Navbar sticky

četrtek, 23. julij 2015

Senčenje obraza

S senčenjem ali contouringom poudarimo naravno senco obraza. Z njim definiramo linije obraza in ga optično oblikujemo. Osredotočimo se predvsem na območje pod lično kostjo (predstavljamo si navidezno linijo, ki gre od sredine ušesa proti kotičkom ust)  zgornji del čela, čeljustno kost, lahko pa tudi nos.

Po kom drugem, če ne po Kim Kardashian je ta postopek tako zaslovel. Vseeno mi je njeno senčenje pretirano in izumetičeno ter za vsakdanji look popolnoma neprimerno. Podrobnejši postopek in nasvete za različne oblike obraza bom delila z vami v kakšni drugi objavi. 

Na voljo imamo kar nekaj pripomočkov. Najpogostejša sta fan brush, jaz pa prisegam na poševno oblikovan contouring čopič. Dobro leto sem uporabljala MUD #740 Angle Contour, vendar s sedanjim favoritom vidim da obstajajo veliko boljši čopiči od omenjenega. MUD-ov čopič je iz 100% naravnih dlak, ki so sicer dovolj nežne, ampak premalo goste. Nanos zato ni ravno najbolj precizen in se moram kar precej "matrati", da bronzer dovolj zabrišem in ustvarim lep videz. Moti me tudi, da dlake odpadajo, sploh med čiščenjem, njihova oblika pa se je v dobrem letu tudi nekoliko deformirala. Dodaten minus predstavlja vonj čopiča, ki je naravnost odvraten (prijateljica ga je primerjala z "vonjem repa mrtve veverice" -  mislim da se ni veliko zmotila). Ogrodje je lepo in kvalitetno, mogoče mi je ročaj malo predolg in zato manj primeren za prenašanje s seboj. Stane 40€, kar je v vsakem primeru precenjeno.
Ocena: 2/5

Veliko bolj sem zadovoljna s cenejšo alternativo, ki mi jo je predstavila sestra. Body&Soul contouring čopič je naravnost čudovit. 
Nanos z njim je veliko lažji in lepši. Čopič ima nežne in goste sintetične dlake, ki med čiščenjem ne odpadajo, niti ne smrdijo. Ima res veliko več dlak od MUD-ovega in je potrebno biti pri količini nanosa bronzerja nekoliko skromnejši. Sence se z njim lepo zabriše. Ogrodje mogoče res ni tako kvalitetno kot pri prejšnjem, vendar vseeno to ni moj glavni kriterij, glede na nizko ceno mu tega sploh ne zamerim. V Mullerju boste zanj odštele okoli 3€ in je po mojem mnenju najboljši tovrstni "drugstore" čopič.
>Ocena: 5/5S čim senčim obraz?

Zadnje tedne se navdušujem nad Make up Revolution - Ultra Bronze bronzerjem. Super je za poletne dni, ko moja koža ni več popolnoma bela. Je dobro pigmentiran in na obrazu obstojen ves dan. Ima mat finish, lepo se zabriše in poudari linije obraza. Vsebuje 15 gramov in mislim, da bo trajal približno neskončno, razen če mi ga uspe razbiti, kar pri meni žal niti ni tako redek pojav. Kupila sem ga prek spleta (Ličila.si) za približno 5€. 


Katere pripomočke pa ve uporabljate za senčenje obraza?

Ni komentarjev :

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...