Navbar sticky

nedelja, 22. marec 2015

Ocena primerjev (make up base)


Podlaga za puder/ primer/ make up base za vsakodnevno ličenje sicer ni potreben, vendar ga toplo priporočam, če imate mastno kožo, razširjene pore ali pa želite, da vam make up zdrži resnično ves dan. Primer prepreči nalaganje pudra v pore ali gubice, zgladi površino kože in omogoča enostaven in enakomeren nanos pudra. Ustvari filter med kožo in pudrom in tako podaljša obstojnost celotnega make up-a, super je sploh pri puncah z mešano/mastno kožo saj matira in tako preprečuje svetlikajoč videz kože.
Jaz si jih trenutno lastim šest, od tega dva nizko cenovna, dva iz srednjega razreda in dva visoko cenovna.


Essence my base (skin perfection make up base)
Obljublja svež videz, vlaženje, matiranje in izboljšanje tena kože (karkoli naj bi to že pomenilo?!). Tako groznega primerja še nisem imela. Poleg tega da je oranžen, (proti čemur se že tako ali tako borimo v make up izdelkih) ima čuden vonj po kemikalijah. Kože ne samo ne matira, ampak jo še dodatno masti. Vsebuje čudne bleščice in je komedogen. Niti ene pozitivne lastnosti ne najdem. Po prvi (in s tem tudi zadnji) uporabi sem mislila, da sem dobila pokvarjeno verzijo, ampak po prebranih ocenah sem videla, da tak pač je. Cena med 2-3€, ampak še to je preveč, ker je denar vržen stran. Odsvetujem!
Ocena: 1/5

Essence all about matt oil control make up base
Primer obljublja "dolgotrajen, matiran in gladek zaključek, posebna formula z evermatkompleksom pa pomaga uravnati mastno kožo in miniminizirati pore ter izboljšati obstojnost ličil". Kar se mene tiče svoje naloge odlično opravi, obstojnost make up-a res odlično podaljša, glede optičnega zmanjšanja por pa pri meni nima učinka. Hitro se vpije v kožo, je lahek in gelast. Če imate problematično samo T cono, ga lahko nanesete le tja in svojo nalogo bo opravil. Cena za 20ml je okoli 3€, za to ceno pa dvomim, da se lahko dobi boljšega.
Ocena : 4/5


Make-up Designory Face primer
Pri Mud-u imajo malo drugačno filozofijo glede primerja. Poleg tega da se ga uporablja v že opisane namene, ima funkcijo še v podlagi, saj iz kremne z dodatkom tega primerja ustvarimo tekočo in z večanjem količine primerja zmanjšujemo pigmentiranost podlage (podrobnejši opis v kakšnem drugem postu). V drugem primeru deluje krasno, v prvem pa nekaj srednjega. Sicer nekoliko podaljša obstojnost, ampak glede por pri meni ne naredi ničesar. Tekstura je podobna kot Essence-all about matt oil control, sam učinek pa tudi. Cena za 50ml je okoli 40€.
Ocena: 3.5/5


Yves Saint Laurent Matt touch
Tole pa je najboljši primer, kar sem ga kadarkoli preizkusila. Je tipičen silikonski primer, ki se maže kot "putrček". Je bolj gost, tekstura je popolnoma drugačna kot pri ostalih, poraba pa je zelo majhna.
Odlično matira in izboljša videz kože tudi pri zelo mastni in problematični koži, edini pa tudi super skrije razširjene pore.
Cena je kar zasoljena, za 30ml boste odštele okoli 40€, kar je res edini minus.
Ocena: 5/5Kiko mat base corrector
(Kiko izdelki so zelo kvalitetni, ponujajo široko paleto dekorativnih in negovalnih izdelkov po dostopnih cenah, še posebej jih podpiram ker ne testirajo na živalih. Žal pa v Sloveniji (še) niso dostopni. (Ponje se lahko odpravite v Trst, Udine, Palmanovo ali prek spleta))
Primer deluje na rastlinski osnovi, ki poskrbi za absorpcijo sebuma. Je gost in poraba je zelo majhna. Matira res odlično, vendar mora biti koža skoraj popolna, brez luskic in delov suhe kože, saj jih v tem primeru poudari in končni videz ni več tako popoln. Če s tem nimate težav in iščete le matiranje, ga priporočam. Cena je okoli 9€ za 25 ml.
Ocena: 3.5/5

Kiko pearly eye base
Tale sicer ne spada med podlage za puder, ampak podlago za senčila, zato ga bom vseeno vključila v oceno. Podlaga odlično podaljša obstojnost in pigmentacijo senčil ter prepreči nabiranje pudra in senčil v gubo, tako so senčila tudi na mastnih vekah obstojna ves dan. (lahko ga uporabite tudi samostojno brez senčil in tako se maskara ne packa, poleg tega zelo lepo osvetli predel oči). Ima lesketajoče delce, kar je minimalno vidno, ko se izdelek lepo zabriše, ampak koga vseeno lahko moti. (Art Deco-jev eyeshadow base je zelo primerljiv s tem, le embalaža je zelo negihienična, saj moramo izdelek vsakič zajeti s prsti in postane leglo bakterij).
Cena je okoli 5€ za 10 ml.
Ocena: 5/5
Trenutno je na moji wish listi za preizkus še Max Factorjev all day primer, ki ga je ocenila moja najljubša beauty blogerka Mateja

YSL Matt touch primer + Revlon CS buff + Mishha nr.13 na moji koži 8 ur po nanosu.


3 komentarji :

Unknown pravi ...

Kiko je top, YSL pa morem nujno sprobat ker me mika...samo ga nebi kar tako kupila :D

Eva* pravi ...

Res je top, ampak drag...

Unknown pravi ...

Bom še malo prečekirala, sicer pa trenutno je na vrsti avto in meni se spet kozmetika kupuje :D

Objavite komentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...