Navbar sticky

četrtek, 4. junij 2015

Afrodita - anticellulite body wrapping krema

Celulit je maščobno tkivo, ki nastane zaradi zastoja limfnih tekočin v tkivih kot posledica slabe prekrvavitve. Je želatini podobna snov, sestavljena iz maščobe in vode, ujeta tik pod kožo. Nič kaj fajn se ne sliši, a ne?!
Nastane kot posledica nepravilega prehranjevanja, hormonskih sprememb in premalo gibanja, velik del pri vsem skupaj pa igra tudi genetika. Ni skrivnost, da se z njim soočajo tudi suhice in ni povezan zgolj s preveliko telesno težo.
Nekaj torej preventivno in kurativno lahko storimo že same in se izogibamo dejavnikom, ki ga povzročajo, vendar tudi to ni zagotovilo, da bomo popolnoma "celulit-free".
Seveda je marketing na tem področju zelo močan in znana farmacevtska in kozmetična podjetja točno vedo kako, kdaj in zakaj lobirati. Celulit je pač grd in nobena ženska noče po svetu hoditi s pomarančno nagubano kožo, česar se marketing dobro zaveda in s pridom izkorišča.
Vseeno lahko iz prve (pa tudi iz kakšne druge) roke povem, da je večina izdelkov, ki jih prodajajo, preprosto zanič ali pa imajo kratkotrajen efekt.
Obstaja tudi kar nekaj odličnih tretmajev, ki delujejo na maščobno tkivo in če imate celulit v višjih stopnjah, vam kreme resnično ne bodo pomagale, ne glede na količino porabljenega denarja. Raje investirajte v nekirurško liposukcijo oziroma t.i. kavitacijo, ki prinaša rezultate, saj z ultrazvočnim valovanjem razbija maščobne celice, ki se nato prek jeter in ledvic izločijo iz telesa. Postopek sem v kozmetičnem salonu izvajala tudi sama in lahko potrdim, da ima pri večini primerov odlične rezultate.
Če se boste odločile za to metodo, vam svetujem, da se najprej dobro pozanimate o kvaliteti salona, ki ga boste izbrale, saj je na tržišču nešteto različnih naprav, za izvajanje postopka, z rangom cen med 1.000€ in 40.000€ in višja cena v tem primeru res pomeni kvaliteto. O tretmajih v kozmetičnih salonih bom podrobneje pisala kdaj drugič, danes pa se posvetimo malo manj invazivni obliki, ki vseeno odlično deluje...
Afrodita - ANTICELLULITE Cimet AHA krema forte
Mene je tale krema navdušila! Sicer nimam kakšnih večjih težav s celulitom in jo uporabljam bolj v preventivne namene in izboljšanje zgornje plasti kože. Preverjeno pa deluje tudi pri višji stopnji celulita od moje, kar sem se na lastne oči prepričala v salonu, kjer smo omenjeno kremo v kombinaciji s strojno limfno drenažo tudi uporabljali.
Krema spodbuja celično presnovo, aktivira limfni sistem in stimulira izločanje vode ter toksinov iz podkožnega tkiva. To krepi izgorevanje maščob s toplotnim učinkom in pospešuje obnavljanje kože. Vsebuje kompleks alfa hidroksi kislin in izvlečkov alg, bršljana in limone. Druge ključne sestavine so eterično olje cimeta in popra, ki intenzivno stimulirata krvni obtok.
Krema ima res močne aktivne sestavine, zato je pri njeni uporabi potrebno nekaj previdnosti in pozornosti na morebitne spremembe v delovanju telesa. Najboljši učinek se doseže z metodo povijanja oz body wrappinga.

Body wrapping spodbuja difuzijo in osmozo v telesu. Zaradi kompresije se odprejo limfni kanali, tako pa odstranimo odpadne produkte iz problematičnih predelov, ki se potem izločijo iz telesa. Ugodno pa vpliva tudi na odvajanje vode in tako resnično zmanjša obseg problematičnega predela za nekaj centimetrov.
Telo je treba res tesno poviti navzgor od kolen do prsi, koža ne sme biti nagubana, ali da se kje folija zareže v kožo, saj tako pride do nevarnosti zastoja limfe in nastanka limfnih vozličkov. Če želite postopek izvajati doma, vam toplo priporočam, da prej obiščete kozmetični salon, kjer vam bodo postopek pokazali. Cena tretmaja je navadno okoli 30€, seveda pa je veliko ceneje, če ga potem izvajate same.
Vsekakor pa je tukaj potrebna vztrajnost in kontinuiranost, 1x pač ne bo dovolj.
 

Jaz se torej namažem po kritičnih predelih (trebuh, stegna, zadnjica) in zavijem v posebno folijo (bistveno je, da je dovolj močna, da prenese raztegovanje in se ne strga). Krema ima zelo močan vonj po cimetu in je dobro mazljiva.
Da krema deluje, čutim že po nekaj minutah, saj koža rahlo pordeči in se občuti neverjeten toplotni učinek. Po prb. eni uri povoj odstranim in od kože kar teče. Folija je napita z izločeno vodo, koža pa prav tako, zato mi tuš po tem postopku ne uide.
Koža je po uporabi čudovito mehka, napeta, videz celulita pa je tudi opazno zmanjšan.
Jaz postopek izvajam približno 1x na mesec, pri opaznejšem celulitu pa boste morale biti doslednejše.
Še enkrat ponavljam, da je krema izredno močna in koncentrirana in primerna samo za dobro zdravstveno stanje(v primeru srčno-žilnih boleznih, težav z ožiljem odpade!), prav tako je treba pravilno izvajati sam postopek zavijanja. Nikakor se je ne sme uporabljati kot običajne anticelulit kreme, saj lahko v primeru stika s soncem zaradi vsebnosti močnih kislin povzroči opekline.
Iz vseh naštetih razlogom v prosti prodaji ni dostopna, lahko pa vam jo prodajo v kakšnem od salonov, kjer delajo z Afroditinimi izdelki. Za 450ml, ki traja res ogromnoo časa boste odštele med 50-60€. Čeprav se sliši veliko, lahko rečem, da se splača. Izdelek je res dober in da opazen učinek, poraba je majhna, poleg tega ne boste zapravljale za ostale kreme po 10€, ki itak nimajo (skoraj) nobenega učinka.


S katerimi izdelki/tretmaji pa ste ve zadovoljne?

3 komentarji :

Katja - Viva la vida blog pravi ...

Kje se jo pa kupi? Sem slišala že da deluje, samo v navadnih drogerijah ne nisem zasledila. Prijateljica je zanjo odštela 70 eur. :O

Eva* pravi ...

Jaz sem jo direkt od potnika za Afrodito naročila, se bom pa pozanimala kje bi bila v Lj dostopna, naceloma v vseh salonih kjer delajo z Afrodito.
Verjamem ja, saloni si sami določajo po kakšnih cenah bojo izdelke prodajali. Vem da je PMC okoli 60€.

Anonimni pravi ...

ti imaš pa res "kritične predele ja"....

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...