Navbar sticky

nedelja, 07. junij 2015

Elizabeth Arden - Green tea

Eden izmed mojih najljubših parfumov za poletne dni. Ne predstavljam si, da bi ga lahko nosila v kakšnem drugem letnem času, saj je prav poletno svež in lahek vonj, ki vsebuje mešanico citrusov in zelenega čaja. Osnovo sestavljajo kumina, jantar, mošus, zeleni čaj, jasmin in nageljnove žbice. V srednjih notah je jasmin, nagelj in mošus, v zgornje note pa sodijo bergamotka, limonska trava in peppermint.

Edini minus je obstojnost, ki je res porazna. Čeprav imam parfumsko vodo, vonj v dobri urici do dveh skoraj popolnoma zbledi in postane nezaznaven. Ne predstavljam si kako je s toaletno vodo, če je že parfumska tako neobstojna. Na splošno sem opazila, da večina svežih dišav prej izgubi vonj kot bolj sladki, orientalski. Škoda, ker so mi taki vonji zelo prijetni, vsaki dve uri pa se mi parfuma res ne ljubi nanašati. Vseeno mu obstojnost nekako lahko oprostim, saj je sicer vonj idealen, ga uporabljam že več let in se ga še nisem naveličala. Res pa je, da nikoli ne uporabljam le enega, ampak parfume kombiniram. Za 100 ml parfumske vode boste odštele okoli 35€.

Elizabeth Arden - Green tea honey drops body cream
Krema ima enako svež, "čajčkast" vonj in je naravnost čudovita. Globinsko nahrani kožo, hkrati pa ne pušča kakšnega lepljivega ali mastnega filma. Ker je zelo koncentrirana, jo je treba nanesti zelo malo, kar je še dodaten plus, saj je tako poraba izjemno majhna. Čeprav na embalaži piše, da je primerna za zimsko nego kože, se jaz nebi strinjala, saj vonj res ne sodi v zimsko kolekcijo. Res pa je, da kožo nahrani vsaj tako dobro kot kakšen body butter, primeren za zimsko nego. Vsebuje drobna rumena zrnca za katera proizvajalec trdi, da je med, ampak sama nekako dvomim v to. Ali veste kako bi se koža v tem primeru lepila in packala, pa temu nikakor ni tako. Sploh ni važno kaj je, saj kožo naredi čudovito, sestavine pa so tudi solidne.


Kot sem že omenila, je vonj kreme identičen parfumu, le da je veliko obstojnejši. Na koži zdrži najmanj 24 ur oz. do naslednjega tuširanja, pa s količino resnično ne pretiravam. V parfumu bi se najbrž lahko utopila za povprečno obstojnost, tukaj pa zadostuje že količina za oreh ali dva.
Že sam prostor, v kateri se mažem prijetno diši še kar nekaj časa. Mislim, da tako obstojnega in prijetnega vonja pri parfumski kremi za telo, ki povrhu vsega še krasno neguje kožo še nisem zasledila zato me ne čudi, da je njihov best seller. Nekaj časa sem jo kombinirala s parfumom, vendar je enako obstojna tudi samostojno. Kremo bom tako vsekakor še kupila, za parfum pa nisem tako prepričana.
Sedaj pa še cena. Jaz sem jo kupila v drogeriji Tigota v Italiji kjer imajo smešno nizke cene in pogoste akcije (pa ne take kot v našem Mullerju, ko znižajo izdelek za 10% in mislijo da bomo vsi "dol padli"). Čeprav jo imam že vsaj eno leto, se spomnim da je bila s 25€ znižana na 15€. Za 500 ml!


Pri nas je pod 30€ ne boste našle, mislim da je bila zadnjič, ko sem si jo ogledovala v Mullerju, celo okoli 40€, na nekaterih spletnih trgovinah pa je nekoliko cenejša, vendar pri nas vsebuje 400 ml in je v malo drugačni embalaži. Vsakič, ko opazujem cene po naših parfumerijah, se zgrozim in res pogrešam čase, ko sem živela tik ob meji z Italijo in vse skupaj kupovala občutno ceneje. Mogoče pa spet nekoč...

2 komentarja :

Larisa pravi ...

Elizabeth Arden <3 <3

Anonimni pravi ...

To je res najboljsi parfum za poletje, skoda da ni dlje obstojen.

Objava komentarja

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...