Navbar sticky

nedelja, 17. maj 2015

Pripomočki za oblikovanje las

Pri oblikovanju in urejanju las je zelo pomembno tudi kakšne pripomočke uporabljamo.
Sama prisegam na ionski sušilnik las in kvalitetne krtače, likalniku pa se v čim večji meri izogibam, saj preprosto ni za moje lase.Ionski sušilnik Z.one.concept- ionic power tech 138
Spada pod profesionalne sušilnike, ki jih uporabljajo tudi v nekaterih frizerskih salonih. Sušilnik imam že dobro leto in moram reči, da je bil res dobra naložba. Naj povem, da sem bila sicer na začetku skeptična in se mi je vsa ta filozofija ionov, ki dramatično izboljšajo videz las in skrajšajo čas sušenja zdela bolj marketinški trik in "prodajanje megle". Ker imam zelo goste lase sem si jih pred tem sušilcem res dolgo sušila, in kasneje še ob krtači oblikovala, s tem pa se je čas vsaj prepolovil in imam popolnoma suhe lase v največ 10 minutah, nekaj takega pa mi potem vzame še fen oblikovanje oz. "sušenje na krtačo". To naj bi se zgodilo, ker ionski sušilniki oddajajo negativne ione, kar povzroči razdelitev zgoščenih H20 molekul in tako voda hitreje izhlapi, super pa je tudi, da so tako lasje veliko manj časa izpostavljeni vročini. Verjetno kakšno vlogo pri tem igra tudi moč, saj je tale fen izjemno močan, sploh na najvišji hitrosti.
Pritegnil me je predvsem lep dizajn in dejstvo, da je bil moj stari fen "fuč" in sem tako ali tako potrebovala novega. Lahko rečem, da sem se motila in je tale fen res spremenil moje lase. Največji prednosti sušenja las z ioni sta dve. Prva je da so lasje so po uporabi veliko mehkejši, se bolj svetijo in so preprosto lepši ter razelektreni. To sem spoznala sploh, ko sem na morje vzela manjši, potovalni sušilnik in sem mislila, da "za tiste 3 dni bo pa že ok", pa sem takoj videla, da lasje niso taki kot običajno. Bili so veliko bolj trdi, suhi in brez leska. Mislim, da to res lahko pripišem sušilcu, saj je sicer moja nega bila popolnoma enaka.
Slabost ionskih sušilcev nasploh (in to zadeva tudi mojega) je ta, da so težji od "navadnih".
Po nekaj časa se sicer navadiš, na začetku pa me je to kar motilo. Priloženih je kar nekaj nastavkov, vendar se najboljše razumem s tem.
Zanj sem odštela okoli 60€, vem pa da je bila to nekoliko znižana cena. Naj pa bi bili ti sušilci večni, saj zdržijo zelo veliko let. To bomo še videli, upam da drži.

Likalnik Cer.ion
Spada pod profesionalne likalnike in prav tako deluje na osnovi ionov. Zelo hitro se segreje in lase dobro in hitro poravna. Je nekoliko starejši model in nima možnosti nastavitve tempetature, kar je vsekakor minus, saj si tako lase primoran ravnati na najvišji temperaturi, ki znaša 200°C.
Uporabljam ga zelo redko, mogoče 3x na leto. Moji neverjetno suhi lasje likalnikov kljub toplotni zaščiti ne prenašajo najbolje in se mi takoj maščujejo s suhimi in razcepljenimi konicami, tako da ga res izjemno redko uporabljam. Pa tudi videz polikanih las mi ni najbolj všeč. Veliko raje imam malo volumna, in da niso popolnoma padajoči in "polizani" ob glavi, tako da si lase veliko raje oblikujem po metodi fen frizure s pomočjo krtače. Dobila sem ga za darilo, tako da za ceno res ne vem.


Okrogla krtača Termix
Odlična profesionalna keramična krtača za doseganje volumna. Lase si vedno do 3/4 posušim, nato pa razdelim na pramene in do konca posušim in oblikujem s pomočjo te krtače. Ker je velika sem kljub ogromni količini las hitro gotova, ta del mi vzame največ 10 minut. To navado imam še od časov, ko sem imela paž dolžino in je bilo oblikovanje nuja, če sem želela imet kakšno obliko. Sedaj pa imam najbolj "smotano", srednjo dolžino las in če jih ne oblikujem se mi lasje obračajo na vse konce, najraje pa imam, da so tako kot pri pažu konice rahlo obrnjene navznoter in sovražim "Hajdi-sindrom"( saj veste, tisto nadležno obračanje konic navzven. Ali pa se spomnite Bree Van de Kamp iz Razočaranih gospodinj, pa se boste takoj vedele o čem govorim :D )
Frizerka mi je pojasnila, da je ta tehnika sušenja zelo priporočljiva tudi pri poškodovanih laseh, saj s krtačo tako nenehno zapiraš in gladiš luske na laseh, ki so sicer odprte in takrat lasje ne izgledajo najboljše. Lahko potrdim, da lasje res izgledajo bolj močni in zdravi, kot če si jih posušim brez krtače. Imela sem že ogromno podobnih, okroglih krtač, ampak ta je do sedaj najboljša. Prednost je samo ogrodje, ki je res kvalitetno in močno in se nikakor ne odlomi, kot se mi je zgodilo pri drugih, (npr. Avon-ovi - katastrofa) pa tudi velikokrat mi je že padla na tla in je še vedno cela, imam pa jo že najmanj 3 leta. Glede na kvaliteto je zelo poceni. V Esteli (trgovina za profesionalno lasno kozmetiko, dodatke) sem zanjo odštela okoli 15€. Prodajajo jih tudi v nekaterih salonih, ampak kar pričakujte da bo zaradi marže, ki si jo lastijo vsaj 30% dražja.

Elite professional krtača
Krtača, ki preprečuje naelektrenost las. Jaz jo čisto na koncu uporabim tako, da nanjo pošpricam lak za lase in jih dobro prečešem. Z njo sem zadovoljna, mislim pa, da bi vseeno preživela tudi če je nebi imela in je med vsem skupaj edina stvar, ki jo res lahko pogrešam in namesto nje uporabim Termix ali Ulala krtačo. Kupila sem jo v Dm-u, zadnje čase pa Elite izdelkov tam sploh ne opazim več.
Ali so jih ukinili, katera mogoče ve?

"Tangle Teezer"
V narekovajih zato, ker očitno ne gre za original, ampak je ta znamke Ulala. Vseeno ne vidim med omenjenima nobene razlike. Krtačo uporabljam na mokrih laseh, po uporabi maske/balzama le tega dobro razporedim po laseh in jih razčešem. Uporabim jo tudi med sušenjem, da si sproti češem lase, saj se mi sicer vozlajo. Vseeno vam tega nebi svetovala, saj krtača ni kompatibilna z visokimi temperaturami in moja že vidi posledice, zato jo bom kmalu morala zamenjati. Priročna je tudi za na pot. Kupila sem jo v Dm-u, za približno 8€.

Glavnik
Mislim da so vse krtače, ki so zadnja leta na tržišču, popolnoma izpodrinile klasične (Medvedove) glavnike. Jaz ga uporabljam samo še za ustvarjanje "cik-cak" prečke.


Naslednja objava pa bo o styling proizvodih, ki jih uporabljam.
Se beremo!

Ni komentarjev :

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...