Navbar sticky

sobota, 23. maj 2015

Fior di Magnolia - hranilna krema za telo

Tudi po zelo ugodni ceni lahko najdemo kakovostne izdelke in to potrjuje omenjena hranilna krema za telo, ki me je več kot navdušila.

Uporabljam jo že več kot 2 leti, z njo pa sem se seznanila v kozmetičnem salonu, kjer smo jo uporabljali kot vmesno sredstvo pri radiofrekvenci oz. nekirurškem pomlajevanju obraza in telesa.
Jaz jo uporabljam za nego celega telesa. Odlično se obnese sploh na zelo suhi koži, zato po njej vedno posežem po depilaciji ali pa ko čutim da imam suho, razdraženo kožo in nimam časa, da bi se mi sama masla ali olja dobro vpila v kožo. To je prvi velik plus kreme - zelo hitro vpijanje, hkrati pa za sabo pusti zelo mehko, svilnato in negovano kožo, ki ni nikakor lepljiva, kot se mi je zgodilo npr. pri Afroditinem maslu za telo. Če imam zelo suho kožo, si namažem kožo še enkrat, potem ko se mi je prvič vpila in se popolnoma nič ne svaljka ali lepi, kljub bogati količini.
Vonj ni nič posebnega, zelo nevtralen in nežen, prav nič specifičnega ne zaznam v njem.
Meni je zelo všeč, da krema, mleko ali losjon prijetno odišavi kožo, ampak pri tej kremi tega ne najdem, zato takrat posežem po drugih izdelkih, to kremo pa večinoma nanesem zvečer oz. po tuširanju in posledica je prijetno mehka in nahranjena koža. Pa se ustavimo še malo pri sestavinah.
Ethylhexyl stearate ali drugače stearic acid je maščobna kislina, ki se uporablja kot vlažilec in kot sestavina, ki drži skupaj formulo. Cetearyl alcohol je "ta-dober" alkohol in za razliko od alcohol denat-a, ki je izredno izsušujoč, velja za hranilni alkohol oz. gostilec ali nosilec sestavin, pridobivajo pa ga iz kokosa ali sintetično. Sledi še nekaj gostilcev, ki poskrbijo za gostoto in stabilnost ter povezanost sestavin, nato pa čudovita masla in olja. Najprej karitejevo in arganovo, ki imata izjemno hranilne učinke. Dodano je tudi jojobino, lešnikovo in olje pšeničnih kalčkov.


Skratka, sestavinsko zelo dobra krema, zato me sploh ne čudi, da mi je tako zelo všeč.
Še najboljše pri vsem skupaj pa je cena - za 400 ml boste namreč odštele le nekaj več kot 3€. Kremo redno uporabljam, pa imam eno za več kot eno leto. Obstaja tudi vlažilna različica, ki je veliko lažja in ima dodano aloe vero. Tudi to sem že preizkusila, vendar mi hranilna veliko bolj ustreza.
Prodajajo jo v trgovinah Eurospin, drugje je še nisem zasledila.
Ocena: 5/5

2 komentarja :

Unknown pravi ...

Kakšno naključje, zdej delam pri eni ki izdeluje naravno kozmetiko pa se skos o tem pogovarjava in je rekla, da je delala primerjavo gelov za tuširanje in da je bilo iz Eurospina najboljše, medtem ko Axe in podobna sranja ki so kao popularni pa porazno....toliko o "znamkah" in o tem, da je poceni vedno slabo.

Eva* pravi ...

Ali pa Hoferjeve kreme za sončenje recimo, pa so ene redkih brez octocrylena in nano delcev ;)
Res je, jaz vedno sestavine pogledam in review-e preberem in kupim, pa če je iz Lidla ali pa Spehore.

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...