Navbar sticky

torek, 14. julij 2015

Jessa "gel za čiščenje obraza"

V narekovajih zato, ker gre za intimno milo, ki se odlično obnese za čiščenje obraza. To sem odkrila po čistem naključju. Na morje sem pozabila vzeli čistila, ki jih običajno uporabljam za obraz in imela sem dve možnosti - Dove tuš-gel ali tole intimno milo. Posegla sem po tem in bila navdušena.

Gel je od tedaj moja stalnica pri večerni negi. Je prozoren, brez vseh dišav, mil in barvil zato sploh ne draži kože. Zadnje čase imam zelo suho kožo in Jessa gel mi pri tej težavi zelo pomaga. Koža je po čiščenju mehka in negovana, kože popolnoma nič ne izsuši. Če bi rekla, da odstrani vsa ličila bi se zlagala, kakšni BB kremici in maskari pa je z lahkoto kos. Jaz redko posežem po tako skromnem nanosu ličil, zato najprej uporabim dvofazni odstranjevalec ličil ali mandljevo olje, ki mi obstojna ličila dobro stopi, nato pa nadaljujem z omenjenim gelom.
Zelo všeč so mi sestavine, predvsem to, da ne vsebuje vse nepotrebne "šare", kot so parfum, močni detergenti in alkohol.
Coco glucoside je pridobljen iz oreha kokosa in skrbi za povezanost sestavin v emulziji, poleg tega pa mehča in nežno čisti kožo. Ne iritira kože, zato je sestavina mnogih kozmetičnih izdelkov za dojenčke.
Cocamidopropyl Betaine omogoča penjenje izdelka in deluje antiseptično, prav tako se prideluje iz kokosa.
Glycerin ščiti kožo pred izsušitvijo, yantan gum je gostilec, mlečna kislina deluje luščilno na zgornjo plast povrhnjice, aloe vera pa deluje vlažilno. Sledi še nekaj konzervansov, ki skrbijo za stabilnost izdelka in uravnovalcev Ph-ja.


Skratka, same super sestavine več kot primerne za čiščenje obraza. Nekaj dni nazaj so me popikali komarji, zadevo pa sem sama poslabšala tako, da sem se do krvi spraskala. Običajen gel me je na koži zelo pekel, s tem pa ni bilo nobenih težav in mi je kožo pomiril, zadeva se mi je ob uporabi cinkove kreme v manj kot dnevu zacelila.
Res sem vesela, ko po naključju odkrijem odlične izdelke in jih uporabim v čisto druge namene, pa vseeno funkcionirajo. Skratka, res kvaliteten izdelek, ki ga priporočam v preizkus. Za 300 ml boste odštele okoli 2,50 €, na voljo je le v prodajalnah Dm.

3 komentarji :

Anonimni pravi ...

Upam, da se zavedaš, da ima omenjeni gel precej nižji pH kot koža. Jaz nisem tako zelo prepričana da je dobra izbira.

Eva* pravi ...

Res ima nekoliko nižji Ph, ki je vseeno še v mejah sprejemljivega za nego obraza, vendar se meni odlično obnese :)

Anonimni pravi ...

Super gel za čiščenje obraza, ga uporabljam tudi sama. Ph pa ni vprašljiv, saj ima naša koža naravni pH med 4,7 in 5,7 (kisel)...kar pomeni, da je ta gel super za kožo. Super objava! LP Anja

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...