Navbar sticky

ponedeljek, 20. julij 2015

Bourjois - healthy mix serum

Imam normalen tip kože in rada imam prekrivne in dolgoobstojne pudre, ki ne dajo maskastega videza. Kar zahteven filter, vendar sem takega našla in se po vsakem preizkušanju novih pudrov vedno vračam k njemu. Saj veste, moj priljubljeni Revlon Colorstay.  Pred leti sem preiskusila že Healthy mix, ki me ni navdušil, sedaj pa sem se odločila testirati še slavni Healthy mix serum, ki sem ga packala nase kar nekaj mesecev in mi ga nikakor ni uspelo vzljubiti. Čeprav mu nikjer ne pripisujejo dobre prekrivnosti in obstojnosti sem se zaradi velikega navdušenja nad njim vseeno odločila da ga preizkusim.Bolj kot med pudre bi ga sama uvrstila med obarvane kreme. Je zelo tekoč, poraba pa je precej velika. Za en nanos porabim dva pritiska na pumpico. Embalaža je lepa in funkcionalna, doziranje na pumpico pa je neprimerno boljše kot Revlonova katastrofalna "luknja".
Prekrivnost je res minimalna. Daje naraven, svež, nemaskast videz, vendar ga za vsaj nekaj urno obstojnost zafiksiram s pudrom v kamnu in ta lep, svež glow tako izgine. Puder sicer prenese plastenje ampak kljub temu ne doseže niti prekrivnosti Mishha BB kreme. Kljub matiranju je tudi transfer zelo močan in imam pudra več po oblačilih in rokah kot na obrazu. Nevem kaj točno so imeli v mislih z obljubljeno "16 urno obstojnostjo". Mogoče zdrži kakšnih 5 ur, potem pa se skoraj popolnoma izgubi, sedaj poleti še prej.
Velik minus je tudi odsotnost SPF-ja zato je nujno potrebno nanesti še kremo z zaščitnim faktorjem, če se seveda želimo izogniti poškodbam kože. Por mi ne maši in ne povzroča mozoljev.
Ima prijeten, cvetlični vonj, ki me zelo spominja na Gucci-jevo Floro. Izbira odtenkov je dobra, na voljo je kar nekaj odtenkov za zelo svetlo kožo. Čeprav moj ten spada med najsvetlejšega z rumeno-zelenim podtonom, je pri tem pudru rumena kar preveč izrazita in bi lahko bil za odtenek bolj nevtralen. Imam ga v najsvetlejšem odtenku - 51 light vanilla, ki mi ustreza v poletnih mesecih, ko je moja koža malo porjavela. Ampak jaz sem res ekstremen primer bledoličnosti, večina bo našla dovolj svetel odtenek zase.


Stane okoli 15€, na voljo je v večini naših drogerij. Priporočala bi ga puncam z zelo lepo kožo, ki ne želijo velike prekrivnosti in jim obstojnost ni prioriteta. Jaz ostajam zvesta Revlonu.

Ocena: 2/5

1 komentar :

Passing Fancy pravi ...

Eden mojih najljubših pudrov, tudi meni paše glede na ten samo čez poletje. Potem ga ponavadi mešam z svetlejšimi pudri :)

passingfancyblog.com

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...