Navbar sticky

sreda, 18. marec 2015

Popolna tekoča podlaga

Lepa podlaga, ki se zlije s tenom kože je osnova za dober in brezhiben make up. Puder prekrije nepravilnosti, poleg tega pa tudi ščiti kožo pred zunanjimi vplivi.Ker imam porcelanasto svetel, skoraj bel ten kože z rumeno-zelenim podtonom je izbira tekoče podlage velik izziv, saj so mi redki pudri na naših prodajnih policah prilagojeni.
Tekočih pudrov sem preizkusila ogromno, od nizkocenovnih do pregrešno dragih in do sedaj me še noben ni tako navdušil kot Revlon Colorstay. (Moji koži med drugim ustreza tudi veliko bolj kot Dior skin "Forever", ki velja za zmagovalca po prekrivnosti in teksturi in celo bolj kot MUD-ov, ki spada med profesionalne pudre za make up artiste.)
Zvesta sem mu že kakšnih 5 let in je moja stalnica med dekorativnimi izdelki. Je polnoprekriven, s primernim primerjem in fiksiranjem je obstojen ves dan, lepo se ga plasti, na obrazu mi ne oksidira, ne maši por in se ne useda v pore, poraba pa je zelo majhna. Daje mat finish, mnoge mu očitajo maskast videz, do česar res lahko pride, če pri nanosu niste najbolj natančni in uporabljate prste. Obstaja v dveh različicah: za mastno do mešano in normalno do suho kožo, izbira odtenkov je dobra. Glede na kvaliteto je zelo ugoden, se pa cene po različnih prodajalnah razlikujejo. V Mullerju je redna cena okoli 15€, v Tuševi drogeriji 12€, najugodnejši pa je v Eleclercu kjer stane okoli 10€ (ravno danes sem pregledala katalogec drogerije Tuš in puder je od danes do 29.3. znižan za 50% in tako stane nekaj manj kot 7€, tako da si bom naredila zalogo).
Edini minus dajem embalaži, ki je naravnost grozna. "Luknja" res ni priročna za uporabo, veliko lažje bi bilo doziranje s pumpico. Lahko bi ga sicer prelila v drugo stekleničko, ampak je prenovljena verzija tako gosta da ne vem, če bi bila uporaba v praksi sploh izvedljiva.

Ker imam rada močno prekrivnost in moja koža večinoma ni v popolnem stanju (imam kar nekaj nepravilnosti) je zame idealen. Uporabljam najsvetlejša odtenka: 150 buff (zeleno-rumen podton) in 110 ivory (roza podton). Buff ima malenkost preveč rumenega pigmenta, poleg tega pa mi je v zimskih mesecih tudi malo pretemen, zato najboljši efekt dosežem z mešanjem. Ko je moja koža najsvetlejša mešam v razmerju 3/4 buff - 1/4 ivory, poleti ko moja koža malo porjavi pa mi ustreza odtenek buff samostojno oz.dodam še pikico pudra Catrice Nude illusion.
To je torej praksa, ki jo uporabljam, da dosežem polno prekrivnost. Ko je moja koža v dobrem stanju oz. si želim srednjo prekrivnost pa odtenek buff mešam z Missha M perfect Cover B.B. Cream v odtenku 13 (hladnejši meseci) in Catrice Nude illusion v odtenku 010 ivory (toplejši meseci).


Missha M perfect Cover B.B. Cream

Tale BB kremica ima presenetljivo dobro prekrivnost, kakršne na našem tržišču še nisem zasledila in se ponaša z zaščitnim faktorjem 42. Daje svež, dewy finish. Na voljo je veliko število odtenkov, tudi najsvetlejših zato ne preseneča, da je najbolj prodajana med Azijkami, ki veljajo za ženske z najsvetlejšim tenom kože.  Nanos je zelo enostaven in tudi če nismo najbolj precizni in jo nanesemo samo s prsti je končni izgled super. Samostojno jo sicer nikoli ne uporabljam, saj ima zame preveč roza podton, kar na koži z zeleno-rumenim podtonom izpade sivo, skoraj mrliško, poleg tega pa je tudi malo presvetla (to se mi sicer še nikoli ni zgodilo in imam vedno obratne probleme), je pa super za mešanje.
Embalaža je estetska in higienična z doziranjem na pumpico, pa tudi količina je zelo radodarna, vsebuje namreč 50ml za katero sem na Ebayu odštela okoli 12€.


Catrice Nude illusion

Naj bi bil dupe za Giorgio Armani Luminous Silk.  Puder je srednje prekriven, po finishu je nekje med mat in dewy, podton je nevtralen, nanos pa enostaven. Imam ga v najsvetlejšem odtenku 010 ivory.
Kupila sem ga po številnih pohvalah na blogih in forumih, vendar sama nisem tako zelo navdušena.
Za porabit sicer bo, sploh ker ga uporabljam le za mešanje v zelo majhni količini, samostojno pa nikakor nebi bil primeren. Nude illuison mi je premalo prekriven, ni mi všeč finish, poleg tega je zame tudi pretemen, izbira odtenkov pa je zelo skromna (mislim da so na voljo le trije ali štirje). Cena je okoli 7€.Takole pa je kombinacija Misshe in Revlona videti na moji koži. (kakšnih 8 ur po nanosu)

V tej objavi sem želela predstaviti mojo trenutno izbiro in predstavitev podlag, o pripravi kože za nanos pudra, čopičih in ostalih pripomočkih pa v nadaljevanju.


3 komentarji :

Unknown pravi ...

Colorstay zmaga, je tudi moj top, ampak embalaža...ravno danes sm se mazala in imam 2, en je proti koncu, ampak to pomeni da vržeš en četrt izdelka proč. Da niso še spremenili embalaže prav težko dojamem...

Eva* pravi ...

Meni je tudi neverjetno da ne izboljšajo embalaže, tako malo bi bilo treba da bi bil popoln.
Jaz si na koncu pomagam s paletnim nožem in paleto, je pa potem eno samo packanje,žal...

Anonimni pravi ...

Jaz sem tudi razočarana nad tem pudrom od Catrice. Nikakor nemorem dobiti pravega odtenka, kupila pa sem že 2 (in niso ravno poceni). :/
Nevem kateri mi še preostanejo, da vidim kako se obnesejo...

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...