dvajsetih. Kljub mat formuli na ustnicah ne deluje izsušujoče. Največji odliki šminke sta obstojnost in nanos. Ko jo enkrat nanesemo na ustnice tam ostane in se ne premakne, po zagotovilu prodajalke pa je to najobstojnejša linija njihovih šmink, ki je resnično vrhunska, pa tudi nobene bojazni ni, da bo zlezla v gubice, ne glede na prehranjevanje, "lupčkanje" ( ;) ) itd... Tam bo ostala no-matter-what. Lažjega nanosa si ne morem predstavljati. Kot veste, je nanos temnejše šminke, da ne rečem krvavo rdeče navadno kar izziv za lep nanos. Najprej se "matramo" s svinčnikom, potem šminko, pa popravljamo, odstranjujemo z vatirano palčko, spet prilagajamo obliki ustnic.... No, ne pri tej šminki!
Verjetno gre zasluga formuli, ki res ostane tam kjer želimo.  Nanos je popolnoma enostaven, jaz si ne pomagam s predhodno obrobo kot pri večini drugih šmink, pa mi jo vseeno vedno uspe takoj lepo nanesti. Pigmentiranost je odlična in za polno prekrivnost je dovolj en nanos. Odtenek je čudovit, rdeča v njeni najboljši obliki. Pa prej nikoli nisem bila fan rdečih šmink in sem le redko posegala po njih. Embalaža je tipični MAC, enostavna, kvalitetna  in priročna. Cena šmink v Trstu je 19€. Poraba je sicer majhna, ko mi jo pa vseeno uspe porabiti, takoj letim po njo.

*Šminko nosim tudi v dveh outfit objavah (klik&klik)

Ocena: 5/5


6 komentarjev :

Anonimni pravi ...

Jaz sem bila tudi zadnjič v trgovini MAC v Budimpešti. Je bil to moj prvi obisk ene izmed njihovih trgovin in nujno sem morala iti vsaj pokukat vanjo in nareit par fotk. :P So bile pa prodajalke zelo prijazne, nič vsiljive, pomagale so mu z vsem. Sem bila kar malo presenečena nad njihovo nevsiljivostjo, saj sem na youtubu zasledila kar veliko kritik na račun MAC-ovih prodajalk. Ampak tukaj so bile pa res res prijazne.
In ja, moram reči, tudi jaz sem podlegla rdeči šminki, podoben odtenek kot tvoja. Sicer sem zadnjo odštela kar malo več denarja vendar se je splačalo. Imam pa sedaj na svoji wishlisti kar nekaj njihovih izdelkov.

Drugače pa super objava in se opravičujem, da sem cel esej spisala :P

Unknown pravi ...

Joooj zdaj si mi pa naredila res OGROMNE lušte! Sama še nimam nobene MAC šminke in sem res firbec kakšne so. Imam pa problem ko res nevem kakšen odtenek bi izbrala :( najbolje da izberem klasično rdečo za začetek, res super objava si me prepričala v nakup!

Eva* pravi ...

Priporočam ti, da si prej malo "raziščeš teren", si prebereš kakšne reviewe, youtube... da boš vedela vsaj približno kaj želiš, drugače se boš čisto zgubila v vsej ponudbi, meni je to kar delalo težave ;)
Mislim da s šminkami ne moreš zgrešit. Če ti je pomembna obstojnost in ti je všeč mat finish pa je retro matte kolekcija res najboljša izbira :)

Eva* pravi ...

Sem že slišala ja, cene se od države do države očitno razlikujejo. Res je, ko preizkusiš njihovo kozmetiko bi jo imel še več...
Hvala in ni problema za "esej" :)

Nataša Mernik pravi ...

Joj, tale Ruby Woo je pomoje must have šminka, vsaj kolikor berem review-je. Bo treba kupit! :D Jaz imam Candy Yum Yum in je res top šminka!

CherryColors pravi ...

Krasen odtenek, ki ti super pristoji! ^^

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...